can Skrevet 9. mars 2014 Skrevet 9. mars 2014 Tenker på smør, havregryn, makaroni, rosiner, ris og liggnede er litt risikabelt og ha det i originalembalasjen, må jo finnes ett eller annet lurt. Benditt flaskene med smoothie har ganske stor kork så de kan kanskje brukes til ris, havregryn og slikt men til smør bør det finne ett eller annet, kva pakker de maten i når målet er fjelltur av litt varighet og det skal gjerast så lett som muligt
Veidemannsblod Skrevet 9. mars 2014 Skrevet 9. mars 2014 Jeg bruker en oppbevaringsboks fra Hammarplast som passer perfekt i Bergans Alpinist-sekken min. Får plass til det meste av maten der. Da er alt beskytta på en perfekt måte. Potetgull og pilsen oppbevarer jeg utenom.
Kompis Skrevet 9. mars 2014 Skrevet 9. mars 2014 Biltema har plastposer 1,5 og 3 l om jeg husker rett, med "glidelås". Ikea har med vanlig lukking. Begge med folkelige priser. Begge har sef. bokser i div. former. De boksene jeg liker best, er de med fire klaffer.
Ullsokk Skrevet 9. mars 2014 Skrevet 9. mars 2014 Ziplock-poser, fås på vanlig dagligvarehandel (blå lås). De har samme på biltema (grønn lås) men de har jeg opplevd åpner seg av seg selv. Litt dumt på tur...
Lindap Skrevet 9. mars 2014 Skrevet 9. mars 2014 Jeg bruker også vanlige brødposer til mat. Ved muesli bruker jeg originalemballasjen med wn brødpose rundt. Men er enig i at ziplockposer virker mer solid. Jeg er lite glad i beholdere av hardt plast som også tar plass når de er tomme. Plastposer kan brukes som avfallspose etterpå.
Kompis Skrevet 9. mars 2014 Skrevet 9. mars 2014 Det er vel greit å starte med en konsekvensanalyse?? for å vurdere hva kan skje. For noe skjer. Her er sekken utgangspunktet, noe som er verre en pakking i for eksempel. kajakk. Vekt betyr mye mer med sekk en med sykkel/kajakk. Hvor lang er turen, større konsekvens på laaaange turer en korte. Kan alt brukes på flere måter/ til flere ting. er mange gram spart. Emballasje kan bli oppfyring o.s.v. Nå er vel plastposer et sjansespill samme hva. De fleste har vel opptaket at poser plutselig har blitt et rør.
Bjørn-Ivar Skrevet 9. mars 2014 Skrevet 9. mars 2014 Jeg pakker om matprpduktene i brødposer og ziplock. Smør og annet flytene i små plastbokser med lokk og gaffatape som sikrer at lokket ikke faller av. Alt samles i en vanntett pakkepose.
REs Skrevet 10. mars 2014 Skrevet 10. mars 2014 Mat som bare skal åpnes og spises en gang blir vakuumpakket. Mat som kan renne ut i sekken havner enten på plastflaske eller boks med tett sikkert lokk. Brødmat og pålegg etc. pakkes i vanlige plastposer / brødposer og til slutt samles alt i en eller to plastposer fra Rema eller Rimi eller deromkring. Tørmat og brødmat tåler vanligvis dette bra selv om brød ofte kan bli noe deformert etter noen dager. Plastposer er også ganske bra å bruke ved opptenning av bål. Husk at de fleste vanlige handleposene ikke forurenser mer enn et stearinlys når den brenner.
Oddbjørn Skrevet 10. mars 2014 Skrevet 10. mars 2014 Bruker ziplock poser og har ofte originalemballasjen inni denne. Brødposer er greit for å holde alt sammen, mye lettere enn en pakkpose. Men til havregrøt, pannekakemix, omelettmix og slikt så porsjonspakker jeg og vakuumpakker. Da tar det mindre plass og det er lett å fordele ut dagsrasjonene.
can Skrevet 11. mars 2014 Forfatter Skrevet 11. mars 2014 kjøpte noke påser med glidelås på europris i går 4 og 1 litera, trur eg får prøva med dei, så får eg heller ha ein liten plastdunk til smøret.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå