Jump to content

Sjimpansen

Aktiv medlem
 • Posts

  33
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Sjimpansen

Recent Profile Visitors

870 profile views

Sjimpansen's Achievements

 1. Må si at jeg helt klart foretrekker å pakke mest mulig oppi sekken.
 2. Takk for mange svar! Utstyret er er ikke av det tyngste som tar mest plass. Har f. eks. soveposer i dun og telt av typen Helsport «superlight». Tror også at det skal gå greit å ikke ta med mer enn nødvendig, selv om det er lett å falle for fristelsen. Til vinterbruk har jeg pulk. Dere som fyller 100+ liter 2/3 full, er det greit å gå med så lenge man strammer reimene?
 3. Hei! Skal kjøpe ny sekk til fjellturer sammen med min frøken. Det blir nok for det meste et par netter i telt med en del gåing. Jeg må bære alt utstyr til matlagning, telt, dobbelt Exped liggeunderlag osv, ellers gidder hun ikke bli med. Hun bærer sine egne klær og sovepose. Vurderer Osprey sekk gitt at den passer min rygg, men er usikker på 85 eller 100 liter. Forskjellen er 100 gram. Er redd 100 liter vil føles for stort og klønete å drasse på, men kanskje 85 blir for lite. Jeg er selv 185 cm og 92 kg Hva hadde dere valgt?
 4. Hei, har noen tips til hvor man kan dra på tur med fjellski fra Bergen fra nå og utover? Gjerne dagstur, eller en overnatting på hytte. Vurderer Voss, men er ofte ruskevær der.
 5. Hei Har sett på instagram at noen har med fjøslampe på telttur. Det er neppe særlig praktisk og knuser nok lett. Men ser utrolig koselig ut! Er litt lei kun hodelykt på tur. Har noen erfaring med slik lampe, eller andre koselige måter og få lys i teltet?
 6. Hei! Hun jeg er sammen med er ikke alltid like lett å få med på overnattingstur ut i skauen og på fjellet. Hun ble litt mer villig da hun fikk min Exped luftmadrass, men hun liker fortsatt bedre hotell og kan være litt stri. Hva er deres tips og triks for å motivere eller lure deres kjære med på tur?
 7. Hei For litt over 5 år siden kjøpte jeg et Exped DownMat 7 LW. Har brukt det flere netter hvert år, men langt fra noe ekstremt bruk. Liggeunderlaget har vært lagret i innendørs bod. Liggeunderlaget består av 8 luftrom som går på langs av liggeunderlaget. I sommer opplevde jeg limet(?) mellom to av luftrommene på midten av liggeunderlaget røk, slik at to luftrom ble til ett. Dette luftrommet ble selvsagt dobbelt så høyt som resten, og liggeunderlaget ble ubrukelig. Jeg hadde ikke med reserveunderlag, så det endte med 4 netter med kun jervenduk og sovepose mellom meg og bakken. Jeg vurderer nå å gå til anskaffelse av nytt oppblåsbart liggeunderlag. Det jeg hadde var som nevnt litt over 5 år gammelt, og har sånn sett gjort nytten. Likevel er jeg nå skeptisk og har til dels mistet tilliten til at jeg kan stole på slikt underlag. Det virker som at det ikke var bruken, men alderen i seg selv som gjorde at festet mellom luftlommene ble morkent og upålitelig. Har noen opplevd det samme, eller har tanker rundt dette? Finnes det underlag som har annen løsning på festet mellom luftrommene enn Exped? Tar også i mot erfaringer om oppblåsbare liggeunderlag for to personer vs. to stykk enkle underlag.
 8. Et hotelt med andre ord!
 9. Ser at rivestyrken på Unna er 12 kg og Helsport Superlight er på 10 kg. Noen som vet hvor mye dette har å si i praksis? Mulig rivestyrken er mer enn bra nok, men tror jeg ønsker mer et telt med mer solide stenger enn Helsport Superlight. Eventuelt et med mindre vindfang.
 10. Opplevde en gang at teltet "la seg" i vinden på Finnmarksvidda. Jeg satte opp fotenden mot vinden, men så snudde vinden i løpet av natten slik at vinden kom rett fra siden. Kan godt hende det tåler langt mer vind, men ønsker større marginer for å kunne sove godt. Vet ikke om Unna er bedre i vind, men antar det med tanke på størrelsen / vekten.
 11. Ja tenker at det er i prioritert rekkefølge.
 12. Hei, jeg er på jakt etter et nytt 1-personerstelt. Fra før av har jeg Helsport Fjellheimen 3 Superlight. Syns det er litt tiltak å sette opp dette teltet alene dersom det er litt vind. Vil også ta et telt som tåler mer vind enn dette. Jeg har heller ikke behov for så stor plass hvis jeg er alene på tur. Har sett på diverse 1-personerstelt. Mange er veldig små og typisk gå-sove telt. Jeg ønsker et 1-persons telt som: 1. Tåler en del vind (viktig!). 2. Er så lett som mulig. 3. Lett å sette opp alene. 4. Helst selvstående. Vurderer Hilleberg Unna. Synes det er litt tungt, men mulig jeg må tåle det for en komfortabel bolig som er trygg i vind. Tar gjerne imot innspill på dette, og andre telt.
 13. Mye respons i tråden her folkens :) Noen som bruker kvistbrenner som alternativ nr. 2? Er jo mulig å finne litt kvister på vidda på sommeren, men har ikke tenkt over om man kan belage seg på å grave etter det vinterstid. Noen som har prøvd?
 14. Hei. Hva gjør du dersom du sitter flere dager inne på vidda vinterstid og brenneren svikter? Dersom isen er for tykk til å komme gjennom med tilgjengelig utstyr, tenker jeg at en er ganske fucked dersom det skulle skje om man ikke er forberedt. Har du med reservebrenner eller reservedeler? Tiner du snø på kropp? Eventuelt hvordan?
 15. Jeg har Fjellheimen superlight for tre personer og er veldig godt fornøyd. Det var romsligere enn forventet og har god plass i både innertelt og fortelt.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy