Jump to content

thomachine

Aktiv medlem
 • Posts

  12
 • Joined

 • Last visited

About thomachine

Recent Profile Visitors

141 profile views

thomachine's Achievements

 1. Jeg fant ut at det var morsommere å ikke få fisk på flue, enn det å få fisk på slukstang. Så nå går jeg kun med fluestenger. Resultatmessig er det i perioder litt dårligere enn sluk kanskje. Men enkelte ganger så er det mer effektivt også. Og har enda ikke opplevd at det blåser så mye at jeg ikke får kastet med flue. Det skjer jo at jeg ikke kan kaste alle steder, men jeg finner alltids ett sted med vind ifra siden eller ryggen som gjør at jeg får fisket. Selv i stiv kuling.
 2. Jeg kjøpte ett Helsport Fjellheimen Pro 3 før sommeren. Veldig fornøyd med det teltet. Har tålt bra med både regn og vind. Fikk testet det på en strand i nord med 19ms vind, og 24ms i kastene. Men etter å ha sett Trollheimen så hadde jeg kanskje valgt det. Det virker som en god blanding mellom Helsport Fjellheimen og Lofoten. Fortsatt rektangulær sovedel, men med mulighet til å åpne opp hele fronten. Jeg vet ikke hvor ofte man ville gjort det i praksis, men tanken frister på varme dager. Begge variantene er nesten for tunge som solotelt da. Men deilig komfort og plass alene. Jeg har også ett kuppeltelt av amerikansk type. Har likt det veldig godt og skulle egentlig kjøpe ett nytt kuppeltelt. Men nå har jeg blitt bortskjemt med det store forteltet på Fjellheimen. Selv to storsekker med utstyr kan man plassere fint i forteltet, og fortsatt ha god plass til å gå inn og ut. Og koke seg litt kaffe på morgenen.
 3. Ok. Da har nok jeg litt dårligere blåseteknikk på Sea to summit sin. Men på Exped sin så blåser jeg ikke. Jeg åpner toppen, og drar den fort opp og ned ett par ganger. Så er den nesten full. Da går det så fort at om jeg må fylle den 4 eller 5 ganger spiller ikke noe rolle.
 4. Hvordan synes du Sea to Summit løsningen er bedre? Det gikk fortere med Exped sin snozzle enn STS løsningen som fulgte med mitt Etherlight insulated. Tror XXL har en variant ifra Nemo som jeg tror er litt rimeligere enn Exped sin. Har ikke testet den, så vet ikke hvordan den er i forhold til orginalen.
 5. Har gjort noe lignende. Men kun brukt en liten pakkpose jeg kaster uti. Funker bra det også. Har karabinkrok så jeg lett kan "bestemme" hvilken retning jeg skal drifte. Er litt småknot å fiske med flue ifra packraft, men går når man skjønner at man ikke trenger 30 meters kast, og tar det litt rolig. hehe
 6. Takk for svar. Da gidder jeg ikke ta jobben med å montere finne. Under padling synes jeg aldri det har vært noe problem uansett. Men var spent på om det kunne hjelpe noe når jeg fisket ifra den.
 7. Merker dere stor forskjell med og uten finne? Har en eldre alpackaraft uten slikt, og vurderer å få montert på finne hvis det har noe for seg.
 8. North Face Talus 3 - Kjøpt på tilbud på xxl. Første teltet mitt, og ga meg mye bedre opplevelse enn turer med dårlige tunneltelt på 90 tallet. Helsport Fjellheimen Pro Camp 3 - Kjøpt inn for sommerens feire. Ville ha noe som skulle tåle det vi måtte komme over av vær. Veldig fornøyd så langt. Fikk testet det i grei vind. Yr meldte 19ms med 24ms i kastene. Sto overraskende fint natten igjennom. Selv om vi slo det opp på en strand for å få testet det mest mulig i vinden. hehe. Helsport Fjellheimen SL Camp 4 - Kom over ett på finn som var for billig til å ikke slå til. Utrolig mye plass i forhold til vekt. Litt usikker på om jeg egentlig har behov for dette teltet, og kunne kanskje tenkt å bytte til noe lettere og litt mindre. Men fungerte godt de nettene jeg har brukt det til nå.
 9. Kan dette være nytt Norrøna telt? Flere bilder under de nye soveposene de har kommet med. https://www.norrona.com/en-GB/products/falketind/falketind-down800-10c-sleeping-bag-185-ms/?color=6610#&gid=1&pid=3
 10. Det var som nevnt kun den gule stangen for forteltet jeg kunne se tydelig var bøyd. Men det var en helt symetrisk bøy, og ingen skader eller noe på stengene. Jeg tipper det har vært satt opp i butikk. Det var ingen synlige tegn til bruk på hverken ytter eller innertelt. Fått slått det opp ett par ganger nå, og tror dette blir veldig bra til Norgesferien i år.
 11. Da er det ingen grunn til bekymring. Har fått inntrykk av at de fleste produsentene «skryter» av slikt men så ikke noe om det når jeg søkte. Den ene hadde veldig tydelig bøy i forhold til de to andre. Teltet så veldig stramt og fint ut oppslått. Blåste litt her ute i dag men ingen antydninger til bevegelse i teltet. Gleder meg til å teste dette i sommer. Tidligere erfaringer med tunelltelt har vært ganske dårlige, men det har vært gamle greier ifra nedre prisklasse. Så tror dette blir bedre.
 12. Hei, jeg har nettopp handlet ett slikt telt og slo det opp for første gang. Jeg så at den gule stangen til forteltet var bøyd. Veldig svak bøy på noen av leddene. Jeg regner med de skal være sånn, men kunne ikke finne noe om forbøyde stenger på dette teltet. Noen som vet hva som er korrekt her? Teltet er kjøpt nytt på Xxl, men siden innerteltet var montert regner jeg med det har vært slått opp før. MVH Thomas
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy