Jump to content

Stødige, men lette fjellstøvler


TrondJ

Recommended Posts

Jeg har de siste årene brukt Crispi Briksdal på fjellturer. Jeg valgte Briksdal da de har veldig god ankelstøtte. Da jeg var yngre drev jeg mye med idrett og hadde noen solide overtråkk. Dette gjør at anklene mine er litt slarkete og jeg er avhengig av litt stive støvler (jeg går stort sett utenom stier på jakt etter bortgjemte fiskevann).

Briksdal har vært fantastiske, men jeg kan tenke meg litt lettere støvler - helst med GTX. Italiensk lest passer meg bedre enn «norsk lest» da jeg har litt smale føtter med høy vrist.

Er det noen som har noen gode forslag til modeller jeg bør prøve ut? Er dårlig med butikker jeg kan prøve støvler i her i Horten, så tenkte å snevre inn utvalget litt før jeg handler på nettet.

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Jeg har lagt merke til at det er mye Scarpa og LaSportiva blant de som bestiger de høyeste fjellene.
 

Såkalte toppturstøvler er jo veldig stive og har kraftig ankelstøtte, men fortsatt lette. Jeg synes det virker litt vel stivt til turbruk, selv om jeg ser at flere bruker det også.

 

Av alfa sine støvler har jeg gått fra walk king til alfa holt. Holt er lettere, har en tettere passform, og fortsatt greit med ankelstøtte og stiv nok såle. Sålen er ikke så grov, så den egner seg bra til bratt og vått fjell uten at grus og snø henger fast, men dårligere i skog og gjørme.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har hatt både Scarpa og La Sportiva i lave fjellsko til bruk på lette turer og i nærområdet. Fantastisk kvalitet. Lissene slites ut før skoa. Har ikke hatt fjellstøvler fra noen av disse merkene, men har holdt meg til tunge varianter fra Crispi, som Makalu og senere Briksdal. 

Fikk låne et par Crispi Attiva MID GTX i går. Disse veier 390 gram mot hele 870 gram for Crispi Briksdal. Ankelstøtten var overaskende god da støvlene er ganske stive. Litt dårlig demping, men innleggssåle hjelper på dette.

Jeg hadde 17 dager alene i telt på Hardangervidda vest i sommer, stort sett utenom stiene og gikk mange glatte steinurer der solid fottøy er helt avgjørende. Briksdal leverte, men sekk på drøyt 20 kilo og blytunge støvler går litt utover turgleden. Lurer faktisk på om jeg skal gi Crispi Attiva en sjanse. Halvparten av vekta til Briksdal frister veldig! Normalt er sekken også 4-5 kilo lettere enn den var i sommer. I tillegg har jeg begynt å bruke vandrestaver. Det føler jeg reduserer risikoen for overtråkk mye.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy