Gå til innhold
  • Bli medlem

olay

Aktiv medlem
  • Innlegg

    39
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av olay

  1. Takk for en flott turrapport, inspirerende!
  2. Jeg kan anbefale Arcteryx Alpha SV. Har hatt min i 6 år og det er desidert det beste Gore tex plagget jeg har eid. Ulemper er stiv pris og noe høy vekt, men du får en jakke som garantert holder deg tørr og tåler masse juling. Store lommer som er bra plassert og veldig bra hette! Regner med at jakken bare har blitt bedre de siste seks årene uten at jeg vet det.
  3. Mye bra info her! Det blir nok Sony på meg. Den størrelsen er jo helt rå.
  4. Jeg ønsker meg også en lett dab radio. Noen som vet hva de ulike forslagene veier? Og hvordan er lyden? Betaler gjerne litt ekstra for bedre lyd.
  5. Fyttikatta, for et Nordlys! Så helt rått ut! Så den på senga uten lyd desverre. Utrolig flott område!
  6. Frakten kom på ca 300kr når jeg handlet for ca 2000kr. Mva er 25% som vanlig. Tollgebyret var bare på 50kr. Tror tollgebyret vanligvis ligger på 200kr, men ikke denne gangen av en eller annen grunn. Frakten fra Tyskland er dyr selv om du handler lite da de ikke kan sende det som brev til Norge.
  7. Hei. Endte opp med å kjøpe 70D PU ripstopen som @Barskekarsten tipsa om. Veldig billig og ikke sett noen feil på stoffet så langt. Skal forsøke å ta noen bilder og legge ut når jeg kommer igang med pulkbagen. Ble nettopp ferdig med en pose/bedding til bikkja, så legger ut noen bilder av den. Erfaringen så langt er at mesteparten av tiden går med til å gruble og måle, selve syingen går fort når man først har funnet ut av hvordan man skal gjøre det. Særlig rundt starten og slutten på glidelåsen, men fant en bra løsning til slutt. PS Hundekurven som ligger oppi er bare for å teste størrelsen. Planen er å kjøpe et billig liggeunderlag og klippe til slik at det blir en kurv. Tar gjerne imot tips om billige liggeunderlag.
  8. olay

    I filmens tid

    Likte det teltet, ser veldig enkelt og ryddig ut, synd det ikke lages lenger. Minner om Keron, et telt jeg har sikla på i det siste.
  9. olay

    I filmens tid

    Stilig med litt old school bilder! Hvilket telt er det?
  10. Til dette med hund og stålkanter. Jeg er på tur med hund og stålkanter, men hunden går løs og det har til nå ikke vært noe problem (altså, ikke opplevd at jeg har vært i nærheten av å kjøre på/over hunden. Hunden holder stort sett avstand og passer seg hvis hun står i veien). Men jeg fikk jo litt skrekken nå. Denne "regelen", er det for folk som bruker hund til å trekke, eller har noen dårlig erfaring med dette, også når hunden går løs?
  11. Jeg har fjellski med stålkanter og mener jeg ofte har bruk for de med og uten pulk. De gangene jeg har hatt bruk for de med pulk, så sklir jo pulken ut/ned og da har det vært bra for meg å ha stålkanter for å holde igjen. Det er ikke særlig behagelig å gå sånn i lengden og kan sikkert unngås med bedre veivalg. Hva er fordelen med å ikke ha stålkant?
  12. Takk for fin turrapport! Var selv oppe i midten av januar (første tur til Blefjell) og da var det mer snø, men ikke mye. Håper snøen som faller nå monner litt.
  13. Har du vasket denne jakke før uten problemer? Hvis du ikke har sett fettflekker på andre plagg er det litt rart at det plutselig kommer så mye nå. Jeg har opplevd små fettflekker på enkelte plagg tidligere, uten at jeg forstod hva det var, men det var sikkert dårlig lager. Det her ser mer ut som en feil på jakken, med mindre du har sølt noe rart på den før (rødsprit, bensin eller noe) eller hatt noe rart i maskinen.
  14. @Daniel Oaland Fikk du noe tilbakemelding fra importøren? Syns selv at glippa er litt stor og vurderer å kutte stengene.
  15. Ville også tatt med et par tynne ullevanter. Og så ser jeg ikke brenner, kjeler og noe å spise med og fra på lista. ser nå at du skal bo på hytter, så det forklarer hvorfor kjøkkenet ikke er med.
  16. Nå har jeg vært og sett på Piteraq pulk bag og bedding. De bruker glidelås 5vs. De bruker også webbing på alle sømmer (på innsiden). Etter å ha kjent på de to variantene, vanlig og HD, tror jeg 70D blir helt fint. Forstod ikke helt hva du mente med pakket like lang som pulken. Hvordan fungerer det? Ruller du inne pose og liggeunderlag i enden for å korte ned lengden?
  17. Takk for svar. Det stoffet ser helt genialt ut, ikke minst pga prisen! Da kan jeg tillate litt prøving og feiling. Jeg har forsåvidt forstått hva D'en står for. Enig i at tettheten på vevingen har sikkert like mye å si for styrken. Uansett tenker jeg at tykke fibre er bra for slitasje. 70D må jo være en bra mellomting. Jeg ser også for meg en burito. Sydd som en Jerven Fjellduk. Teipede sømmer høres avansert ut. Hva med å bare pensle med silikon (alla tarp)? Nå er det bare å få ut fingern å bestille.
  18. Hei, Sysler litt med tanken på å sy en pulkbag og en bedding/vindsekk. Har sett litt på stoff og glidelåser på extremtextil.de. Ser at Piteraq pulk bag er laget i 30D Nylon og at HD varianten er laget i 210D Nylon. Lurer litt på hva jeg skal velge. Noen som har erfaring/tips? Dette er alternativene jeg har sett på: 40D Silnylon (tent fabric): http://www.extremtextil.de/catalog/Ripstop-Nylon-tentfabric-silicone-coated-40den-55g-sqm::1198.html 210 D PU coated nylon: http://www.extremtextil.de/catalog/Nylon-210den-PU-coated-130g-qm::184.html 70D PU coated nylon (tent floor): http://www.extremtextil.de/catalog/Groundsheet-Nylon-PU-coated-10-000mm-90-g-sqm::2869.html Some glidelås har jeg tenkt til å bruke størrelse 5VS: http://www.extremtextil.de/catalog/YKK-5VS-zipper-with-teeth-by-the-meter::908.html Noen som har erfaring med denne glidelåsen? Passer den til formålet?
  19. olay

    Fuglehunder og kulde

    Jeg var på tur i fjor vinter i 15 minus med hunden min (en Kleiner Munsterlander). Hun sov i sekken med liggeunderlag og sommerposen min. Hadde det helt topp der. Kunne nok nøyd meg med et kvart liggeunderlag og kun toppen av posen, men bruker den av og til selv på sommern.
  20. Kan også anbefale toget til Hakkadal stasjon. Elvann, Trehørningen, Helgern/Gørja eller Søndre/Nordre Måsjøen. Masse fine vann:)
  21. Jeg har hatt denne i noen år nå og er veldig fornøyd. Eneste minus har vært glidelåsen i front som har krangla litt, men den ser det ut som de har bytta til en mer robust variant. Den går ikke over rumpa sånn helt av seg selv, men veldig varm i forhold til vekta. http://www.mountain-equipment.co.uk/vega-jacket
  22. Bytta lærpakning og nå fungerer pumpa som den skal. La merke til at det ligger størkna grease/fett i bunn av pumpa, se bilde. Må prøve å få ut dette, hvis ikke setter det seg vel i filteret. Får inntrykk av at dette er en pumpe som har stått så lenge i butikkhyllen at pakning og fett har tørka inn.
  23. Ja, det er litt rart. Satser på at det var en feil med forrige pakning. Tuben som følger med er silikon. Jeg forstod det som at denne er til oringene og at lærpakning skal smøres inn med olje? Har hørt og lest om mange varianter av smøremiddel nå. Kan virke som det ikke er så nøye hva det er.
  24. Takk for svar. Matolje og parafin skal prøves. Hvilket forhold bruker du mellom matolje og parafin sånn ca?
  25. Hei, Brukte brenneren for første gang på tur i helgen (testet den før jeg dro og da fungerte den bra). På tur hadde jeg problemer med å pumpe trykk i flasken. I kveld demonterte jeg pumpen for å sjekke ventilen og lærpakningen. Ventil med o ring ser OK ut, men lærpakningen ser ikke god ut, se vedlagte bilder. Den er klumpete og det virker som den loer og har gått litt i oppløsning i kanten. Gjorde noen testpump og det er kun av og til at pakningen tetter slik at pumpen pumper luft (kun hvis jeg pumper veldig raskt med korte pump) Jeg fyrer med 4 takst miljøbensin. Primus sender meg en ny lærpakning, men jeg har to spm: 1) Noen som vet hvorfor dette skjer? Har kun fyrt ca. 1 liter bensin og pumpet opp trykk totalt 5 ganger. Det var mellom 5 og 15 minus på turen. 2) I manualen står det at pakningen skal settes inn med lærolje. Ser noen bruker motorolje (mineral). Andre forslag? Skal ny pakning også settes inn med olje?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.