TR

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  227
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. XXL.no - Trek n Eat billigsalg

  Korrekt.
 2. Ønskes kjøpt: Villmarksboka, Lars Monsen

  Du kan få kjøpe min. I meget god skikk. Se pm.
 3. XXL.no - Trek n Eat billigsalg

  Kjøpte en god del på nett. Minst holdbar til 09/20...
 4. Sildesluken (avbildet) berget lunsjen. Spredte vak, men vårflueimitasjoner/russeflue/mygg i ymse varianter ble ignorert. Det samme med det meste av isenkram. YMMV.
 5. Har Exped Venus 2 extreme, går fint å grave en arbeidsgrop i forteltet (eller begge). Stort nok til 50 l, sekk, randostøvler, kokkelering på andre siden av teltet. Burde gå minst like greit med Orion. Man må bare passe på å ikke grave forbi teltveggen. Har også et Helsport Isfjell 4 camp. Enormt fortelt, og helt klart mye greiere med arbeidsgrop her. Nok snø på bakken = ståhøyde, plass til 3 storsekker, randostøvler OG matlaging.
 6. Jeg *tror* det er som regel bedre plass natt til lørdag, nettopp av den grunn du skriver. Så vidt jeg har forstått var det snakk om at halvparten av sengene på en gitt hytte kunne forhåndsbookes, dvs at det alltid vil være plass til folk uten bestilt plass også. Dessuten var det vel tenkt slik at om ikke de som har reservert plass er på hytten før 17, bortfaller reservasjonen. Men som sagt, jeg har ikke erfart systemet i praksis. BHT har også hytteverter på flere av hyttene nå i høysesongen, i alle fall i helgene. Tror det var verter på både Vending og Gullhorgabu nå i helgen. De ordner opp i sengefordelingen, om nødvendig, og familier med små barn har som sagt fortrinnsrett på seng. Ikke la deg skremme vekk fra hyttene av dette, dere har mye fint i vente. Det er et flott fjellområde å utforske, for store og små vandrere!
 7. Nei, jeg kødder ikke. Det er til tider veldig folksomt på hyttene i Bergsdalen på denne tiden av året, særlig når solen titter frem. Det må du bare regne med. Vi kom til hytten i ett-tiden lørdag, da var det 2 personer der. Tok en liten topptur til Bergsbukken - brukte vel 2,5 time t/r i det fine været - og tilbake på hytten var de fleste sengene opptatt. Og så ramlet det inn et følge på 8... god knall, det var jo madrasser til overs og noen liggeunderlag til låns... og SÅ dukket det opp et følge på 9 slitne utvekslingsstudenter som hadde gått en laaang tur (fra Dale!), så å si uten utstyr sett bort fra drikkevarer og sigaretter. Heh. De fikk jo tak over hodet, i alle fall. God stemning til tross for stinn brakke. Poenget er altså å komme seg til hytten rimelig tidlig, da er det som oftest plass. Utsetter du ankomsten til 18-19-20, er det mer usikkert. Familier med småbarn (og seniorer) er uansett prioritert mht seng/madrass, så med folkeskikk ordner det seg. I min erfaring i alle fall. BHT skulle så vidt jeg vet begynne med forhåndsbooking av senger på sine hytter denne sommeren, men jeg har ikke sett noe til dette på de hyttene jeg har besøkt i sommer (Høgabu, Stavali, Hadlaskard). Vet ikke hva som har hendt. Det systemet ville uansett sine ulemper kunne sikre småbarnsfamilier litt sinnsro og gjøre det unødvendig å stresse av gårde for å sikre seg en seng. Beklager langt innlegg.
 8. Høgabu fra Li i helgen. Fint og mye folk, hytten har 26 sengeplasser - telte 40 gjester i protokollen i dag tidlig. Med andre ord business as usual en finværshelg i august-september. Tips: Dra tidlig på tur, og ta med liggeunderlag i tilfelle rottefelle. En del av sist ankomne hadde nok en mindre trivelig natt på stuegolvet 😂
 9. Bare hyggelig det! Turen fra Hamlagrøosen til Vending er lett, bare to-tre små kneiker og stort sett grei sti å følge - de første par km på grusvei langs vannet. Kan nok være litt fuktig stedvis nå... Turen fra Li til Høgabu er også enkel, men starter med en ganske lang stigning før det flater ut igjen. Turen fra Småbrekke til Gullhorgabu er i mine øyne den aller letteste/enkleste, selv om den er litt lenger. Ruten følger den gamle militærveien - grusvei/bred sti inn til Moastølen, før den går oppover nokså slakt i fint fjellterreng. Kun noen få småkneiker underveis. Alle variantene er superfine med barn. Men skal jeg rangere turene fra lettest til ganske lett blir det Gullhorgabu - Vending - Høgabu. God tur, kjekt blir det nok uansett!
 10. Vending eller Gullhorgabu i Bergsdalen er begge lette turer som en femåring bør klare greit.
 11. Da er sekken pakket

  Takk for praten rett før Besso onsdag kveld. Hvordan var bettet der du dro? Fisket var til dels strålende i området jeg oppsøkte, været til tross.
 12. Tailwind. Gjør jobben i forbindelse med ultraløp så hvis det er kun snakk om å få i seg næring, salter og væske, kan du sjekke det ut. Noen kulinarisk opplevelse kan man jo ikke påstå det er... men som sagt, det funker.
 13. Byttet min utslitte sts ultrasil med Ospreys ultralight stuff pack. Den sistnevnte er bittelitt større sammenpakket, men mye bedre å bære pga bedre reimer. Pluss også for utvendig nettinglomme. Anbefales.
 14. Det der er en fin tur! Traktorslepa mellom Knutsbu og Byen er veldig (!) synlig og lett fremkommelig. Har du tid, ta med fiskestang.