TR

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  219
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Bare hyggelig det! Turen fra Hamlagrøosen til Vending er lett, bare to-tre små kneiker og stort sett grei sti å følge - de første par km på grusvei langs vannet. Kan nok være litt fuktig stedvis nå... Turen fra Li til Høgabu er også enkel, men starter med en ganske lang stigning før det flater ut igjen. Turen fra Småbrekke til Gullhorgabu er i mine øyne den aller letteste/enkleste, selv om den er litt lenger. Ruten følger den gamle militærveien - grusvei/bred sti inn til Moastølen, før den går oppover nokså slakt i fint fjellterreng. Kun noen få småkneiker underveis. Alle variantene er superfine med barn. Men skal jeg rangere turene fra lettest til ganske lett blir det Gullhorgabu - Vending - Høgabu. God tur, kjekt blir det nok uansett!
 2. Vending eller Gullhorgabu i Bergsdalen er begge lette turer som en femåring bør klare greit.
 3. Da er sekken pakket

  Takk for praten rett før Besso onsdag kveld. Hvordan var bettet der du dro? Fisket var til dels strålende i området jeg oppsøkte, været til tross.
 4. Tailwind. Gjør jobben i forbindelse med ultraløp så hvis det er kun snakk om å få i seg næring, salter og væske, kan du sjekke det ut. Noen kulinarisk opplevelse kan man jo ikke påstå det er... men som sagt, det funker.
 5. Byttet min utslitte sts ultrasil med Ospreys ultralight stuff pack. Den sistnevnte er bittelitt større sammenpakket, men mye bedre å bære pga bedre reimer. Pluss også for utvendig nettinglomme. Anbefales.
 6. Det der er en fin tur! Traktorslepa mellom Knutsbu og Byen er veldig (!) synlig og lett fremkommelig. Har du tid, ta med fiskestang.
 7. Bergsdalen/Hamlagrø

  Nokså ferske bilder fra Hamlagrø her: https://www.bergenoghordalandturlag.no/føremeldinger_vinter/kvamskogen-bergsdalen/
 8. Lurer litt på dette bildet...

  Dette er morsomt! Du har nok helt rett! Jeg har hatt en ubehagelig opplevelse i dette området som jeg i dag grøsser over å tenke på - feil veivalg ned fra Fossavatnet mot Fugladalsvatnet som endte med en hårreisende idiotisk travers øverst i flanken som vender NØ. I ettertidens grelle lys hadde jeg superflaks med forholdene (dette skjedde lenge før jeg begynte å skaffe meg litt mer kunnskap om ferdsel i vinterfjellet). Den alternative østligste traseen mellom Fossavatnet og Øvre Fugladalsvatnet du har tegnet inn ser fin ut. Men her ville jeg ha vurdert grundig konsekvensene av eventuell utglidning mot elvegjelet ved hardt og isete føre. Terrengvurderingen må gå hånd i hånd med vurderingen av snøforholdene - og skredfaren er ikke den eneste tingen å ta med i betraktning.
 9. Lurer litt på dette bildet...

  Du mente kanskje turstarter? Turen bildet er fra var et fellestur med Bergen Turlag fra Hamlagrøosen til Kvamskogen som arrangeres hver vår. Akkurat hvilken rute denne turen faktisk gikk vet ikke jeg, men slik jeg kjenner området er det to "vanlige" skitraseer i dette området (jf. for eksempel https://www.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=2638423). Det øverste bildet under viser ruten til selve Fuglafjellet; det nederste viser ruten som ikke går opp på toppen, men omgår den sør-øst før ferden fortsetter til Kvamskogen. I mine øyne er dette "challenging" terreng. For øvrig er jeg helt enig i at nettopp terrengvurderingen er utgangspunktet for turplanleggingen.
 10. Lurer litt på dette bildet...

  Kjenner igjen stedet: Oppstigningen fra Fossavatnet mot Fuglafjellet i Bergsdalen. Her finnes det ikke veldig mange alternative traseer enn den som faktisk ble valgt (inn i elvedalen nederst til venstre i bildet). Helninger over 31 grader er markert med gult, oransje, rødt og brunt. Dette er særs utfordrende terreng dersom forholdene er ustabile. Turlederne har nok gjort en grundig jobb med å vurdere skredfaren på forhånd!
 11. Lang vindskjerm

  Om det er smart vet jeg nå ikke, men jeg bruker en stor binders! Funker, veier lite og kan festes til skjermen når den ikke er i bruk...
 12. Ny tre(fire) sesong sovepose

  Det må nok være forklaringen på at jeg finner min ME Helium 400 i regular lengde aldeles passende for mine 181 cm...
 13. Bergsdalen i slutten av mai uten ski

  Enig i de foregående vurderingene. Selv om det skulle smelte en del i dagene fremover tror jeg neppe du kan regne med å se T-merkingen i store deler av den tiltenkte traseen. Men kanskje Kalvedalshytten fra Romarheimsdalen kan være et alternativ? Der pleier snøen å forsvinne litt tidligere enn i Bergsdalen.
 14. Du har rett. Jeg har ikke hatt problem med at Trillium-basen har smeltet seg nedover i snøen, men så har jeg heller ikke drevet med særlig tidkrevende kokkelering i felt. Å steke et par panner med bacon (det tar sin tid!), og å koke pasta i 10-12 minutter, har vært helt uproblematisk. Trillium har jeg heller aldri brukt i innertelt. YMMV som det heter. Største ulempen med trillium er jo at brenselflasken ikke er festet i basen. Så det å flytte på primus som er i gang krever to hender (og et klart hode).
 15. Kokiro kanskje? Selv om 230 gr er kanskje for mye hvis den skal i sekk da. Har selv etter en del eksperimentering landet på MSR Trillium stove base for sekkbaserte vinterturer (fikk den til 75% rabatt, ellers er den jo latterlig dyr) og en hjemmesnekret plate for pulkbaserte turer. Brukte bakveggen fra en kassert hylle, som jeg har limt en bit av et utrangert liggeunderlag under (type grønn vaffel). Stabilt, stivt nok, varmeisolerende, i og for seg lett nok.