Gå til innhold
Landsens

Kjøp av telt - Exped orion extreme eller Exped Venus Extreme?

Anbefalte innlegg

Hei, 

Jeg skal kjøpe Exped telt, men håper at noen har erfaringer med disse to teltene? Jeg er usikker på hvilken av de to kan anses som ‘best’. Ser at Venus er litt lavere, er det minus? 

Mvh

Lars 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei og velkommen til Fjellforum. Kjenner dessverre ikke teltene du nevner, men prøv søkefunksjonen her på forumet. Mener å huske at jeg har lest noe om Exped teltene😄

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg kjenner godt til Orion Extreme, men har aldri prøvd Venus Extreme. Så langt jeg kan finne ut er det stort sett samme materialer i begge teltene, men Venus er hele 20cm lavere. Akkurat dét er viktig for noen (meg), den ekstra høyden gjør Orion mer komfortabelt for lange personer. Venus er oppgitt å ha 5 cm ekstra liggelengde, men Orion har aldri vært for kort for meg (som er nesten 190 høy).
Jeg har prøvd temmelig mange forskjellige telt, men Orion Extreme er og blir favoritten. Det virker svært solid og gjennomtenkt konstruert, to innganger og to fortelt er deilig, og ikke minst høyden innvendig setter jeg stor pris på. Det står fjellstøtt i sterk vind, og i godvær trenger du bare noen få plugger. Anbefales.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg endte opp med Venus II Extreme etter å ha vurdert Orion, Reinsfjell og diverse Hilleberg. Har ikke testet det ennå annet enn i kjelleren.
Min vurdering av det mot Orion er: Litt lettere, litt lavere (mindre vindfang og sitter sjeldent rett opp og ned i teltet (180 høy)) og står nesten uten plugger (bør ha min. 2 for å strekke ut vestibylen.)

Orion er lettere å få tak i brukt, endte opp med å kjøpe nytt fra Fjellsport med kampanjekode siden det ikke ble lagt ut noen Venus på 6 mnd.

Veldig lite informasjon om Venus på fjellforum, men finnes en del hvis du søker på nett.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei, takk for engasjementet!  Jeg lurer på om 2 personer får grei nok plass i 2mannsteltet, eller om det bedre å gå opp til 3 mannstelt på enten Orion eller Venus ?  

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skjult lenke - logg inn for å se den

Skjult lenke - logg inn for å se den

I Orion (og sikkert i Venus) 2p versonen får du inn 2 Exped Downmat 9 LW liggeunderlag. Da er det fullt i bredden men pittelit rom i enden. 3p versjonen er 40 cm bredere og derfor mer romslig.

Både Orion og Venus er gode telt, med kvalitet på materialer, løsninger og design. Hovedforskjellene er høyden, tverstangen som går helt ned på Orion, og Venus har vel et littegan større fortelt på den ene siden. Hva du velger kommer an på dine preferanser.

Jeg er 175 cm høy og stortrives med høyden Orion har, klarer meg også fint på tur to personer i 2p varianten. (velger telt ut frå type tur, på en del turer benyttes Orion og på andre turer benyttes andre telt).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Eg har Venus II Extreme, og er svært nøgd med det. Sittehøgde i innerteltet dersom eg ikkje bruker "tørkeloftet. OK plass for 2 stk, men heller ikkje meir. Vi bruker downmat på tur, 1 standardbreidde og 1 brei, det hadde kanskje akkurat gått med 2 breie men eg er litt usikker... Veldig greitt med to fortelt, så kan vi rote på kvar vår side 😃

Den største skilnaden, konstruksjonsmessig, mellom Orion og Venus er vel at tverrstanga går heilt ned på Orion medan på Venus går den berre over taket. Dette gjer at Orion er heilt sjølvståande og litt høgare, men pga. stanga som går heilt ned er det berre "halve" forteltet som er dør. På Venus kan du brette til side båe sider av teltduken i forteltet, og få panoramautsikt. Om det eine er betre enn det andre vert vel ein smakssak 😃

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av Bobe
   Har i lengre tid prøvd å finne et lite hull i underlaget mitt, exped7 downmat, uten hell. Men underlaget var ubrukelig det grunnet hullet. Prøvde i badekar og med zalospray å ikke f. 
   Til slutt bråste jeg opp underlaget med en 12 v pumpe, så hardt at det lille hullet ble et veldig mye større hull som gjekk Ann å finne, var forøvrig i overgangen til ventilen, tetta så dette med uv wader reper glue, og vipps var underlaget friskmeldt. 
  • Av Øyvind_B
   Hei,
   Har tenkt å kjøpe exped synmat. Men er veldig usikker på om jeg skal velge 7 eller 9cm.
   Sovner alltid på siden, og er spent på om jeg kommer nok opp fra bakken med 7cm, noen som har erfaringer?
  • Av Shaleyshale
   Hei,
   Noen som har erfaring med  Exped Downmat UL Winter LW og/eller Therm-a-Rest NeoAir Xtherm Large? Vurderer sistnevnte siden det er noe lettere, men er litt stressa for slitestyrke, hvor enkelt det er å blåse opp (sammenlignet med motparten), samt at jeg har hørt at det bråker mye når en beveger seg på det. 
   Det gamle liggeunderlaget bestemte seg for å si BANG i Femundsmarka og er derfor på jakt etter et nytt 4-sesongs liggeunderlag  Andre forslag er også velkomne 
  • Av Bjørnemamma1969
   Hei. Jeg har fått hull i mitt liggeunderlag. Forsøkte først å reparere det med repkiten som fulgte med, men det var ubrukelig. Jeg har brukt en annen lim, og det ser ut til å holde en halv natt, før det er flatt, så ikke godt nok nei.
   Noen som vet hvor jeg kan sende det for å få det gjort skikkelig?
  • Av beateoh
   Etter mye research her ikke har jeg konkludert med at Exped orion 3 virker som et bra telt til mitt bruk. Jeg har tenkt å bruke det på fleredagersturer i bl.a Rondane, og klarer ikke bestemme meg for om jeg skal gå for ekstreme eller ul. Fordelen med ul er såklart vekt, mens fordelene med extreme er slitestyrke og pris. 
   Er det noen som har erfaring med bruk av orion ul i høyfjellet og vet hvordan dette er med tanke på vindstabilitet og sikkerhet? Føler man seg trygg i et ul i mye vær? 
   Har lest en del tråder om disse teltene her inne, men ikke klart å konkludere basert på disse. 
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.