Jump to content
IGNORED

MSR WhisperLite Universal


Måsan
 Share

Recommended Posts

Fersk på dette inspirerende forumet her, drister meg likevel uttpå.

Har nylig anskaffet en MSR WhisperLite Universal og har i den forbindelse to spørsmål jeg lurer om noen der ute kan hjelpe meg med.

 1. På toppen av min brenner sitter det en umbrako-skrue. Hvordan få løs den med det medfølgende verktøyet? Ser av bilder på «nettet» at bl. a. stjerneskrue er benyttet. Har jo umbrako-nøkler, men hvorfor benyttes ikke en «vanlig» skrue som kan brukes med MSR-verktøyet? 
 2. Ved bruk av renset bensin (Primus) danner det seg sorte flak med sot under brennerhodet som ender opp med å løsne og «flakse» rundt. Er det bare sånn det er med denne brenneren, eller kan det være at det er fordi den er ny, eller er det bensinen til Primus? Erfaringer her?

Bær over med meg hvis spørmålene er tematisert tidligere. Sende gjerne link :)

Link to comment
Share on other sites

1. Den unbrakoskruen pleier man ikke å løsne/stramme. Det å løsne denne er ikke en del av vedlikeholdsprogrammet for den brenneren. Hvordan vedlikeholde finner du på MSR sin Youtube-kanal.

2. Ja helt normalt. Bensin soter ved forvarming. Kan unngås ved å forvarme med feks rødsprit eller bioetanol. 

Edit: Glemte link som du etterspurte: 

 

Edited by SnorreL
Link to comment
Share on other sites

Takk for svar, Snorrel!

 1. Ok, mao. ikke noe umiddelbar frykt for at «lamellene» på toppen må renses/tas av da...
 2. Har fyrt litt med MSR XGK og Optimus Polaris også. Ikke noe opplevelse av at sot-problemet har vært et tema (så flakvis). Synes jo litt av oppsiden med bensinbrenner er jo den enkle forvarmingen, nettopp med bensinen. Vel, er vel som ellers i livet, man får ikke alt. 
Link to comment
Share on other sites

Har en liten 100 ml flaske med smal tut som jeg har rødsprit med mtp forvarmingen til min WL. Slipper sotinga, og jeg opplever det heller ikke som spesielt slitsomt.. I begynnelsen brukte jeg også bensinen til forvarming, men kutta det ut etterhvert. Fint å ha tilnærma ren brenner når man kommer hjem.  

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By Torbjørn Tobiassen
   Hei
   Har akkurat kjøpt meg en ny brenner og valget falt på MSR Whisperlite Universal, grunnen var at den er stille og kan brenne med gass langt ned på minusgrader. Tallene på koketid for vann var også gode. Da jeg skulle teste brenneren med bruk av gass så syntes jeg koketiden var lang, for å gjøre det litt mer "vitenskapelig" testet jeg den inne på kjøkkenet og tok tiden på tid for koking av 1 liter vann, til sammenligning benyttet jeg en Primus Omnifuel. Tallene for MSR var nedslående, jeg brukte nesten 6 minutter på å koke 1 liter vann, mens Omnifuel brenneren brukte litt under 4 minutter. begge brennerne brukte samme gass flaske og jeg varmet opp begge brennerne før jeg satte på vannet og startet tiden. Oppgitt koketid for Whisperlite Universal med gass er: 3,75 minutt. Hva kan være galt, jeg har sjekket at jeg benyttet rett dyse og gassen jeg benyttet var Primus Power Gas. Kan jeg ha fått en brenner som ikke er bra eller er det noe jeg gjør feil?
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy