Gå til innhold
  • Bli medlem

TR

Aktiv medlem
  • Innlegg

    269
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av TR

  1. Vi har flere slike «bothy bags» i husholdningen og bruker de hyppig på fjellet når været tilsier det. Deilig å skifte klær, ta lunsj etc i le når det er surt og blest utenfor. På løpetur eller skitur alene har jeg gjerne med en som veier omlag 260 gr (https://www.xcsports.com/terra-nova/140022/superlite-bothy-2-red), får plass i løpevesten. Er vi to eller flere, blir det gjerne Lifesystems 4-6 personers som blir med. Den veier vel dobbelt så mye og får fint plass inne i hjelmen som ligger i sekken på veien opp. Anbefales-
  2. Ja, utgavene uten camp dvs stort fortelt som du finner på Helsport sine sider er utgåtte modeller. Men nok om det.
  3. Skal ikke uttale meg om Reinsfjell SL, men de nye modellene av Fjellheimen SL skrår *ikke* kraftig i taket, og innerteltet er dessuten rektangulært. Har Fjellheimen SL 3 camp og den duger i massevis for ukesturer på Hardangervidda sommerstid. Enormt fortelt!
  4. Har den Ospreysaken trådstarter linket til. Fungerer utmerket til dagsturer. Lurt med sitteplate i ryggen. Plass til kokeutstyr, fiskesaker, klær, mat... kjør på!
  5. Bergans Trollhetta 1 ser ut til å tilfredsstille mange av dine krav. 1670 gr, litt dyrere (3999), og tilsynelatende god høyde innvendig... ellers kan du få kjøpe min gamle Ringstind 2 (2,2 kg) rimelig, den er velbrukt men fullt funksjonell.
  6. Hadlaskar-Stavali er lettgått og veldig fint. Bildet er tatt i retning nordvest, omtrent ved Skinfjellet. Gled dere.
  7. Sjekk ut Rab Kinetic Plus evt Kinetic Alpine. Fungerer meget bra til toppturer på Vestlandet. Vindtett men puster forbausende bra, og så vanntett som det trengs i normal turvær. I sludd og regn tar jeg på goretex...
  8. TR

    Skredsøker

    Jeps, det er bra å ha en skredsøker og best er det å ha en som du kan bruke. Hadde en liten øvelse sammen med noen turkompiser tidligere i vinter og det var stor forskjell på hvor intuitive de enkelte modellene var i bruk - dette var vel og merke folk som ikke hadde øvd spesielt mye på forhånd. Mammut Barryvox, Pieps/DPS Sport, Black Diamond Recon (er vel identisk med Pieps ) viste seg enkle og lett å skjønne av de vi hadde. BCA Tracker2 var ikke så lett... men øvelse gjør mester Sjekk gjerne https://beaconreviews.com/transceiver_reviews.php Ellers er jo det veldig kjekt å ha søker dersom man skulle komme over et skred der man går tur. Andre kan jo komme ut i ulykken selv om VI er flinke og forsiktige...
  9. Har Trekker chair 25, det har en tjommi og, mye brukt. Knallbra komfort i teltet (bruker den absolutt mest der). Ikke merket noe som helst problemer for underlagene (har XLite og Xtherm) - kjør på!
  10. Huff, bra det ikke gikk verre. Vi var i Bergsdalen.
  11. Jess, var fint i høyden i dag. Håper på masse snø i mars!
  12. Søyasete i går kveld. Tror nok du får ønsket ditt oppfylt (dessverre).
  13. Luftfylt hodepute er ikke noe problem vinterstid, synes jeg - det blir ikke kaldt. Men så pleier jeg også å legge min STS aeros inn i soveposehetten.
  14. Tror du har rett, ikke i nedbørsfeltet i alle fall.
  15. TR

    Outdoor Research

    OR er bra saker. God kvalitet og fantastisk garantiordning hvis det mot formodning skulle bli nødvendig. Utrolig lave priser i akkurat denne butikk-kjeden.
  16. Optimus Vegaen jeg har fungerer helt utmerket på lav effekt, justeringen likeså - kan tenkes at du har fått et eksemplar med feil av en eller annen sort.
  17. Har gode erfaringer med Osprey Ace i flere størrelse. Sekkene er fleksible med tanke på reguleringsmuligheten av rygglengde, de er slitesterke og har ikke hørt altfor mange klager på bærekomforten heller!
  18. TR

    Fjellskisko

    Tensoplast er samme sorten produkt som Urgoderm, altså selvheftende bandasje/tape. Finnes på mange apotek. Klem litt med hånden slik at tapen fester ordentlig, så sitter den bra og lenge. Har tensoplast på begge helene mine nå - plastret de torsdag forrige uke og det henger fortsatt på, selv etter 4 omganger i dusjen (skal på tur i kveld så gidder ikke rive tapen av...)
  19. Indre kuldekrage var et av mine kriterier når jeg kjøpte sommerpose sist - kommer godt med på høyfjellet om sommeren også.
  20. Jeg har også den røde ME Helium 400 som jeg er kanonfornøyd med, posen er lett og duger ned til et par minusgrader for meg. Når prisen er den samme ville jeg har gått for den nye modellen! Edit: For soveposenerdene blant oss, her er litt info om de nye modellene vs de gamle. https://outdoorsmagic.com/article/mountain-equipments-sleeping-bag-revolution/ Og anmeldelse av den nye modellen her: https://outdoorsmagic.com/article/mountain-equipment-helium-400-sleeping-bag-review-2/
  21. Hvordan er din erfaring med glider for lavere temperaturer på feller, får du det til å "feste" seg på fellen - og har det noe å si for gliden på fellene? Bare lurer, jeg har kun brukt gul glider eller fellevoks fra Colltex som Åsnes førte for noen år siden (?). Noen kompiser har rett og slett dratt frem et stearinlys og vokset fellene med det når det har vært behov for den slags, så ut til å funke det og!
  22. Billig voks som også kan brukes på skiene: https://www.swix.no/produkter/Skismoering/Glider/Base-Prep-Universal2/UR10-Yellow-Bio-Racing-Wax-60g2 »Spesialvoks» til fellene: https://www.xxl.no/pomoca-pomoca-skin-wax-bicolor-17-18-fellevoks/p/1139095_1_style
  23. Dette er nå litt avhengig av støvler også, vil jeg tro- jeg har lærstøvler, ikke plastsko - men når wiren sitter skikkelig tight, er det lettere å kontrollere skiene når man skal kjøre telemark, synes jeg. Særlig det å få med seg den bakerste skien i svingen. Har endt opp med nokså stram wire etter en god del testing (og nærstudier av snøens beskaffenhet). Det er jo bare å prøve seg frem så finner man ut hva som passer best for en selv. Uansett, for stram lue er verre enn stram wire. I bokstavelig og overført betydning.
  24. Det får du gjøre som du vil med, men jeg har mine myyye strammere - sånn at jeg akkurat klarer å lirke hælen ned i bøylen når vippedingsen er åpnet på max, om du skjønner. Må jobbe litt for å lukke igjen. Tight og fint for telemark i trøblete snø 😀
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.