Jump to content
IGNORED

Bytte glidelås på Ajungilak Compact 3Season


Kenzo
 Share

Recommended Posts

Tok selvfølgelig knekken på glidelåsen i soveposen min, en Ajungilak Compact 3season. Og lurer på om det er noen som vet om det går og bytte glidelåsen?

Og om det finnes noen på haugalandet som kan gjøre slikt?

 

Glidesåsen er skadet slik at noen av låsetappene mangler, slik at det blir åpne mellomrom i låsningen, og glidelåsen går opp..

Link to comment
Share on other sites

Hvis posen ikke er så alt for gammel ville jeg tatt den med på en sportsbutikk og spurt om de kunne ha service på den. Altså sende den inn for garantireparasjon. Det er ofte god service og mange leverandører har en stille periode akkurat nå. De har et OK system for det også

Hidden Content

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By Lyckeboden
   Har hatt feilfrie soveposer gjennom flere år. Mammut-Ajungilak Goose Bay Winter. 
   På siste tur hadde jeg et uhell hvor glidelås kjørte seg fast i regntrekket. Måtte røske den ut og skapte da antakelig en svakhet i glidelåsen. I løpet av natten så røk hele låsen. Den hadde fått en brekk. For å holde varmen og kunne bruke posen effektivt måtte jeg være kreativ. Jeg fjernet den ene delen av toveislåsen som var ødelagt, snudde den nederste låsen, tredde den på ny, og tråklet en stopper nederst i posen. Fungerer nå helt feilfritt (som enveis lås), men har sendt en epost til Mammut for å høre om mulighetene til å få tak i en ny toveis lås.
   Dersom jeg ikke får noe tilbake.... har dere noe forslag på hvor en slik kan skaffes?
    
      • By a_aa
   Prøver å få oversikt over regnbukser/skallbukser som har glidelås 100% i hele siden, slik at beina kan "splittes" og tas på/av uten særlig strev med de klær og sko man har på når det er oppholdsvær. I utgangspunktet tenker jeg på lette rimelige bukser som bare skal holde vannet ute, men alle tips er velkomne - fint med en god oversikt  Oversikten ser pr 7 mars 2019 slik ut:
   Arc'teryx Alpha SL Pants: 
   Hidden Content
   Bergans Storen Pants: 
   Hidden Content
   Bergans Slingsby 3L Pants: 
   Hidden Content
   Marmot Precip Full Zip Pants:  Hidden Content

   Millet Trilogy GTX Pro Pants: 
   Hidden Content
   Mountain Equipment Tupilak Pants: 
   Hidden Content
   Mountain Hardwear Stretch Ozonic Pant: 
   Hidden Content
   Norrøna Bitihorn Dri1 Pants: 
   Hidden Content
   Patagonia Triolet Pants: 
   Hidden Content
   Vaude Fluid Full Zip II Pants:  Hidden Content
    (egentlig en sykkelbukse)
    
   Edit: Kommer det inn flere tips innen rimelig tid, vil jeg oppdatere listen ovenfor (selv om jeg nå har kjøpt meg en Marmot Precip Full Zip )

   ----------------------------------------------------------------------------------------------
   Bukser som har neeesten full glidelås, men som ser ut til å mangle noen få centimetere før du kan splitte benet på langs og slippe å stikke de møkkete støvlene ned gjennom linningen når regnværet overfaller deg:
   Arc'teryx Beta AR Pants:  Hidden Content
   (Har jeg selv ;-))
   Berghaus Paclite GTX Pants:  Hidden Content

   Haglöfs L.I.M. III Pants:  Hidden Content

   Houdini BFF Pants:  Hidden Content

   Norrøna Falketind Gore-Tex Pants:  Hidden Content

   Norrøna Trollveggen Light Pro Pants:  Hidden Content

  • By esw
   Glidelåsen på min Norrøna vinterjakke ble ødelagt etter ca 6år. Spiralen hadde løsnet over et område på 5-6 cm og glidelåsen var dermed ubrukelig. Forsøkte med midlertidig reparasjon, men denne holdt bare en uke.
   Kontaktet Norrøna om de kunne skaffe ny glidelås. De anbefalte å sende inn jakken (de var nok ikke kjent med mine syferdigheter😎). Men når jeg overbeviste dem om at jeg skulle klare å sette inn selv fikk jeg gratis en ny glidelås. Tommel opp til Norrøna. Tok ca. 40 minutter å bytte den ødelagte siden av glidelåsen (mesteparten av tiden gikk med å ta ut den gamle på en skånsom måte). Venter med den andre siden inntil videre...
  • By Tessatroll
   Hei
   Eg har ei klattermusen Freke som eg er veldig glad i passforma på. Eg er dog glad i å ha det romsleg i skallklea mine, i tillegg til at eg har litt korte bein. Klattermusen trur eg på generel basis opererar med lenger bein enn vanleg relativt til vidde, og då kjem eg litt skeivt ut. 
   Eg har kome i tankar om å legge den opp. Først tenkte eg på det som tilnærma umogleg, så det er så mykje "dilldall" nede på beina på den, samt langsgåaende glielås heile vegen. Dog har eg etter eit lite besøk inne på extremtextil sine sider komt fram til at det må vere råd å få til. 
   Eg har ikkje har behov for å rekonstruere alle detaljar nedst på beinet, men lurer på kva som vil vere greiast å få til, av å legge opp nedst på beinet eller korte den inn over kneet i staden og behalde ankelområdet as is. Nokon tankar frå dykk som er meir røynde med å konstruere eiga bekledning? Eg må uansett til å sette i nytt kortare glidelås i sida, men er ute etter enklaste løysing på beinlengd
  • By anders panders
   eg har klart å herpe glidelåsen (ykk vislon) på g-tex jakka mi, så jeg må få den skiftet ut. er det noe sy-verksted i bergen som har godpeiling på å repparere g-tex??
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy