Gå til innhold
  • Bli medlem

Fjell-quiz


El Gringo

Anbefalte innlegg

Hvor står jeg, hva heter vannet nærmest og den høgste fjelltoppen?

https://www.fjellforum.no/oldLinkConverter.php?oldAttach=9536

Veldig Femundsmarka dette RobinM. Du står på Gråvola (900), og vi ser nordvestover mot Nedre Muggsjøen og Stortjørna/Muggsjølitjørna. Bak til høyre har vi Vigelen (1561).

Fikk litt hjelp av denne tråden:

https://www.fjellforum.no/index.php?app=forums&module=forums&controller=topic&id=9313&highlight= :oops:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Mye uløst her nå, men jeg legger ut en liten nøtt til likevel...hvor i all verden er dette her?!

http://www.fjellforum.com/download.php?id=9533

Hmm - tjukt skall på den nøtta der gitt...

Synes liksom det smaker litt av grenselandet Rondane/Dovre.

Skudd fra hofta - Kan det være i området Grimsdalen/Haverdalen et sted?

Råtips - Stygghøin/1853 sett over den slake vestskuldra på Gravhøe/1488? :roll:

Finnes det lunk på tampen i det hele tatt her?

Spørsmålet blir da, hvor var du 18.08.2007 kl. 13:50? :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tar en litt ny vri på quizzen her, hvem er jeg?

.... Jeg føler meg litt liten, ganske kald på beina året rundt også.

Jeg er fornøyd med meg selv alikevel da, navnet mitt skiller seg litt fra resten. Har også en lillebror med nesten samme navn, men han får sjeldent besøk, tror det har noe med høyden mellom oss å gjøre. Han må ikke krympe mye på sin eldre dager hvis han fortsatt skal få besøk, det er helt sikkert! Uansett kommer vi godt overens og det er jeg glad for med tanke på avstanden mellom oss.

I sommersesongen synes jeg det er gøy å se på alle eventyrerne som kommer opp fra dalen for å oppsøke is i varmen, men opp til meg kommer de aldri, det har dem ikke betalt for.

Jeg er dog fornøyd med mengden som kommer og besøker meg, jeg vet hvertfall at de setter stor pris på meg og jammen tror jeg det finnes noen av dere som har tatt på varden min også, husker du meg nå kanskje?

Hmm, denne var ikke lett Mayhassen. Har lurt litt, og har hatt noen alternativ, men har måttet stryke de fleste da et eller flere av dine hint ikke har stemt i det hele tatt. Den siste som står igjen, og som stemmer sånn nogenlunde, er Veobrehesten (litt uvanlig navn ja). :roll: Lillebroren må i så fall bli Veobrehesten, Østtoppen, som er nesten samme navn. :? Det er kun drøyt 100 meter mellom toppene, og i boka ”Norges fjelltopper over 2000 meter” er det satt opp en sånn rar gul trekant på ruta til toppen. :evil: Og etter hva jeg kan se av din hjemmeside har du ikke vært der ennå.

At Veobrehesten kan føle seg liten vil også stemme, der den ligger i skyggen av kjempen Leirhø.

Kald på beina sier du, ja den er jo omringet av isbreer.

Lillebroren får sjeldent besøk pga høyden mellom dem, og han må ikke krympe: Med kun 15 meter i pf, skal Østtoppen ikke minke så mange metrene nei. Ellers er det rett ut av alle lister.

I sommersesongen synes jeg det er gøy å se på alle eventyrerne som kommer opp fra dalen for å oppsøke is i varmen, men opp til meg kommer de aldri, det har dem ikke betalt for: Tja, det må være alle som kommer opp for å besøke Glittertind, som jo har is på toppen. ”Betalt for” er jeg mer usikker på, men det koster jo bompenger å kjøre opp til Spiterstulen og Glitterheim. :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jøss, kunne du finne ut når bildet ble tatt?! Kan du se det på alle bildene jeg legger ut?

Enig i at det kan minne om grensetraktene mellom Rondane og Dovrefjell, og der har jeg da også vært på tur i år, men det var i februar og i juni, og ikke i august. :roll:

Denne august-dagen befant jeg meg nok litt lenger nord i landet, men selv om det kan se riktig så øde ut på bildet, så er det ikke så langt unna et ganske befolket sted. Fjellene der bildet er tatt er som vi ser temmelig avrundede og rolige, men vi skal ikke bevege oss så langt vestover før de blir brattere og mer markerte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne august-dagen befant jeg meg nok litt lenger nord i landet, men selv om det kan se riktig så øde ut på bildet, så er det ikke så langt unna et ganske befolket sted. Fjellene der bildet er tatt er som vi ser temmelig avrundede og rolige, men vi skal ikke bevege oss så langt vestover før de blir brattere og mer markerte.

https://www.fjellforum.no/oldLinkConverter.php?oldAttach=9533

Aha, da ble det jo lett. :wink: Neida, men jeg tipper du er øst for Sissihøa (1621), og at vi ser utover Olmflya. Fjellet som stikker opp i midten skulle da være Stororkelhøa (1524)?

Her rotet jeg med Femundstraktene (vet at du vanker mye der :roll: ) og området som eaa nevner, og der hadde jeg forblitt også om ikke ditt siste hint hadde kommet…

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mye bra i resonnomenta dine Nils! Jeg var ganske så enig med deg helt til den betalingsgreia, det ligger også et litt annet skjult hint inne i denne setninga :roll:

Ellers må jeg si tankegangen er som min egen på alle andre hint så da begynner det seriøst å minke på alternativene her.

Altså denne ligger det to hint i, et åpenbart og et litt mer skjult, finner du det så finner du nok toppen.

"I sommersesongen synes jeg det er gøy å se på alle eventyrerne som kommer opp fra dalen for å oppsøke is i varmen, men opp til meg kommer de aldri, det har dem ikke betalt for."

Når det gjelder navnet, er det ganske så særeget.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis du er høyere enn Kyrkja og Emp St Building tilsammen er det jo bare tre topper å velge mellom. Glittertind har ingen lillebror. Storen utmerker seg i sitt område.

Du ser ned på menneskene som går i eventyrisen. Disse har ikke betalt for å gå helt opp til deg. Lillebroren din er Veslepiggen. Du er vel den eneste med kiosk på toppen? :roll:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:oops: To forslag som begge er på kanten:

1) Stølsnostind 2074moh. Du ser ned på turistene som har betalt for føring til Falketind. Lillebroren er Midtre Stølsnostinden 2001 moh som sliter med sin posisjon som listefyll hvis den krymper eller havet stiger. Dette forutsetter at E.S.B er 42 meter etter mindre bred på smalsida der den balanserer på toppen. I bunnen er den 57 m. MEN: avstanden mellom brødrene er vel noe over 500m.

2) Lindebergtinden 2120moh. I hvert fall høy nok. Lillebroren kalles "vest for Lindebergtinden" og har en PF på ca 10 m noe som gjør den utsatt for å falle ut av lista hvis den krymper. Smalt og utsatt mellom brødrene. MEN: hvilke betalende iseventyrere ser du på :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nr 2 er riktig. Jeg titter ned på folk som kommer oppover stien som skal gå på eventyrisen. Jeg har gått syn og jeg mener det skal kunne gå å se dem rett før dem krysser smelte-elva til svellnosbreen :lol:

Godt jobba der Busken! Selv ble jeg litt fintet ut her, da jeg ikke kunne fatte hvilket fjell ubesteget av Mayhassen man kunne se ned på folkene på vei til Eventyrisen fra. Lindbergtind ble avskrevet da jeg ikke trodde det var mulig derfra. :?: Ellers har jo den en beliggenhet som er temmelig lik Veobrehesten da! :)

Stølsnostind tenkte jeg også på en stund, men forkastet den av samme grunn som deg Busken (avstand >500 m til lillebror).

Det er mulig. Siktelinja er så fall hårfin. Dette bildet er fra stien. Mulig at Lindebergtinden (og vest for L) er en av de som humpene til høyre for steinryggen som deler breen i to.

Da må siktelinja være mer enn hårfin også. :oops: På ditt bilde ”Busken”, ser vi ikke Lindbergtind. Til høyre for steinryggen som deler breen i to, har vi:

- Først den flate og hvite Bukkeholsttind V3 (2161), som har bre nesten til topps på østsiden.

- Til høyre for V3 synes så vidt den lille Nordøst for Bukkeholstind V3 (2090).

- Den neste svarte knatten som stikker opp er Bukkeholstind (V4) (2166), som er nærmeste nabo til Bukkehø (2314). Sistnevntes sørlige rygg dukker opp helt til høyre før en grusrygg på Tverråtindan tar over sikten.

Ser ut som stien på bildet ditt Busken stiger oppover, og det er godt mulig den stiger såpass at Lindbergtind muligens greier å strekke hals over grusryggen fra Tverråtindan før selve Midtre Tverråtind (2302) sperrer sikten for godt? :evil: Men det må bli hårfint…. Vet ikke om ”ods” kan si noe mer sikkert ang. dette med sitt siktlinjeprogram?

Legger ved to bilder til, tatt lenger ned i dalen, hvor Lindbergtind så vidt kan skimtes foran Bukkehø:

post-42-133474508092_thumb.jpg

post-42-133474508118_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok, tar en til når jeg er igang:

Jeg er lang som trærne vokser høyt. Jeg har min plass, men er sjeldent i ro. Noen ganger kan du hverken se eller høre meg, andre ganger må du gå lange omveier for å unngå meg. Jeg er både beundret og fryktet. Jeg er glad i dyr, har til og med en rein, og uten meg ville ikke kjeksen hatt like store kontraster.

Ja, hva mer, jo du finner meg også i Jotunheimen da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser ut som stien på bildet ditt Busken stiger oppover, og det er godt mulig den stiger såpass at Lindbergtind muligens greier å strekke hals over grusryggen fra Tverråtindan før selve Midtre Tverråtind (2302) sperrer sikten for godt? :) Men det må bli hårfint…. Vet ikke om ”ods” kan si noe mer sikkert ang. dette med sitt siktlinjeprogram?

Legger ved to bilder til, tatt lenger ned i dalen, hvor Lindbergtind så vidt kan skimtes foran Bukkehø:

Å finne ut dette ville være noe tidkrevende ettersom jeg måtte beregne siktelinjen for en rekke koordinater med tilhørende høyde langs stien opp mot Svellnosbreen. Men jeg synes bildene til både Nils og Mayhassen indikerer at Lindbergtinden ikke vil være synlig fra stien.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


Annonse


×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.