Gå til innhold
 • Bli medlem
IGNORED

Trangia 27-4 HA eller 27-4 UL stormkjøkken


Anbefalte innlegg

Skulle jeg købe et Trangia  27 køkken i dag? ville jeg vælge 27-7-HA. Som zimwalker og Bjørn J skriver, nemmest at gøre rent og har den stærkeste overflade.

Øvre og nedre vindskærme vælges i blank aluminium, der kan reflektere varmestrålingen fra skærmene til gryden. 

Det kunne være interessant at veje brændstofforbruget, før og efter blankpolering vindskærmene på de sider der vender mod gryden.  Er det arbejdet og pengene vært? 

Autosol til aluminium: 

(Logg inn for å se skjult innhold)

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Eg ville valgt UL pga av prisen. Også ville eg kjøpt den ytre kjelen med teflon i tillegg.

Om vindskjermen vert ripete, betyr null og niks for meg. Og med tanke på korleis mitt Trangia-kjøkken frå 1990 ser ut, er ikkje riper noko stort problem. Men at hardanodisert aluminium ser fint ut, skal eg seie meg einig i.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvis du handler 27-serien og syntes steikepanna er litt liten, så kan jeg anbefale steikepanna fra 25-serien. Den passer på 27-serien og gir bedre plass når man skal steike litt større ting, som feks bacon eller fisk. Steikepanna til 27-serien bruker jeg på kortere turer når det feks skal steikes grillpølser, en biff eller annet småtteri. Jeg har også "bygget ut" mitt Trangia-sett med et Trangia Triangle, så man slipper å drasse på hele stormkjøkkenet på kortere turer. Har blitt veldig glad i mitt Trangia-sett når man kan velge akkurat de bitene man trenger etter hva slags tur man skal på :) 

27-serie med 25-serie steikepanne:

IMG_1472.thumb.jpg.ceb17deb1669cfac47ffe30af15fd681.jpg

Trangia Triangle og 27-serien steikepanne på liten dagstur. Vanlige Gilde grillpølser for sammenligning :P 
Her med spritbrenneren, men passer og med gassbrenneren
IMG_0397.thumb.jpg.4ea758cbe3efe1a6ffa5799afe500b04.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider
GJM skrev (1 time siden):

Skulle jeg købe et Trangia  27 køkken i dag? ville jeg vælge 27-7-HA. Som zimwalker og Bjørn J skriver, nemmest at gøre rent og har den stærkeste overflade.

Øvre og nedre vindskærme vælges i blank aluminium, der kan reflektere varmestrålingen fra skærmene til gryden.

Dersom du skal ha vindskjermer i UL og gryter/panne i HA, må du kjøpe i delene for seg og sette sammen sette selv. Det blir dyrere. Men går du den veien ville jeg ha vurdert gryter i Duossal.

Skal bare... skrev (58 minutter siden):

Eg ville valgt UL pga av prisen. Også ville eg kjøpt den ytre kjelen med teflon i tillegg.

Om vindskjermen vert ripete, betyr null og niks for meg. Og med tanke på korleis mitt Trangia-kjøkken frå 1990 ser ut, er ikkje riper noko stort problem. Men at hardanodisert aluminium ser fint ut, skal eg seie meg einig i.

Godt poeng om pris, men pdas side har man et slikt sett i mange år, som du selv illustrerer, så da er HA verdt prisen spør du meg. Og det betyr vel  neppe noe for de fleste om det blir riper i vindskjermen, men HA er uansett lettere å holde rent (koke over gryteretten  gjør man før eller siden, og at det spruter fett fra stekepannen skjer vel noen ganger).

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Kristian J. Vabø skrev (7 minutter siden):

Hvis du handler 27-serien og syntes steikepanna er litt liten, så kan jeg anbefale steikepanna fra 25-serien. Den passer på 27-serien og gir bedre plass når man skal steike litt større ting, som feks bacon eller fisk.

Godt poeng. Det blir vel litt mer avstand fra flamme til panne med ei stekepanne fra 25 serien, men det har kanskje ikke så mye å si. Selv bruker jeg ei Trangia stekepanne med litt tykkere bunn og med utfresing så den ikke er så glatt under (om man vil bruke den over andre brennere). Tror den er  er denne fra Tundra I settet jeg har: 

(Logg inn for å se skjult innhold)

(Passer ikke 100% i holderen til 27, men godt nok for meg)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av andy2
   Hei.Jeg har en primus (av merket Primus) for å skru på gassboks, fra tidlig 2000-tallet. Den er todelt; en del som skrues på gassboksen, så selve brenneren (med tenner) som skrues fast på den nederste gassboksdelen. Se bildene for forklaring. Disse to delene skrues sammen ved å skru på en liten bolt med et altfor lite hode. Og nå har dette hodet knekt. Med det resultat at bolten sitter igjen i gjengene, og jeg får ikke de to delene til å holde sammen. Se rød ring på bilde 1. Primusen kan ikke brukes da kjelen vil velte av.
   Har noen:
   1. Tips til å få ut den lille bolten? Tror den er for liten til skrueuttrekker ("grisepikk"). Hvis ingen andre tips, så får jeg forsøke å bore den ut.
   2. Tips til å få tak i ny skrue/bolt for å erstatte den som er knekt, og som passer i gjengene?
   Jeg vet jeg kan kjøpe ny brenner, men det er noe med å reparere det man er fornøyd med. Jeg har kontaktet Primusshop.no, men de kunne ikke hjelpe med deler.Noen her inne med tips og erfaringer? På forhånd takk for svar :-)  • Av Chris B.
   Etter en tur i fjor forsvant brenselflaska mi med tilhørende pumpe. Derfor er jeg dessverre nød til å kjøpe en ny. Problemet er at jeg finner ingen butikk som kun selger pumpe, kun brenner med flaske/pumpe sammen. Jeg trenger både pumpe og ei flaske så kan godt være pakke, men brenner har jeg. Brenneren er en primus omnifuel. Noen som kan hjelpe? 
  • Av Overland
   Hei.
   Kjøpte meg nettopp en Primus Primetech som jeg vil ha med meg på tur, tenkte å teste den hjemme men siden jeg er nybegynner med primus og gassbeholder så trenger jeg litt hjelp.
   Har kjøpt to gassbeholdere, en stor og en liten, 2 forskjellige merker. Koblet på den store, men ingenting skjer, ingen lyd og vil ikke tennes. Skrur av gass og bytter beholder. Når jeg skrur  på den minste så begynner den å lage fssss-lyd og gass slipper ut, er beholderen ødelagt? Er det noe galt med primusen kanskje? 
    
   Noen her med erfaring som kan hjelpe? 😊
  • Gjest fightingfalcon
   Av Gjest fightingfalcon
   Hvilken type fuel bruker folk til primusene nå som vinteren kommer?  Jeg er mest vant med gass, men har brukt primus powerfuel og colemanfuel da dette
   har vært det de har hatt på sportsbutikkene. Jeg ser folk handler både på biltema, felleskjøpet og bensinstasjon? Er alt dette 4 takts alkylatbensin, eller er det
   forskjeller? jeg prøvde å finne litt om det på forumet. Jeg leste at noen hadde dårlig erfaring med Cirkle K sin alkylatbensin.
   Prisforskjellen er jo betydelig mellom de forskjellige produsentene. Jeg ser at powerfuel kostet 119,- pr liter sammenlignet med biltema sin til 34,90,- ?! 😮
    
  • Av Stian86
   Hei
   Jeg har en ca 10 år gammel Omnifuel, har byttet O-ringer og vedlikeholdt den etter behov. Tenkte jeg skulle ta en grundig service på den nå pga dårlig effekt og pumpe som lader trykk dårlig. Så jeg demonterte alt som kunne demonteres , men jeg åpnet den "bittelille" skruen på den "metallvinkelen" tok løs den og dro ut den svarte "plastmutteren" som man skrur slangen på brenneren til. Når jeg dro ut den så fant jeg bare rester av blå gummi vet ikke om det er en pakning eller o-ring som har sittet der. Noen som kan hjelpe meg, nå lekker ihvertfall pumpa/flaska som ei sil. Hvilken pakning/O-ring. På de "sprengskissene" jeg har sett er ikke denne delen demontert. Legger ved et bilde så dere skjønner hvor jeg mener.

   Er det forresten noen som har eller har link til manual/tegninger på Onifuel v1, kan ikke finne den på primus sine hjemmesider. 
    
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.