Jump to content

Therm-a-rest Z eller RidgeRest?


Recommended Posts

Annonse

Jeg har ett Therm-a-rest Z-lite og det har tålt mye juling. Har ingen betenkeligheter når det gjelder kvaliteten. Fordelen med ett liggeunderlag som du bretter og ikke ruller er at det tar 90% mindre tid og gir 100% mindre frustrasjon når du skal brette det ut. Det tar også mindre plass.

Dersom du vil spare noen kroner har jeg hørt at denne: http://www.ebay.com/itm/Naturehike-Foam-Folding-Camping-Moisture-proof-Pad-IXPE-Sleeping-Mat-Mattress-/331944980493?var=&hash=item4d4976700d:m:maOvydBNuRgObIi57w7-Q5w også har god kvalitet.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ridgeresten er hakket bedre å ligge på på hardt underlag (gulv). i skauen merker du ikke forskjell. z-liten er genial hvis du vil ha lite pakkvolum og noe som er enkelt å brette og tilpasse når det brukes som sitteunderlag. slitestyrken er upåklagelig. Begge er helt håpløse hvis du søler noe på dem - du må tørke kaffe ut av hver eneste fordypning...

Anbefaler begge to.

Link to comment
Share on other sites

En fordel som jeg tror ikke er nevnt her, er at om du ruller et vanlig liggeunderlag som er skittent eller vått på undersiden, på vanlig måte, får du vått mot tørt mot vått mot tørt mot vått mot tørt... Om du derimot legger det dobbelt før du ruller, slipper du det, men da tar det ekstra plass. Med Z-lite, sipper du det :) Om da liggeunderlaget er vått på undersiden, brettes det slik at du holder ene siden tørr og ren, uavhengig av undersiden (eller den siden som er våt). 

 

Jeg var også skeptisk til om brettene skulle være holdbare, men har hatt et halvt z-lite med på omtrent alle turer de siste 10 (ca) år, og det viser ingen tegn til å ryke :-)

Har ikke sovet noe særlig på kun det, så kan ikke si noe om sovekomforten, men det kommer mye ann på ryggen din også. Har det som regel under et oppblåsbart, og som sitteunderlag/nød liggeunderlag. 

Slenger med et par usaklige bilder der z-lite er med på tur :-)

 

10525740_10154551389545045_2154964875872385317_n.jpg

G0050408.JPG

G0070571 (2).JPG

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy