Gå til innhold
whistler

Mine erfaringer med Exped Downmat 7LW

Anbefalte innlegg

Bruker du skumunderlag under dette, eller det det tilstrekkelig med bare det oppblåsbare? Vurderer det som er 9cm for ekstra comfort og varme, men samtidig når jeg skal bære med skumunderlag i tillegg så er det fort mye som skal i sekken.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Foreløpig har jeg ikke brukt skumunderlag under, men jeg har det med på vintertur i tilfelle punktering eller om Exped-underlaget skulle bli for lite. I tillegg er det kjekt å ha et skumunderlag til bruk uten for teltet og forsåvidt inne også ved siden av Expeden. Da har du lunere en lunere plass ved siden av soveplassen. Har ikke hatt kaldere forhold enn ca -15 foreløpig, men jeg tror det holder i massevis ned til -20. Skal på Dovrefjell neste helg og satser på under -20 da så jeg får enda mer erfaring med det i virkelig kalde forhold ;-)

Jeg ser ikke helt poenget med 9cm utgaven, men det er smak og behag. 7LW er i utgangspunktet stort og tungt nok når man skal bære sekk. Skumunderlag veier lite og er forsåvidt greit å stroppe utenpå sekken. Jeg bruker nå pulk på vinteren og da har jeg ikke nevneverdige plassproblemer ;-)

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
7 minutter siden, speedbird skrev:

Bruker du skumunderlag under dette, eller det det tilstrekkelig med bare det oppblåsbare? Vurderer det som er 9cm for ekstra comfort og varme, men samtidig når jeg skal bære med skumunderlag i tillegg så er det fort mye som skal i sekken.

Jeg har dette bare 9LW versjonen. Jeg har aldri hatt behov for skum under. Jeg har dog alltid med meg en jervenduk påtur (Sommer som vinter) som jeg legger liggeunderlaget inni hvis jeg skal sove under åpen himmel og det ikke akkurat er silke på bakken. Men i utgangspunktet så trenger man ikke noe for å beskytte undersiden. Jeg klarte å ta hull på mitt men det var en skrue på en feltseng sin feil. 

Jeg vil dog alltid anbefale å ha Exped sitt Repairkit. Det veier ingenting og går ned i originalposen sammens med liggeunderlaget. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har Exped synmat 9 cm LW, og bruker det kun sammen med stoltrekket. 2 år gml nå. Madrassen pumpes opp med ei løs Exped hodepute med innebygget pumpe. Gir ingen problemer. Med standard telt disiplin, tror jeg det vil være umulig å punktere madrassen med trekket på. Vil nødig til fjells uten stol settet og hodeputa er genial. Synmat 9 er stor og extremt behagelig, spesielt med trekket på, hvor god-sia er lett fluffet. Der er ei stor lomme i hode enden hvor tøy kan stappes inn og gi ei pute. Synmat 9 lw passer perfekt i Helsport Ringstind 1-2 Superlight på solo tur.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av TorbjørnJ
   Har nå en DD hammock frontline som jeg i grunn er ganske fornøyd med, men er lei av å fryse når kulda kommer snikende. Ligger med et enkelt liggeunderlag under meg (som jo forsvkyver seg i løpet av natten, men det er en annen historie) men blir fremdeles kald.
   Tenkte først å kjøpe et liggeunderlag med høyere R-verdi, dette frister litt: https://www.widforss.no/jr-gear-traverse-core-primaloft-183x51x8.9-cm
   Men ser at flere anbefaller å heller gå for underquilt. Problemet mitt er da at det er så vanskelig å sammenligne underquilt A og B. På soveposer og liggeunderlag har man standardiserte måter å teste temperatur men dette har man ikke på underquilter.
   Ser man får en relativt rimelig sak fra Dovrefjell (499,-) og DD har en som selges for 799,- men finner som sagt bare empiriske data på disse. Synes det blir litt vel mye å legge ut 2500,- for en Eno Vulcan.
   Noen forslag/tips? Vil gjerne ha noe som tilsvarere en rating på -5'C
    
   Vurderer nesten å lage meg noe selv, enten ved å kutte opp en dyndune og sy på ekstra stoff/hemper. Eller å kjøpe en sovepose og sy på hemper. Det er jo ikke akkurat rocket science. Det er jo bare en sovepose utenpå køye, over halve kroppen(?). Men fra tidligere erfaringer, når man tenker "dette kan jo ikke være så vanskelig" om ting man aldri har gjort før - så tar man ofte feil
  • Av Bobe
   Har i lengre tid prøvd å finne et lite hull i underlaget mitt, exped7 downmat, uten hell. Men underlaget var ubrukelig det grunnet hullet. Prøvde i badekar og med zalospray å ikke f. 
   Til slutt bråste jeg opp underlaget med en 12 v pumpe, så hardt at det lille hullet ble et veldig mye større hull som gjekk Ann å finne, var forøvrig i overgangen til ventilen, tetta så dette med uv wader reper glue, og vipps var underlaget friskmeldt. 
  • Av Øyvind_B
   Hei,
   Har tenkt å kjøpe exped synmat. Men er veldig usikker på om jeg skal velge 7 eller 9cm.
   Sovner alltid på siden, og er spent på om jeg kommer nok opp fra bakken med 7cm, noen som har erfaringer?
  • Av toroluf
   Halloen!
   Det nærmer seg bursdag til barna, og da er det selvsagt turutstyr han far ønsker å gi🥳
   Har dere noen anbefalinger av liggeunderlag til barn? Helst under 1000-lappen/stk.
   Fra før har Vi 2 stk Ajungilak Bamse. De er gode, men store i volum. Argumenter for noe nytt er:
   - mindre plass/volum
   - lavere vekt(?)
   - bedre komfort
   MEN, kvalitet: er dere evt fornøyde med kvaliteten på liggeunderlaget deres? Kjipt hvis det går hull... Bamse kan liksom ikke bli Så ødelagt... Så, er det verdt pengene å kjøpe noe annet?
   kjøper dere voksenstr. til barn, eller barnelengder?
   5-åringen er ca 110 cm (hvis husker rett). 7-åringen er 126 Cm.
   Takknemlig for gode tips!;)
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.