Jump to content

Hvilken sopp kan jeg finne


Tom42
 Share

Recommended Posts

Bare 5 måneder igjen, og jeg klør i fingeren etter å tørke mat.  Men det er vel i tidligste laget. 

Jeg har to spørsmål:

1.  Har noen erfaring med å bruke fløtepulver i stedet for melkepulver?

2. Sopp.  Sist jeg spiste sopp i naturen var på en escapeøvelse.  Kremble var da den sikreste.  Smakte den som peanøtter var den spisende.  Om den var markstukken brød vi oss ikke om.  Smakte den bittert kasserte vi den.

Noen som vet hvilke sopper jeg kan forvente å finne på Hardangervidda i området Mår - Geitvassdalen?

 

Link to comment
Share on other sites

Den 30.3.2016 at 23.39, Tom42 skrev:

Bare 5 måneder igjen, og jeg klør i fingeren etter å tørke mat.  Men det er vel i tidligste laget. 

Jeg har to spørsmål:

1.  Har noen erfaring med å bruke fløtepulver i stedet for melkepulver?

2. Sopp.  Sist jeg spiste sopp i naturen var på en escapeøvelse.  Kremble var da den sikreste.  Smakte den som peanøtter var den spisende.  Om den var markstukken brød vi oss ikke om.  Smakte den bittert kasserte vi den.

Noen som vet hvilke sopper jeg kan forvente å finne på Hardangervidda i området Mår - Geitvassdalen?

 

Ganske rikt med sopp nede i skoggrensa. der kan du blant annet finne steinsopp, som kanskje er min definitive favoritt. Steikt i smør er den et herlig måltid i seg sjølv :)

Link to comment
Share on other sites

Tror ikke du finner så mye steinsopp så høyt til fjells, som noen nevner her. Rimsopp er den jeg har funnet mest av i bjørkeskogen/tregrensa i traktene rundt hardangervidda.Men det varierer veldig fra år til år hvor mye du finner. 2014 var et knallår, 2015 et magert år. Så lenge det er fjellbjørk eller dvergbjørk så kan du finne et par arter som er knyttet til disse, bl.a. rimsopp som nevnt. Fjellskrubb og rødskrubb kan du også finne mengder av. Rundt Haukeliseter, hvis det er en sammenligning, har jeg funnet en god del rødskrubb rundt 1000-1100 moh. Les deg opp på sopparter knyttet til bjørk. Mild gulkremle kan du også treffe på. Og selvsagt kantarell er mulig, men har ikke funnet denne så høyt før. Finnes også andre sopparter som ikke knytter seg til trær, disse kan jeg ikke så mye om desverre. Husk at dersom du finner noen av skrubbene så trenger de rikelig med varmebehandling, ca 15 min.. Og at rimsopp har litt radioaktivitet i seg, så du trenger ikke spise denne hver dag lenge i strekk.

Link to comment
Share on other sites

Den 30. mars 2016 at 23.39, Tom42 skrev:

1.  Har noen erfaring med å bruke fløtepulver i stedet for melkepulver?

Ja det fungerer kjempebra, bruker selv Nestle coffe-mate på tur i potetmos,tomatsuppe,jegergryte osv osv med stor suksess, smaker bra og gjør det meste bedre :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy