Jump to content
IGNORED

Deres tips for å få deres kjære med på på tur?


Sjimpansen
 Share

Recommended Posts

Hei!

Hun jeg er sammen med er ikke alltid like lett å få med på overnattingstur ut i skauen og på fjellet. Hun ble litt mer villig da hun fikk min Exped luftmadrass, men hun liker fortsatt bedre hotell og kan være litt stri.

 

Hva er deres tips og triks for å motivere eller lure deres kjære med på tur?

Edited by Sjimpansen
Link to comment
Share on other sites

  • Sjimpansen changed the title to Deres tips for å få deres kjære med på på tur?

Komfort er mitt tips, min halvdel blir bare med på turer med komfort, og da snakker vi exped megamat 10, puten hjemmefra og klesskift.

Det andre tipset er å se på den lyse siden av saken, du har en som kan passe ungene mens du er på tur 👍 Man må ikke gjøre alt sammen ;) 

Link to comment
Share on other sites

Lar vær og nyter stillheten.

Fra spøk til revolver,

Høres egentlig ut som at du bør legge dette på hylla. For stri er motvillig og det over tid blir ikke bra. Det er ganske så langt fra hotell til telt på fjellet. Både i komfort og severdigheter. Kompromiss blir vel dagsturer og om du har håp om overnatting så dnt sine hytter, evt statskog/utinatur sine leie muligheter.

Du må uansett her tenne et lite ønske om å være mer ute å gå mer i naturen. Med andre ord. Du bærer alt som er tungt, hennes favoritt mat, komfort og varme osv osv Over tid vil det mest sannsynlig være et dødfødt prosjekt da folk som faktisk ikke har lyst ikke kommer til å holde aktiviteten oppe over tid.

Link to comment
Share on other sites

Eg er glad i lavterskel friluftsliv, med det meiner eg det å få eit innfall ein ettermiddag, stappe alt eg trenger og masse eg ikkje trenger ned i ein diger sekk og rusle avgårde. Eg har hengt opp køya alt frå 100 meter frå nærmaste vei, til langt inne i skogen. So fyrer eg bål og koser meg om kvelden, sover i hengekøya under open himmel og reiser heim neste dag. Dette blir min samboer med på, men det er ekstra viktig at det blir maksimalt med komfort og minimalt med slit og ubehag. 

Første natta ho ville vere med å sove i hengekøye, vart det klårvær og skikkelig kaldt om natta, temperaturen falt med 10 grader og det var -7. Ho vekte meg og sa at ho var so kald at ho reiste heim, heldigvis var dette 300 meter frå huset vårt. Påfølgande formiddag hadde ho blod i urinen og ein massiv urinveisinfeksjon 😶 Neste dag kjøpte eg vinterpose til ho, som skal holde ei dame varm og komfortabel ned til -12. Vi har hatt fleire netter ute i kuldegrader etter dette, og då koser ho seg, fordi ho holder varmen og har det komfortabelt.

 

Eg trur nøkkelen til å introdusere friluftsliv til nye mennesker, om det er sambuar eller barn, speler mindre rolle. Men dropp eigne ambisjoner, legg terskelen lavt, sørg for at utstyret er so bra at det blir komfortabelt og ha fokus på kos! Stapp i dei sjokolade, kok kakao, lag god mat osv. Fyr bål, ha gode liggeunderlag dykk kan sitte på, få ho i armkroken din med eit glass vin i handa (hvis det er innafor) og skap gode opplevelser - då har du gode sjanser for at ho blir med neste gang 😉

Link to comment
Share on other sites

Komfort, tid & distanse!

Som flere her har skrevet er nok comfort en ganske generel greie å sørge for om noen ikke har "veldig lyst" til å være med ut. Vi bestemte oss sammen for hvordan turlivet skulle se ut og satte grunnregler for alt fra utstyr til turlengde, årstid, land/vann, gåtur, sykkel osv. Min bedre halvdel er lesehest så jeg sørget for at stuebordet hadde de beste turbøkene med de flotteste bildene og et par linker på e-post til blogginnlegg fra jenter som hatet turlivet men av en eller annen grunn nå elsker det. Det handler om å vekke en lyst/interesse og så får man se etter å ha prøvd seg litt frem om og hvilken retning det skal ta. Å presse noe som helst på noen, fungerer alltid mot sin hensikt.

Vi planlegger en god blanding av Via Ferrata, zipline og andre morsome aktiviteter samt hotellopphold 1 dag eller 2 etter ukes+ turen for å tørke skikkelig opp, fylle magen, bli helt rein og "lande" før vi skal hjem. Noen ganger er det bare skogs eller fjelltur og andre ganger full pakke. Bra utstyr som er enkelt å bruke samt komfortabelt er en "no brainer". Et par siste ting må være å ha veldig god tid og ikke sluke mil, om man går 200 meter og finner en nydelig plass, er det ingen skam å legge seg ned der, bli et par dager og heller endre litt på planene for hva turen skulle være. Etterhvert øker lysten på å se mer, gå lengre og føle på større opplevelser, det er helt naturlig.

Lykke til.

L/ 

Edited by Lars og Berit
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Dette er kanskje ett utradisjonelt alternativ, men fruen i huset fikk større interesse for friluftsliv av å se på «Der ingen sku tru at nokon kunne bu» og «Monsen på villspor med kjendiser». Deretter begynte vi med småturer i nærmiljøet, kjøpte kart og utforsket dette. Vi har enda ikke kommet oss ut på overnatting, men gnisten og ønsket er der. Det skal sies at jeg har vært på en del overnattingsturer, men ikke med fruen enda. Det blir på hennes premisser den første turen, og det er helt greit. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy