Gå til innhold
  • Bli medlem

Sjimpansen

Aktiv medlem
  • Innlegg

    38
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

13 Neutral

1 følger

Om Sjimpansen

Nylige profilbesøk

1 257 profilvisninger
  1. Hei, skal kjøpe nytt vintertelt og vurderer Fjellheimen X-trem, men finner ingen som selger teltet utenom brukt på finn. Vet noen om dette ikke produseres lengre, og hvilket telt som eventuelt er ment å erstatte det?
  2. Takk for svar! Tenker uansett å kjøpe kart i tillegg.
  3. Hei, vurderer å kjøpe Garmin GPSMAP 66sr eller 66i, men er usikker på hvilken. De ser nokså like ut, bortsett fra SOS-knappen på 66i. Jeg registrerer også at 66sr at har 36 timer batteritid og 450 timer i ekspedisjonsmodus, mot 66i som har 35 timer batteritid i 10 min sporingsmodus og 200 timer i 30 min sporingsmodus. Tar gjerne i mot innspill av de som måtte mene noe. Og om noen har en av de nevnte, så skriv gjerne hvorfor du landet på den ene fremfor den andre.
  4. Tusen takk for utrolig mange gode svar, dere er gull! Jeg har 17 dager til rådighet, og må beregne en reisedag i hver ende fra her jeg bor. Derfor har jeg landet på at jeg ikke kan legge ut på en slik tur i år. Vurderer fortsatt å gå deler av turen til Gjendesheim (dag 9), men å bruke opp til 15 dager. Det vil nok også være en veldig fin tur. I tillegg har jeg friheten til å pakke tyngre enn niste og regntøy som er nevnt over. Og kanskje ta en ekstra natt eller to et sted det er ekstra fint.
  5. Hei, planlegger en 15 dagers tur fra gjennom Langsua nasjonalpark og Jotunheimen. Har aldri gått 15 dager på tur før, men har erfaring med ukesturer hvor jeg har gått i eget tempo. Er i god fysisk form, men lenge siden jeg har gått med tung sekk. Turen det er snakk om er «Omveien», som er en rute DNT har lagt opp fra hytte til hytte. . Kan altså plukke opp mat på veien men vil sove i telt så lenge været holder seg noen lunde greit. Hver dag er omtrent 13 km pluss/minus Bør man beregne inn hviledager på en slik tur, eller er dette noe de fleste vil klare så lenge en er motivert? Omveien: https://omveien.dnt.no/dagfordag/
  6. Må si at jeg helt klart foretrekker å pakke mest mulig oppi sekken.
  7. Takk for mange svar! Utstyret er er ikke av det tyngste som tar mest plass. Har f. eks. soveposer i dun og telt av typen Helsport «superlight». Tror også at det skal gå greit å ikke ta med mer enn nødvendig, selv om det er lett å falle for fristelsen. Til vinterbruk har jeg pulk. Dere som fyller 100+ liter 2/3 full, er det greit å gå med så lenge man strammer reimene?
  8. Hei! Skal kjøpe ny sekk til fjellturer sammen med min frøken. Det blir nok for det meste et par netter i telt med en del gåing. Jeg må bære alt utstyr til matlagning, telt, dobbelt Exped liggeunderlag osv, ellers gidder hun ikke bli med. Hun bærer sine egne klær og sovepose. Vurderer Osprey sekk gitt at den passer min rygg, men er usikker på 85 eller 100 liter. Forskjellen er 100 gram. Er redd 100 liter vil føles for stort og klønete å drasse på, men kanskje 85 blir for lite. Jeg er selv 185 cm og 92 kg Hva hadde dere valgt?
  9. Hei, har noen tips til hvor man kan dra på tur med fjellski fra Bergen fra nå og utover? Gjerne dagstur, eller en overnatting på hytte. Vurderer Voss, men er ofte ruskevær der.
  10. Hei Har sett på instagram at noen har med fjøslampe på telttur. Det er neppe særlig praktisk og knuser nok lett. Men ser utrolig koselig ut! Er litt lei kun hodelykt på tur. Har noen erfaring med slik lampe, eller andre koselige måter og få lys i teltet?
  11. Hei! Hun jeg er sammen med er ikke alltid like lett å få med på overnattingstur ut i skauen og på fjellet. Hun ble litt mer villig da hun fikk min Exped luftmadrass, men hun liker fortsatt bedre hotell og kan være litt stri. Hva er deres tips og triks for å motivere eller lure deres kjære med på tur?
  12. Hei For litt over 5 år siden kjøpte jeg et Exped DownMat 7 LW. Har brukt det flere netter hvert år, men langt fra noe ekstremt bruk. Liggeunderlaget har vært lagret i innendørs bod. Liggeunderlaget består av 8 luftrom som går på langs av liggeunderlaget. I sommer opplevde jeg limet(?) mellom to av luftrommene på midten av liggeunderlaget røk, slik at to luftrom ble til ett. Dette luftrommet ble selvsagt dobbelt så høyt som resten, og liggeunderlaget ble ubrukelig. Jeg hadde ikke med reserveunderlag, så det endte med 4 netter med kun jervenduk og sovepose mellom meg og bakken. Jeg vurderer nå å gå til anskaffelse av nytt oppblåsbart liggeunderlag. Det jeg hadde var som nevnt litt over 5 år gammelt, og har sånn sett gjort nytten. Likevel er jeg nå skeptisk og har til dels mistet tilliten til at jeg kan stole på slikt underlag. Det virker som at det ikke var bruken, men alderen i seg selv som gjorde at festet mellom luftlommene ble morkent og upålitelig. Har noen opplevd det samme, eller har tanker rundt dette? Finnes det underlag som har annen løsning på festet mellom luftrommene enn Exped? Tar også i mot erfaringer om oppblåsbare liggeunderlag for to personer vs. to stykk enkle underlag.
  13. Et hotelt med andre ord!
  14. Ser at rivestyrken på Unna er 12 kg og Helsport Superlight er på 10 kg. Noen som vet hvor mye dette har å si i praksis? Mulig rivestyrken er mer enn bra nok, men tror jeg ønsker mer et telt med mer solide stenger enn Helsport Superlight. Eventuelt et med mindre vindfang.
  15. Opplevde en gang at teltet "la seg" i vinden på Finnmarksvidda. Jeg satte opp fotenden mot vinden, men så snudde vinden i løpet av natten slik at vinden kom rett fra siden. Kan godt hende det tåler langt mer vind, men ønsker større marginer for å kunne sove godt. Vet ikke om Unna er bedre i vind, men antar det med tanke på størrelsen / vekten.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.