Gå til innhold
 • Bli medlem

Julia

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  711
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Julia

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Her finner du forresten to turartikler (min egen og en til): [Hidden Content]
 2. @ steelsound: Ønsker deg en god tur, det er bare å glede seg! På peakbook.org ligger det i tillegg mange bilder fra turen, bare som tips i tilfelle du ikke har vært innom der.
 3. Omsider er også rapporten fra denne minneverdige turen endelig klar! Rapport med mange bilder ligger her: [Hidden Content] It's Kili time! Make the most of it. I månedsskifte januar/februar 2010 dro jeg og en kompis til Kenya og Tanzania for å bestige Kilimanjaro. I tillegg ble det safari både før og etter fjellet, i Amboseli, Ngorongoro og Serengeti. Turen var organisert privat via en tanzaniansk lokal eiet og drevet operatør, www.ahsantetours.com, som holder til i Moshi. De har bl.a. fast ansatte bærere og overbeviste for øvrig på alle måter både før og under turen.
 4. Hei! Du har mye å glede deg til ! Vi reiste i jan/feb 2010, gikk Lemosho-ruten med overnatting i krateret (8 dager og god akklimatisering) og brukte [Hidden Content]. Vi var VELDIG fornøyde med servicen både i forkant og under turen. Ang det å komme seg i form, så begynte jeg høsten før turen med 2 ganger i uka med 1,5 timer ærobic med powerinnlegg og styrketrening, samt litt motbakkeløp i nærområde der jeg bor (1-2 ganger i uka). Når snøen kom ble det langrennsturer et par ganger i uka som erstatning for motbakketreningen i tillegg til ærobicen. Var syk halvann
 5. Jeg var der i Januar 2010, og temperaturen i Barafu Campen (siste campen under toppen på 4600 moh) var ca. -1 grader om natta. Så om du ikke sover i krateret holder nok en sovepose med komfortgrense ned mot -7 - -10 grader, ville jeg tro. Januar er ikke så kaldt som september-oktober. Oppe i krateret ble det -6. Men uka før vi var det -20 i krateret, så det er aldri godt å vite. Min pose tålte -25, og den eneste gangen jeg lukket den et lite stykke var i kraternatten.
 6. Smaken er som baken . Jeg bladde i den da vi skulle til Tenerife, men likte den ikke helt (kan hende at det var layouten, jeg har ikke kunnskap til å bedømme innholdet). Jeg gikk for to tyske spesialturguider kun for Tenerife (hvorav Rother Wanderführer var den vi brukte mest og som viste seg til å være helt utrolig bra med langt over 50 turer på kun denne øya, i tillegg til myk innbinding og hendig lommeformat), men på norsk er det jo også litt begrenset hva som er gitt ut av den slags. Dessuten var min kommenar myntet kun på den siterte infomasjonen om permit for toppbestigningen av Tei
 7. 8. Juli er de jo lyseste sommer, da må jo en nattur være drømmen ! Hvis været stemmer, så...
 8. Bortsett fra at vi her i tråden snakker om Gran Canaria, er den nevnte informasjonen i Løvlands bok (og andre turguider for Tenerife, samt mange nettsteder) ikke aktuell lenger. Bøker lever lenge og blir ikke oppdatert underveis. Slik foranderlig informasjon skal man ikke stole på i bøker og hentes best andre steder (internett, og da gjerne de offisielle sidene til turmålet).
 9. På Lemosho-ruten må du overnatte i telt. Bare Ranger'ne har blikkhytte å bo på i campene. Marangu-ruta har hytter. Men alle ruter må forhåndsbookes og etappene må skrives inn i permiten fra nasjonalparkmyndighetene ved gaten. Permit sjekkes ved hver camp (inn- og utsjekk). Du får ikke overnatte steder som ikke er oppgitt i permit'en, mm det er et nødstilfelle (men da går nedover fjellet, og det kjappest mulig). Du må ha guide men kan bære utstyret selv. Vanligst er det derimot med innleide bærere.
 10. Hei igjen! Nå varierer det sikkert en del gjennom året, men jeg ville anslått at flydelen til KIA (Kilimanjaro Int Apt) utgjør en betydelig større sum - regn heller med 10-12.000, hvis ikke du har nylig fått den prisen du oppgir (og da synes jeg du skal booke så fort som råd, for det var billig!!!). For parkavgift, guide og mat hadde vi jo en pakke, så de prisene kan jeg ikke enkeltvis. Jeg regner med at de stemmer sånn noenlunde. Det blir også litt uoversiktig når du regner med NOK ved grunnkostnadene per pers og tips i $ per gruppe. Bare regn 10-15% av den norske prisen (eller
 11. Glemte å si at dette med last water point nedenfor Karanga Camp gjelder Lemosho, Shira, (Umbwe) og Machame-Rutene via Stella Point. Marangu og Rongai/Kikilewa rutene som stiger opp via sadelen, Kibo Hut og Gillmans Point har kanskje vann til lenger oppe - det vet jeg ikke!
 12. Vi gikk med guide og bærere, så vannspørsmålet bl.a. kan jeg ikke svare på, annet enn at du helt sikkert får det de samme stedene bærerne henter det fra: i bekker underveis. Fra og med bekken nedenfor Karanga Camp (to netter under toppen) finnes det ikke vann videre oppover på fjellet, så derfra må du bære med deg vann for to dager. Det vet jeg ikke - vi betalte USD 2000 p.p. for 8 netter på Lemosho Route inkl. telt, guide, bærere og inkl. overnatting i Krateret (som ca. utgjorde 200 USD). I prisen var også to netter på hotell i Moshi inkludert. USD 10 var det for et år siden. Vi
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.