Jump to content
IGNORED

Bergsdalen i slutten av mai uten ski


Rabatami
 Share

Recommended Posts

Hei,

Jeg og madammen lyster på en fjelltur og ser at kristihimmelfartshelgen er best anledning i nærmeste fremtid. Vi har funnet en rundtur i Bergsdalen der vi tenkte å gå hytte til hytte fra Lid og over til Kvamskogen, via Høgabu, Gullhorgabu og Vending. På bildene derfra nå begynner jo fjellet å skinne litt gjennom, og vi har noen solfylte og varme dager foran oss - men samtidig så ligger jo mye av ruten rundt 900+ meter. Og vi bør helst kunne se T-merkene der vi går.  Spørsmålet er om dette lar seg gjøre til fots i slutten av mai, eller om det er litt for optimistisk?

Christer

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror det er optimistisk å tenke at det er helt snøfritt, men det er nok farbart uten ski. Uansett ville ikke jeg gått en ukjent rute uten kart og kompass. Det er ikke alle T-er som er like lett å finne selv om det er bart. Ev suppler med GPS (ev på mobil).

Link to comment
Share on other sites

Optimist! Har vore her inne i midten av juni til Vending og då var det store snøfonner og islagte vatn. No er det stor forskjell frå år til år så ta kontakt med bergen turlag, dei veit jo litt om føretilhøva her. Hugs at sjølv om det er varme dagar no så er det kuldegrader på natta og det smeltar egentlig ikkje så veldig mykje snø.

Link to comment
Share on other sites

Enig i de foregående vurderingene. Selv om det skulle smelte en del i dagene fremover tror jeg neppe du kan regne med å se T-merkingen i store deler av den tiltenkte traseen. Men kanskje Kalvedalshytten fra Romarheimsdalen kan være et alternativ? Der pleier snøen å forsvinne litt tidligere enn i Bergsdalen. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy