TR

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  199
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Begge sekker er sikkert utmerkede. Her er de sammenlignet: http://besthiking.net/best-backpacks-for-kids/ Lykke til med valget
 2. Mine jenter har begge Osprey Ace-sekk, den eldste 48-literen, den yngste sin er vel 35 liter. Yngsten fikk sekken når hun var 9 år. Veldig gode sekker som takket være justerbar rygglengde/bæresystem kan brukes i mange år. Anbefales!
 3. Binding er enkelt: Voile 3-pin cable, gjerne i Travers-versjonen med oppbyggingsplate og 2 helløftere. (Du klarer deg nok utmerket uten Traverse også). Støvler: Aner ikke hva som er på markedet i dag, mine Varg Skavl lever i beste velgående og holder sikkert ti år til (håper jeg).
 4. snøskred om sommeren

  Utglidning kan fort være en mer reell problemstilling på våren og sommerstid enn snøskred. Det er ingen spøk å miste fotfestet på en bratt hard fonn med sekk på ryggen, gjerne med steinrøys eller iskaldt vann der ferden eventuelt ender. Jeg pleier å åpne hoftebeltet/brystreimen på slike partier slik at jeg kan kvitte meg med sekken hvis jeg havner utpå, særlig om det er vann under. Ferdes du i terreng der utglidning er en reell fare, kan det sikkert være lurt å øve på "self-arresting" teknikker, med eller uten isøks avhengig av hva du drasser med deg. Det er mye å finne på nettet om slikt, men det bør altså øves på.
 5. Den cumulus-saken ser jo utmerket ut! Men prisen er jo over det dobbelte av STS reactor extreme... brukte sistnevnte natt til i går inni en ME Xero 550 som nok begynner å dra på årene. Funket utmerket ned til -10, ble faktisk litt i varmeste laget.
 6. Pulsklokke - hvilken?

  Et lite innspill. Etter at jeg kjøpte Fenix 3 har den håndholdte GPSn min (60csx) stort sett blitt liggende hjemme. På fjellet gir Fenixen meg GPS-koordinatene om/når jeg trenger dem, kart har jeg med uansett. Nettopp navigasjonsmulighetene med Fenix 3 er veldig kjekke, som muligheten til å laste opp et spor man kan følge, tillegg til at den fungerer som trenings- og hverdagsklokke for mine behov. Lykke til med valget, det er jo uansett uanstendig dyrt.
 7. Ønskes Kjøpt: Tarp

  Veldig fornøyd med 3X3 fra DD Hammocks. Billig og forholdsvis lett, masse festepunkter. http://www.ddhammocks.com/products/tarps
 8. Nye ski til moderate turer

  Har ikke erfaring med BC-bindinger selv, så sammenligne kan jeg ikke. På Voile 3-pin cable-bindingen kan man bare ha kabelen i sekken når du går bortover/oppover og heller hekte den på for selve nedkjøringen. Jeg har ikke vært plaget av gåmotstand på denne bindingen, uten kabel. Skal du løpe av gårde med ski på beina, er BC-bindingen sikkert mer egnet. Men generelt er vel fjellski ikke det optimale redskapet for den slags uansett.
 9. Nye ski til moderate turer

  Holdt på med den slags med Nansen ja. Hvis du kan kjøre telemark på fjellski, er Nansen etter mitt syn noe av det kjekkeste å drive slikt med. Da med 75 mm binding m/ kabel og høvelig stive lærstøvler. Lett å gå oppover, og artig nedover. Skalk lukene før du setter nedfor, og lykke til!
 10. Ikke vært der selv, men Google avslører det meste... en finfin turrapport fra en som tok turen, med randoski på beina, antyder at det er et bra område å besøke, med telt og randoutstyr. God tur! http://rollands.net/fjellturer/skitur-til-ingebj-rgfjellet-14-februar-2015
 11. Våre turer inn i området har startet fra Liomseter (dvs fra sørøst), Storhøliseter (fra nordvest) og Storeskag (vest). Da har vi tatt første natt i hytte. På sommerstid kan man kjøre til døren på alle tre hyttene. Liomseter er jo en svær betjent hytte, med alt det innebærer. Storhøliseter var et godt sted å komme til. Har kun vært i den gamle Storeskag-hytten, ikke i den nyeste. For dere er det kanskje enklest å kjøre til Liomseter, som er et godt utgangspunkt for en rundtur i Huldreheimen. Vil dere slippe unna betjent hytte, holder jeg en knapp på Storhøliseter som startpunkt. God tur!
 12. Lettgått terreng som passer fint for barn i den alderen: Gausdal Vestfjell (aka Huldreheimen). Utsyn til Jotunheimen og Rondane. Plenty med vakre teltplasser!
 13. Hei, det går helt fint - folk har brukt Rottefellas 3-pin binding i mange tiår på smale (etter dagens begreper) fjellski uten problemer. Voile sin 3-pin (Mountaneer) er lik. Kjør på!
 14. Hvilken snøspade

  Har samme spaden, gjort tjeneste i fem vintre nå, ser at den er brukt - men fortsatt like knall god. Anbefales!
 15. Orrfugl i byfjellene?

  I området rundt Såbotshaugen (øst for Vardegga), i skogkanten ned mot Kvamsstølen...