Jump to content

Valg av Stooor sovepose


Recommended Posts

Hei. Lurer på om det er noen som kan hjelpe meg med valg av såvepose. Har landa på to valg, og klarer ikke og bestemme meg. Basic info. Blir ikkje lange turer, max 1mil om dagen. Ellers småturer med ungene. Bur på vestlandet med meget varierende vær. Sover som regel i uoppvarmet telt. Er frostpinne av natur. Soveposene eg har valgt er store, fordi eg beveger meg en del om natta.
http://www.nemoequipment.com/product/?p=Strato+Loft og http://www.ebay.com/itm/Sleeping-Bag-Duck-Down-Extreme-Camping-NEW-Large-Size-35-/261080133124? Og har Nemo Cosmo insulated til og ligge på. Setter pris på adle innspill :)
Link to comment
Share on other sites

Annonse

http://cumulus.pl/

de syr på mål, og har fantastisk service

 

Unnskyld, men jeg kan ikke dy meg. Polske Cumulus mistenkes for å bruke dun plukket / ribbet av levende gjess. På forespørsel har de ikke villet garantere at dunen de bruker kommer fra etisk forsvarlig dyrehold. Plukking av dun av levende fugler er forbudt i USA og EU, men Polen er et av de landene der forbudet ikke håndheves i særlig grad.

De fleste seriøse produsenter garanterer (og kontrollerer) at dunen de bruker plukkes av døde fugler. Hver og en av oss forbrukere har altså et valg.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hva ligger budsjettet ditt på?

 

Hvis du beveger deg mye om natten så er det beste å ha en sovepose uten hette (quiltbag). F.eks http://zpacks.com/quilts/sleepingbag.shtml eller http://featheredfriends.com/penguin-20-nano-down-sleeping-bag.html . Disse soveposene snurpes tett rundt halsen. På hodet bruker man da dunbalaclava som http://zpacks.com/accessories/goosehood.shtml . Når man snur seg i en tradisjonell sovepose med hette så ender man ofte opp med å ha hodet feil vei i forhold til åpningen av posen og man må bevisst rette seg opp igjen, noe som går utover søvnkvaliteten og kan være plagsomt dersom det skjer mye i løpet av natten.

 

Forskjellen på disse soveposene jeg lenker til er at den fra zpacks er svært lett, mens den fra feathered friends nok er litt mer komfortabel og slitesterk, men veier også en del mer. Begge er uansett gode soveposer og dekker en rekke forskjellige temperaturer som du kan bestemme etter ditt behov.

 

En annen som også kan være aktuell. http://featheredfriends.com/feathered-friends-flicker-20-ul-quilt-sleeping-bag.html

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy