Gå til innhold
  • Bli medlem

Turforslag Børgefjell? (påsken)


Erin

Anbefalte innlegg

Vi er to som har tenkt oss på en ca 10-dagers tur i påsken på Børgefjell. Vi starter ved Majavatn, har med pulk og telt, og har tenkt å variere mellom basecamp/dagsturer, og å flytte leiren. Er det noen som har forslag til hvor vi skal gå?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Høres ut som et spennende opplegg!

To spørsmål melder seg straks:

1) Skal dere returnere til Majavatn eller ikke?

2) Står isfiske i høysetet eller ikke?

Uansett så vil jeg si at det mest naturlige med pulk er å sette kursen østover mot Jengelen. På den 12-15 km lange etappen er det i all hovedsak slake terrengformasjoner, og i påsken er det stor sannsynlighet for at det er skiløyper innover. (De to eneste hyttene i Børgefjell av en viss standard finnes ved Jengelen, så det vil nok være folk der.) Området kan by på fire større fiskevatn som er forbundet med hverandre.

Videre innover mot Lille Kjukkelvatn åpner villmarka seg i all sin prakt. Mulighetene er utallige. Hvis fiske er en hovedbeskjeftigelse er dere nå i et kjerneområde. Det er et mylder av vatn og tjønner i området. Skal ikke påstå at alle har fisk, men mange har det.

Er været / værprognosene akseptable er en mulighet å ta seg videre østover mot de store grensesjøene. En annen mulighet er å legge turen nordøstover mot Tiplingan (kjente fiskevatn for "Børgefjell-travere"). Et tredje alternativ er å gå nordover mot Kvigtindmassivet, for så å gå innover Biseggskardet, rundt Rørskardtind, sørover Rørskardet, og til slutt gjennom Sløkskardet og ned mot Tomasvatn.

Mvh.

Trond

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for tips, fint å kunne ha noen holdepunkter å ta utgangspunkt i når vi ikke er kjent der fra før. Vi har ikke tenkt å fiske, satser på mye fotografering i stedet! Om det er andre med flere tips tas de gjerne imot, jo flere jo bedre :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har et fint forhold til kvigtindmassivet, og det lar seg jo fint kombinere med både tjukkelvatnet og tiplingen. Hvis været er og forventes å holde seg fint en stund fint vil jeg anbefale å ta turen innom store børgefjell, et litt høyere platå hvor fotomulighetene er enormt gode i alle retninger :-) derifra tror jeg det skal være greit å "snike" seg ned mot sipmek også om dere vil utforske områdene i Øst. Bare rop ut om dere har spørsmål.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.