Gå til innhold
  • Bli medlem

Korteste vei til Jotunheimen uten å bryte fartsgrensen?


Gjest Anonymous

Anbefalte innlegg

Vi har Pizzahytta på Fagernes da. Bedre en Peppes iallefall. Shell på Fagernes selger flest hamburgere av alle besinstasjoner i Norge, og burgerene er faktisk bra og kan ikke kalles Harryburger. Og i motsetning til Lom der alt stenger til barne tv, er det her nattåpent. Ofte avslutter jeg en lang dag i Jotunheimen med en nattburger/pølse på denne besinstasjonen. Det er så nedtur å komme kjørende forbi Lom og være dritsulten for så å finne ut at alt er stengt. Men bare for å si noe positivt om Gudbrandsdalen er det først i Lom at det skjer noe av særlig naturmessig interesse.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Og i motsetning til Lom der alt stenger til barne tv, er det her nattåpent.

Har blitt mange nedturer i Lom ja, hvor vi bare har måttet kjøre videre til Otta hvor det er en døgnåpen bensinstasjon. 8)

Vi har Pizzahytta på Fagernes da. Bedre en Peppes iallefall. Shell på Fagernes selger flest hamburgere av alle besinstasjoner i Norge, og burgerene er faktisk bra og kan ikke kalles Harryburger.

Så har dere på Fagernes en kinarestaurant for oss som iblant bytter ut pizza og hamburger med noe annet. :)

Men bare for å si noe positivt om Gudbrandsdalen er det først i Lom at det skjer noe av særlig naturmessig interesse.

Jeg synes det skjer noe allerede :) når man nærmer seg Vågåmo og ser Lomseggi hvile innerst i dalen. Da er man på rett vei. Ellers er Gudbrandsdalen ganske trøttende å kjøre, og lengre har den blitt i og med at fartsgrensene har blitt satt ned mange steder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min kjære Linn Mærrie og jeg kom skrubbsultne til Lom i 23-tiden etter en tur i sommer. Men da var til og med benser'n stengt, og vi hadde et mareritt av en tur gjennom Sjodalen og over Flya. Men så kom vi til Beito mellom 24 og 01, og jammen sto ikke Onkel Mustafa og stekte de herligste retter på kebabhjørnet sitt. Deilig å være hjemme i Valdres igjen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

SORRY :). Jeg skulle sitere El Gringo, og så slettet jeg innlegget hans og la inn svaret mitt i stedet (det var IKKE meningen!)! Overnevnte innlegg er fra meg!!!

Og El Gringo skrev noe sånt som:

"Nei, sitter dere her og rakker ned på Gudbrandsdalen og roser Valdres opp i skyene enda? Jeg skal tro at Valdres i hvert fall ikke har så god mat som Lom (og et eller annet med jenter... som jeg ikke husker). Jeg skal si dere at ingenting er som en uke i Leirdalen og å komme ned til maten i Lom."

Eller noe sånt...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Julia: Det var nesten like greit. Litt flaut om folk tror jeg ikke vet forskjellen på Ottadalen og Gudbrandsdalen!! :)

Men det jeg mente var den siden av Heimen, da. Ottadalen og Gudbrandsdalen under ett liksom. Det er vel egentlig det diskusjonen har gått på....den siden (eller veien fra Oslo til Jotunheimen) vs Valdres-siden. Jeg synes det er fint i Valdres, jeg, men man må omtrent opp til Beitostølen før det begynner å bli spennende (og Beitostølen er jo kommersielt som bare det! huff!). Og lenger sør synes jeg i alle fall selv det er grusomt kjedelig å kjøre, da er det nesten artigere langs Mjøsa! Når jeg kjører gjennom Valdres, så kommer jeg fra Lillestrøm, og ikke fra Oslo, og da må jeg gjennom Nittedal og sånt også. Gjeeesp!

Tom: Det tror jeg det er en del personer som er veldig glade for at du ikke kan! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Den trivelige siden av Jotunheimen er og blir Sognesiden. Her er det pent og trivelig servicen fungerer og naturen er fin å se på. Folk er hyggelige og snakker gøyalt (hvis de snakker i det hele tatt.. Sogn og Fjorande er liksom ikke skravlefylke nummer en her i landet.)

Er man lei av kondensføre i Hurrungane er det bare 30 minutter omtrent å kjøre ned til Sognefjorden hvor Vassbakken Camping mer enn gjerne lager middag til deg mens du dusjer. Maten er god og dama bak disken er hyggelig (tror jeg for jeg skjønner jo ikke hva hun sier). Dessuten er det plussgrader der.

...og den fineste veien fra Oslo til Jotunheimen er over Tyin og Årdal til Turagrø.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tja,sammenligning mellom Valdres og Gudbrandsdala som de sier opi her synes meg vanskelig,særlig da jeg elsker begge dalføra.

Hvis Gudbrandsdalen kun bedømmes gjennom bilvinduet langs E-6,alle milene,så kan jeg vel forstå synspunktet,såvidt.

Sjøl oppfatter jeg Gudbrandsdalen videre enn akkurat hoved dalføret,nemlig Gudbrandsdala som før nevnt,og da inngår Ottadalen,Vinsterdalen,Espedalen,igrunn ett jævla stort område,mer variert enn

det som kommer til uttrykk her.

Skal jeg til heimen raskest ifra byen,så er Valdresveien klart raskest,og det er en veldig fin tur i seg selv,liker godt å kjøre den jeg og.

Kjører man baksideveien ifra Fåberg oppover dalen får man en helt annen opplevelse av Gudbrandsdalen,veikvaliteten er varierende,og selvfølgelig er det ikke noe raskt alternativ,men dog.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.