Jump to content

Exped Venus II med 2xDownMat LW?


olay

Recommended Posts

Hei,

Jeg skal kjøpe meg nytt telt og har bestemt meg for kuppeltelt. Det står mellom Venus II, Orion II og Reinsfjell 2SL. Foretrekker Venus, siden man kan åpne forteltet helt og få panoramautsikt fra teltet.

 

Ser at både Venus og Orion er 125cm brede. Dette betyr i prinsippet at jeg ikke får plass til to downmats i Long Wide versjon (2 x 65 cm brede). Det mangler kun 5 cm, så spørsmålet er om noen har prøvd dette? Reinsfjell er 130, så det går akkurat.

 

Ellers lurer jeg på hva forskjellen er mellom Venus II og Venus II extreme? På hjemmesiden til Exped ser jeg at Venus II veier litt mer, eller ser jeg ingen forskjell.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Forskjellen mellom Extreme-modellene og de som ikke heter Extreme er at førstnevnte har silikonbelagt ytterduk, de andre har PU-belegg. Og Extreme-utgaven er lettere som du har oppdaget. Orion er betydelig høyere innvendig enn Venus, for noen er det viktig, det gjør det lettere å sitte oppreist for lange personer. Orion er også litt mer stabilt i sterk vind siden den langsgående stangen går helt til bakken i begge endene.

Om du får plass til 130cm underlag i teltet vet jeg ikke, men du kan ringe importøren (Utedepot) og spørre :)

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar! Siden Orion og Venus er like brede så satser jeg på at 2xLW går like bra i Venus som i Orion.

 

Ser ingen grunn til å ikke velge Extreme når vekta er lavere? Er silikonbelagt bedre enn PU-belegg?

 

Jeg har sett at Orion er betydelig høyere og det er helt klart en fordel. Men så er det denne panoramautsikten. Skulle gjerne ha sett begge teltene oppslått. Noen som vet om disse står utstilt noe sted i Osloområdet? Var innom Oslo sportslager i helgen, men de hadde ikke disse teltene oppe.

Link to comment
Share on other sites

Jeg kjenner ikke til venus, men hvis de har en panoramafunksjon vil jeg tippe at luftingen er bedre enn på orion - ventilåpningene er temmelig små hvis det regner og du ikke vil åpne døra helt. Men takhøyden er fantastisk! Hvis du vil lese mer om hva jeg syns om orion (dagen etter enda en snøstorm) kan du se her http://www.trailspace.com/gear/exped/orion/#review33458

Link to comment
Share on other sites

 

Ser ingen grunn til å ikke velge Extreme når vekta er lavere? Er silikonbelagt bedre enn PU-belegg?

 

 

"Det brukes to typer belegg; polyuretan (PU-belegg) og silikon. Silikonbelegg, som er dyrere og lettere, brukes ofte på ytterduken. PU-belegg – som sterkere mot ytre skader, men som tåler sollys dårligere – brukes ofte på bunnduken."

Sitatet er fra denne artikkelen:

http://www.abcnyheter.no/livet/2013/05/18/173458/reis-et-telt

Link to comment
Share on other sites

Ok, takk for svar. Vanskelig å bestemme seg uten å ha sett teltene oppslått. Jeg telter sjeldent i skikkelig dårlig være og vurderer derfor Venus UL utgaven også, evt Reinsfjell SL, bare litt skeptisk til om de tåler samme behandling og om de duger på vinteren. Tips om utstilling av telt taes imot med takk.

Link to comment
Share on other sites

Ok, det er nyttig info. Var innom XXL Sandvika idag og tittet i katalogen. Der stod det at Reinsfjell er 120 cm bredt, ikke 130 som det står på nettet. Kanskje derfor det blir trangt med to LW. De var dessverre utsolgt for Reinsfjell, så jeg fikk ikke sett på det. Må nok tilbake neste uke.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy