Jump to content

Svthom

Aktiv medlem
 • Posts

  8
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Svthom

 1. Grattis! Du fryser i hvert fall ikke i den. Svalbard'en min har vært kjempefin å ha inne på Finnmarksvidda.
 2. Ut fra personlig erfaring: maur i do-mosen kan ødelegge en tur. Så jeg tror jeg står over mosen.
 3. Jeg har en Buck 119 med på tur. Den er nå 20 år gammel, og kan sannsynligvis ikke ødelegges. Det tar litt tid å sette den opp, men med Wicked Edge, så holder jeg den barberbladskarp. Kniven holder eggen leeenge. Den er litt stor, men dermed også utmerket til litt større skjæreoppgaver (brød). Slira er god, sikret med en trykknapp, og holder kniven i sikkert grep. Jeg har ingen problemer med å anbefale denne kniven. Du får den for 82 Euro fra Knivesandtools.com (England).
 4. Jeg kjøpte nettopp en sovepose Helsport Svalbard X-trem fra Skittfiske for 5599 kr, det er 30% ned fra listepris på 7990. Bare så dere vet....
 5. Etter helgas tur, en erfaring å dele: Hvis du har briller med anti-refleks belegg, eller fotokromatisk belegg (som du sikkert har betalt en del for...), så hold det borte fra akrylatbensin.Får du akrylatbensin på brilleglassene, så forsvinner coatingen der bensinen traff.
 6. Jeg har en tynn teknisk ullsokk innerst og en tykk ullsokk ytterst om sommeren i Finnmark. Om vinteren slakker jeg litt på snørene, og bruker 2 tykke. Jeg brukte lenge å ha reservesokker med meg, men har ikke det lenger. Brukte også lenge gamasjer, men har sluttet også med det. Har ingen problemer med våte føtter, hverken av den ene eller annen årsak. Tråkker jeg igjennom med dem, så tar jeg dem av, tømmer dem for vann og vrir opp sokkene. Går med dem i Alta om vinteren, også det uten å fryse. Men, skal du gå Rallarvegen i 20 grader i juli, så blir det klamt og tungt. ===> Joggesko Lundhags Vandra er høye og lette og passer meg best, andre finner sikkert andre støvler som de setter like stor pris på, og ære være dem. Jeg tror at dagens fjellsko ofte er mere holdbar enn eieren...
 7. Skallstøvler, eks: Lundhags Professional/Vandra, er å foretrekke. Jeg hadde Alfa sine Hunter og noen tyske noen, begge med GoreTex, men her gikk membranen temmelig fort i stykker. Alle membranstøvler går i stykker når membranen utsettes for sand som har kommet inn i skoen. I praksis ved at tyngden fra hælen eller tåballen maser sanden inn i membranen. Derfor skal membranstøvler ha sålen fjernet, og aller helst støvsuges etter hver tur. Tråkker du gjennom med membransko blir de meget tunge. Bytter du sokker, så trekker vannet fra det tykke støvleforet inn i sokken, og du er igjen våt. Hvis det nå fryser i tillegg, så blir det tunge og stivfrosne. Skallstøvler er ganske uslitelig. Jeg foretrekker dem med minst mulig dill-dall. Jo mindre sømmer, jo mindre som kan gå i stykker. Lundhags Vandra er ifmm de beste på markedet nå. Med tykke sokker fungerer sokkene og lufta i dem, som en skorstein, og slipper fotdamp opp og ut. Med brynje på fungerer dette enda bedre. Skal du over en elv, tar du sokkene av, såla ut, og vader over barbeint i støvlene. Etterpå tømmer du dem for vann og tørker dem innvendig med håndkle. På med sokkene, inn med sålene, og gå videre som intet var hendt. Isoleringen bestemmer du selv ut fra hvilke sokker du har på beina. Passform kan være et problem, men selv med lav vrist og Donald Duck føtter, så får jeg dem til å sitte perfekt med litt kreativ snøring. Det tok meg ca. 10 timer å gå dem inn, til og fra jobb. Siden du ber om råd, så er mitt råd Lundhags Vandra.
 8. Jeg har Exped synmat 9 cm LW, og bruker det kun sammen med stoltrekket. 2 år gml nå. Madrassen pumpes opp med ei løs Exped hodepute med innebygget pumpe. Gir ingen problemer. Med standard telt disiplin, tror jeg det vil være umulig å punktere madrassen med trekket på. Vil nødig til fjells uten stol settet og hodeputa er genial. Synmat 9 er stor og extremt behagelig, spesielt med trekket på, hvor god-sia er lett fluffet. Der er ei stor lomme i hode enden hvor tøy kan stappes inn og gi ei pute. Synmat 9 lw passer perfekt i Helsport Ringstind 1-2 Superlight på solo tur.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy