TR

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  192
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Nye ski til moderate turer

  Har ikke erfaring med BC-bindinger selv, så sammenligne kan jeg ikke. På Voile 3-pin cable-bindingen kan man bare ha kabelen i sekken når du går bortover/oppover og heller hekte den på for selve nedkjøringen. Jeg har ikke vært plaget av gåmotstand på denne bindingen, uten kabel. Skal du løpe av gårde med ski på beina, er BC-bindingen sikkert mer egnet. Men generelt er vel fjellski ikke det optimale redskapet for den slags uansett.
 2. Nye ski til moderate turer

  Holdt på med den slags med Nansen ja. Hvis du kan kjøre telemark på fjellski, er Nansen etter mitt syn noe av det kjekkeste å drive slikt med. Da med 75 mm binding m/ kabel og høvelig stive lærstøvler. Lett å gå oppover, og artig nedover. Skalk lukene før du setter nedfor, og lykke til!
 3. Ikke vært der selv, men Google avslører det meste... en finfin turrapport fra en som tok turen, med randoski på beina, antyder at det er et bra område å besøke, med telt og randoutstyr. God tur! http://rollands.net/fjellturer/skitur-til-ingebj-rgfjellet-14-februar-2015
 4. Våre turer inn i området har startet fra Liomseter (dvs fra sørøst), Storhøliseter (fra nordvest) og Storeskag (vest). Da har vi tatt første natt i hytte. På sommerstid kan man kjøre til døren på alle tre hyttene. Liomseter er jo en svær betjent hytte, med alt det innebærer. Storhøliseter var et godt sted å komme til. Har kun vært i den gamle Storeskag-hytten, ikke i den nyeste. For dere er det kanskje enklest å kjøre til Liomseter, som er et godt utgangspunkt for en rundtur i Huldreheimen. Vil dere slippe unna betjent hytte, holder jeg en knapp på Storhøliseter som startpunkt. God tur!
 5. Lettgått terreng som passer fint for barn i den alderen: Gausdal Vestfjell (aka Huldreheimen). Utsyn til Jotunheimen og Rondane. Plenty med vakre teltplasser!
 6. Hei, det går helt fint - folk har brukt Rottefellas 3-pin binding i mange tiår på smale (etter dagens begreper) fjellski uten problemer. Voile sin 3-pin (Mountaneer) er lik. Kjør på!
 7. Hvilken snøspade

  Har samme spaden, gjort tjeneste i fem vintre nå, ser at den er brukt - men fortsatt like knall god. Anbefales!
 8. Orrfugl i byfjellene?

  I området rundt Såbotshaugen (øst for Vardegga), i skogkanten ned mot Kvamsstølen...
 9. Lekkasje Exped UL 7

  Gode greier. Et alternativ til malerkost er oppvasksvamp. Fungerer fint.
 10. Hodelykt i mørket

  BD Icon ser ut til å ha lysstyrke på 500 lumen i årets versjon. Personlig synes jeg det blir for knapt til skikjøring. Bruker selv en MagicShine 880 kjøpt på XXL, den har oppgitt 2000 lumen men er neppe så sterk - kanskje 1400-1500 i virkeligheten? Nok i alle fall, og grei batteritid på full guffe. Vet ikke om de har den ennå på XXL, i min lokale butikk hadde de 880 til 499 kr før jul...
 11. Lekkasje Exped UL 7

  Ta en bolle med to dråper zalo og lunkent vann, burde holde lenge med en liter. Pisk litt så du får skum. Pump opp underlaget og stryk litt såpevann over underlaget mens du legger press på det. Gå over underlaget slik bit for bit. Der såpehinnen bobler er det lekkasje, veldig lett å se. Marker området med en tusj el lign og fortsett letingen. Når du er ferdig, la skiten tørke. Deretter lapper du områdene du har markert. ...fant over tyve bittesmå hull på mitt gamle Neoair, innimellom pølsene. Fikk ny etter reklamasjon! Lykke til.
 12. Tips til fjelltur med 1,5 åring.

  Flott tradisjon. Begynner å bli en god del år siden jeg balte meg slike utfordringer, men den gangen gjaldt følgende: 1. Storsekk! Brukte selv Bergans Alpinist på 130 liter, den veide ikke nødvendigvis så mye mindre på hjemveien nettopp på grunn av fulle bleier. Husk nok plastposer til å pakke inn brukte bleier... 2. Babybjørn, aner ikke modellnavnet, funket bra - bl.a. ved å danne motvekt til storsekken. Men hvorvidt det funker med en 1,5-åring vet jeg ikke... 3. Eurax salve mot myggstikk kom veldig godt med, synes jeg å huske. Ikke ha for store ambisjoner mht avstand. Kos dere på tur!
 13. Nei, jeg mener et kartlag som viser terrenghelningen eller brattheten, slik som her: http://gis3.nve.no/link/?link=bratthet
 14. Mulig jeg er tett i nøtten, men finner ikke bratthet-laget. Topo2, toporaster3 etc, ja, men akkurat bratthet skjønner jeg ikke hvordan motion x kan vise. Hvis du har fått det til Hammer hadde jeg satt pris på en konkret urlstreng 😉
 15. Supert. Har noen fått Motion X til å vise bratthet også? Jeg må tilstå jeg skjønner ikke hvordan det går an å laste ned dette kartlaget.