Gå til innhold
  • Bli medlem

Te av kreftkjuke - utskilt fra Hvor har du vært på tur i dag - 2022


Anbefalte innlegg

Skrevet
Myriameter skrev (1 time siden):

Hadde det vært en krefttjuke, ville det vært personlig rekord. Men ingen chaga-te denne gangen heller. En ganske ålreit drikk på smak, som kan minne om kaffe med sin bitterhet.

Dette har jeg ikke hørt om før. Lager du te av kreftkjuke?

;-)

Annonse
Skrevet

Fortrinnsvis av den jeg finner selv, ja. Brekker den opp i passende biter, og lar den småkoke i kvarters tid og oppover. Bitene kan brukes igjen par ganger etter det, men mister selvfølgelig futten mot slutten. Kan og drikkes kald. Noen mener den ikke skal koke, men trekkes over tid, slik at enkelte virkestoffer blir ivaretatt. Er på jakt etter mer fra egen natur, men ikke alltid så lett å få øye på(sies at en av titusen bjørk har denne utveksten). Den jeg fikk kjøpt på nett, som på bilde herunder kommer fra Kina, og smaker mye søtere, så ikke helt tilhenger av den. Mer bitter smak på slutten, lik kaffe er å foretrekke. Men finnes der ute også norsk kjuke å få kjøpt. Dette er gjerne i pulverform eller kapsler. Kan variere et sted mellom 1000,- og 1500,- pr. kilo.

Ganske fin syssel ute vinterstid, da andre vekster ikke kan jaktes på.

Anbefales! Holder med en liten kopp om dagen.

 

IMG_20220202_171141.thumb.jpg.d45605687d0f933ac851d2afed2e5b62.jpg

(Egenplukket er som nevnt best, men innholdet er uansett imponerende)

  • Liker 1
Skrevet (endret)

Godt poeng.  Har selv i iveren begynt å sage, hugge med øks og slikt, og ganske raskt kommet inn på treverket, da det "bare" er en kote. Men tar man seg litt tid, og ser i randsonen mot bjørkestammen at never følger fast form før den sprekker opp i grov sprukken bark, har man en pekepinn. Skårer man på en kjuke, er den umiskjennelig i farge og konsistens. Svart i barken ytters, kaffebrun og korkaktig under, før man kommer innover mot kjernen som er spettet gyllen brun og mer mykt fuktig. Alle lag kan brukes. Triks er å bryte den opp i passende små biter, før den blir tørr og knallhard. Tror best før datoen ikke eksisterer de første åra.

Endret av Myriameter
  • Liker 3
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.