Jump to content

Liggeunderlag - mest for pengene?


Recommended Posts

Jeg ser etter liggeunderlag til å bruke i telt med 2 voksne + 2 små barn. Jeg må altså ha flere underlag og de fleste "best i test" blir derfor hima dyrt totalt når vi altså må ha flere. I tillegg har jeg ikke lyst til å bruke masse penger på noe som kanskje ikke får mange års levetid pga småbarn. Jeg ser derfor etter noe som er i middels eller lavere prisklasse men fortsatt ok. Det blir nok mest brukt en eller to overnattinger på rad så det aller mykeste er heller ikke nødvendig. Er det noen som har tips eller erfaring? 

Edit: ser at jeg må spesifisere litt:) Vi ser altså etter en god løsning til oss 4, ikke bare liggeunderlag for barn :) Er det noen som har erfaring med doble underlag fremfor flere enkle?

Edited by Bhh
Link to comment
Share on other sites

Annonse

Min erfaring - barn er så lette at de sover fint på bamseunderlag.

Når barna ble litt større har jeg til dem et superbillig (og tynt) "Europrisunderlag" som er klippet i to på lengden slik at de 2 barna har hver sin del. Dette er langt nok til å dekke de fra "hale til hode" og brukes under et enkelt opplåsbart fra Klymit. Noe ala det her https://www.outnorth.no/klymit/static-v?gclid=CjwKCAjwtpGGBhBJEiwAyRZX2tCS5FaOtYjDiiY6dgxyqkHGury0qKRyD438VjEnNVLwwQDBWBrMYhoCqF8QAvD_BwE#Green. Veier bare halvkiloen og da jeg handlet dem fant jeg dem til under 500,- pr stk. De er "bare" 180 i lengden så for kort for min bruk, men lang nok til ungene. Da kan de også bruke det avklippede underlaget til å sitte med på bakken ute osv, og som underlag/beskyttelse for det oppblåsbare mot bakken. Ungene som nuh har blitt 14 og 16 bruker dem fortsatt og synes komforten er bra. Så på turer der de må bære selv så er disse favoritten. Og vi har også masse tykke underlag ala Exped 7cm tykke og Amok sine Fjøl, så de har hatt muligheten til å sammenligne med tykkere underlag som vi gjerne bruker på lavvotur der man ligger nær bilen osv...

 

 

Link to comment
Share on other sites

Her har vi standard bamse underlag, breie nok til at ungene kan snu seg litt og sklir heller ikke. Kan kappes i lengden og i hjørnene. Men om dere har 4 manns telt bør du gjøre en oppmåling først om alle bruker bamseunderlag. Har selv begynt å bruke kort Z fold type eggekartongunderlag for sommersesongen. Ungene likte det ikke i det hele tatt, mens bamse er de storfornøyd med.  Så fælt som mine spretter får de heller ikke oppblåsbart 😆

Link to comment
Share on other sites

Bhh skrev (16 timer siden):

Jeg ser derfor etter noe som er i middels eller lavere prisklasse men fortsatt ok. Det blir nok mest brukt en eller to overnattinger på rad så det aller mykeste er heller ikke nødvendig. Er det noen som har tips eller erfaring? 

Noen konkrete tips: Her her noen rimelige og greie oppblåsbare med R-verdi 1,9 som holder til sommerbruk for hele familien:

https://www.fjellsport.no/produkter/turutstyr/soveposer/liggeunderlag/urberg-airmat-pump-rio-red.html

Vi har hatt tilsvarende i mange år, og de har også vært fine å sende med ungene på skoleturer, turn- og korpsstevner opp gjennom årene. 

Hvis man ønsker ekstra varme, komfort og redundans i tilfelle punktering kan man supplere med slike (legges oppå eller under, klippes til ønsket lengde)

https://www.fjellsport.no/produkter/turutstyr/soveposer/liggeunderlag/robens-zigzag-slumber-green.html

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy