Jump to content

2-3 mannstelt lett


Jantoret

Recommended Posts

Driver og kikker etter nytt 3-sesongs telt til turer både i lavlandet og på fjellet. Har to unger på 4 og snart 6 år jeg tenker å ha med på en del av turene, så må være plass til alle oss tre, også om 5 år. Siden jeg må bære det meste for oss alle er det en stor fordel at teltet er lett.

Har vurdert og vurderer fortsatt sterkt det nye helsport  reinsfjell superlight 3p.

Men har surfet litt rundt og kommet over disse 2 modellene fra Tarptent. Disse er også laget i 30D duk som bær være bra solid i forhold til Helsports 15D. 

https://www.tarptent.com/store/double-rainbow       https://www.tarptent.com/scarp2.html

Begge kan gjøres selvstående med tilbehør. Det liker jeg. Men noen som har erfaring med disse teltene og hvordan er de i forhold til innvendig trekk når det blåser? Ser Scarp tilbyr et mer solid innertelt. Synes disse virker som et spennende alternativ til helsport.

Noen med erfaringer fra disse teltene og evnt. har andre gode telttips? Budsjett er ikke så nøye. Kvalitet betyr mest. Men telt til 10k+ blir uaktuelt.

Hilsen Jan Tore.

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Vet at det er noen her som har Scarp 2. Selv har jeg Moment DW fra tarptent og er veldig fornøyd med det(valgte det i stedet for et Helsport Superlight). Det eneste jeg er litt skeptisk til er størrelsen. Det vil nok være stort nok, men ikke veldig god plass(du vil ikke få plass til 3 oppblåsbare underlag).

Link to comment
Share on other sites

Takker for tips. Husky virker solid, og til meget fordelaktive priser, men er alt for tunge. Da kan jeg like greit bruke mitt 3 pers. fjellheimen xtreme som jeg allerede har. Håper på et telt som helst ikke bikker mye over 2kg, hvis det finnes i den størrelsen.

 

Link to comment
Share on other sites

Vi anskaffet oss et Reinsfjell Superlight 3 til en gunstig pris på Camp Villmark i går. Ungene på 9 og 11 insisterte på å prøve det så fort vi fikk det i hus, så vi dro ut på en kort overnattingstur rett før leggetid. Det går fint å bruke 3 stk Exped SynMat UL 7 i bredden, og vi sov godt i teltet uten å føle at det var trangt om plassen. Jeg vet at en overnatting i flott vær er et syltynt grunnlag for en anbefaling, men skal du ha et lett telt av god kvalitet med grei plass til 1 stor og 2 små så blir det ikke feil å kjøpe et Reinsfjell SL 3 :-)

Link to comment
Share on other sites

Jeg er veldig fornøyd med Tarptent :-) 

Jeg har et Notch (1-manns) og et Stratospire 2 (2-3-manns).

Stratospire (https://www.tarptent.com/stratospire2.html) er et romslig 2-mannstelt, med bredde i innertelt 128cm men det kan utvides til 157cm (mitt Exped Synmat underlag er 51cm). Jeg har "solid inner" innertelt, og synes det passer best for min bruk (inkl. høyfjell hvor det som kjent kan blåse litt...). Det er supert med hver sin inngang, og det gjør lufting veldig lett (herlig de gangene norsk sommer virkelig slår til). Teltet bruker enten to vandrestaver som stenger eller to rette stenger (som kan kjøpes ekstra hos Tarptent). Teltet kan ikke lett gjøres selvstående. Veldig raskt og enkelt å sette opp (etter å ha prøvd en gang eller to). Svært god takhøyde. Jeg ba om å få sømtetta teltet ved bestilling, du kan også kjøpe et tette-sett fra Tarptent (silikon og børste). Nå selger de også et ekstra "innertelt" som plasseres i ene forteltet, som kan huse en hund eller unge opp til ca. 12 års alder - se "SideCar" https://www.tarptent.com/store/sidecar

Statospire er større enn både Scarp 2 og Double Rainbow (sistnevnte føles nok minst). På Tarptent sin side for Stratospire, under Videos, er det en video der han sammenligner de tre modellene. Tarptent har også et tremanns-telt, Cloudburst 3. Og et fire-manns-telt Hogback som minner mye om Scarp 2. 1.9kg for fire-mannstelt må jo sies å være ganske lett i hvert fall :-) 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy