Jump to content

Maur på teltplassen


HannKatta

Recommended Posts

Annonse

Slik er det å sove ute i naturen ☺️ noen påstår man kan strø salt rundt forbi, men neppe spesielt bra for annen vegetasjon eller skapninger muligens. Noen plasser er det hinsides mye maur, da er telt eller hengekøye med myggnett kjekt ☺️ slo opp lavo i hinsides regnvær på en ny plass engang, naturligvis mitt i maurttåkket merket jeg. Ene natta vokna jeg av soveposen full av maur som beit.

Link to comment
Share on other sites

9 timer siden, Hege P. skrev:

Hengekøye! ;)

Jeg støtter dette fullt ut på generelt grunnlag, men maur er flinke klatrere, innbrudds- og trapesartister så man kan fort få selskap i en køye også 😄

Myggnett fungerer så lenge man husker å holde det igjen når man ikke er inne i teltet/køya. 

Link to comment
Share on other sites

Hvis det er den store røde skogmauren som er et problem så er dette vanligvis ikke noe problem. Den er ikke så aggressiv som en del andre maurtyper. Prøv å unngå de små røde og gule maurtypen som holder til nede i bakken. De er mye verre, men heldig vis ikke så vanlige ute i skogen. Sjekk teltplassen for maurtuer og unngå å sette opp teltet i nærheten av tua. Vær nøye med hvordan du oppbevarer maten. En del maurtyper er spesialister på å snuse opp mat, og mat som ikke er i tette bokser eller plastposer er mest utsatt.

http://www.rentokil.no/maur/arter/

 

Link to comment
Share on other sites

5 timer siden, REs skrev:

Vær nøye med hvordan du oppbevarer maten. En del maurtyper er spesialister på å snuse opp mat, og mat som ikke er i tette bokser eller plastposer er mest utsatt

Bekreftes! For noen år siden opplevde jeg en ryggsekk full av maur. Hadde hengt sekken på ei grein et par meter over bakken, men det hjalp ikke. Fra bakken, opp stammen, via greina og ned i sekken gikk det en travel maursti.

Men det aller verste er maur i soveposen..

Link to comment
Share on other sites

Guest Turlyst
30 minutter siden, Hege P. skrev:

Men det aller verste er maur i soveposen..

Er ikke så glad i teltplasser med mye maur. Jeg har forresten hatt en Scorpion i soveposen :) Ikke i Norge da.

Link to comment
Share on other sites

Det er mange faktorer som skal tas hensyn til for en god teltplass. Maur er en av dem. Er det mye maur, er det ikke en god teltplass, sånn er det bare.. Når jeg telter i skogen, så bruker jeg litt tid på stedet før jeg setter opp telt eller køye. Setter meg ned, tar en kopp kaffe. Så får man et inntrykk av hvor mye maur osv det er der.

Det er også viktig å ikke strø rundt seg med for mye godsaker. Hadde en opplevelse for et par uker siden, hvor en liten niese la ut litt mat til et ekorn på terrassen utenfor familiehytta. Noen timer senere var det masse maur der, hvor det knapt var sett maur før. Vi feide godt, og dagen etter var maurene borte.. jungeltelegrafen går nok kjapt i maurtua.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy