Jump to content

Hvordan lager du din "fiskegryte"?


Recommended Posts

Posted

Vi er en gjeng på tre som drar ut på tur snart og da står fiske på programmet. Jeg pleier alltid å steke alt av fisk, men nå vil jeg prøve litt monsenaktig grytekokt fisk. Hvordan lager dere en slik gryte mht koketid krydder og evt tilbehør? Hvor mye fisk klarer dere å sette til livs på et slikt måltid?

Annonse
Posted

Du er sikker klar over det, men ville bare nevne det siden du hadde skrevet "koketid" - Man koker ikke fisken, man lar den trekke i vannet. 

 

Selv er jeg ikke så stor fan av slik "fiskegryte" -  foretrekker heller å blande fisken inn i forskjellige ferdige suppeposer.

har også prøvd å legge fiskebiter i potetmosen med greit resultat. 

 

Ellers tror jeg du selv er den beste til å svare på spørsmålene siden det er ganske individuelt hvor mye man spiser, og hvilket krydder man liker.

Kan nevne at selv så digger jeg Gastromat på tur - kan brukes på potetmosen, oppi Real posen, i forskjellige supper - og ikke minst på fisken, både når den stekes og også når den er "kokt" :)

Posted

Du er sikkert klar over det, men gastromat innholder mye salt, og det bruker du i realposene og potetmosen? Shit mann,du drikker ikke saltvann til maten i tillegg?

Posted

Du er sikkert klar over det, men gastromat innholder mye salt, og det bruker du i realposene og potetmosen? Shit mann,du drikker ikke saltvann til maten i tillegg?

 

Hehe nei det gjør jeg ikke, men jeg drikker mye fjellvann ;)

  • Like 1
Posted

Funker fint med kokfæsk, men heller ikke min favoritt. La fiskestykkene trekke i saltet, kokende vann til den slipper beina. Fisken skal ikke kokes altså. Anbefaler heller gjerne Lofoten fiskesuppe fra Toro med en dæsj tørrmelk oppi og fine terninger med fersk fisk. Snadder mat og mektig! Lett å kokkelere i leiren.

 

DSC00713.jpg

 

:)

  • Like 7
Posted

Deler fisken i stykker og koker/ trekker den noen minutter. Koker så opp en suppepose for eksempel Bergens eller Lofotens. Renser fisken når suppa koker.

og putter kraft og fiskestykker oppi til slutt. Det blir veldig godt og er en god utnyttelse av fisken synes jeg. En liten klype karri gjør suppa ekstra god.

Har hatt noen sånne måltider inne i lavvoen på kveldstid, perfekt!

Det går fort en kilo med urensa fisk på en pose, og det er passe for to.

  • 5 months later...
Posted

Funker fint med kokfæsk, men heller ikke min favoritt. La fiskestykkene trekke i saltet, kokende vann til den slipper beina. Fisken skal ikke kokes altså. Anbefaler heller gjerne Lofoten fiskesuppe fra Toro med en dæsj tørrmelk oppi og fine terninger med fersk fisk. Snadder mat og mektig! Lett å kokkelere i leiren.

 

DSC00713.jpg

 

:)

 Off-Topic, ser du har Biltema gass, men hvilken slange/apparat bruker du her?

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy