Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei,

er ute etter å oppgradere turkjøkkenet. Den nåværende kjelesamlinga mangler gode lokk, og teflonen i gryta er godt slitt. Ønsker et kjelesett som passer til 2-3 voksne sommer som vinter, kan godt være slipp-lett-belegg da jeg ser for med dette settet bli brukt på Omnifuel-en. Vil bruke kaffekjele + Trangia bålkjele til bålturer.

Kjelesettene fra Kovea ser ut til å være ganske praktiske, særlig Hard 5-6 for mitt formål ( Skjult lenke - logg inn for å se den ). De er i hardanodisert aluminium, har foldbare håndtak, lokk til alle kjelene, og alt passer i hverandre. Kjelene er i størrelser 1,0 L; 1,8 L; 2,8 L, som jeg synes er passende til henholdsvis kaffe/ris, gryterett, og snøsmelting. Og så er det stekepanne og noe plast-tilbehør. Sikkert bra med de to minste kjelene på sommertur og de to største på vintertur, eller noe slikt. Tipper Omnifuel-en passer inni den minste kjela.

Står kun oppgitt vekt på hele settet med alt tilbehøret i plast, så vanskelig å si hva de enkelte kjelene veier. Praktisk med egne håndtak (selv om de veier de òg), men lurer på om det blir konflikt med vindskjermen rundt primusen (kan evt. kutte ei spalte i denne om nødvendig).

Er det noen som har erfaring med Kovea Hard kjeler eller tanker om disse? Vekt på enkelte kjeler? Jeg har tråla nettet uten å finne noen brukererfaringer.

post-12053-0-85371800-1358496256_thumb.j

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Er kanskje feil og si det,men er utrolig irriterende att ingen (bortset fra MSR og par til kanskje som fokuserer veldig på vekt) oppgir vekt på enkelt kjeler.

jeg har tatt med vekt i butikk og veide dem selv,er kanskje litt mere opptatt av vekt en folk flest ;)

Veide den her Skjult lenke - logg inn for å se den

Skjult lenke - logg inn for å se den

Skjult lenke - logg inn for å se den

Det er litt lite til og smelte snø det sette der men vekten er jo knall :)

har du tenkt noe på MSR? er veldig mange fine der og,har ingen selv men dem oppgir hverfall vekten :)

post-9803-0-70908300-1358509100_thumb.jp

post-9803-0-54237000-1358509104_thumb.jp

post-9803-0-51725700-1358509108_thumb.jp

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ja, har sett litt på MSR, og de har noe fint. Vurderte litt fram og tilbake, de fleste settene er en variasjon av 1,5 L + 2,5 L, som kan være greie størrelser. Base 2 / Quick 2 (Skjult lenke - logg inn for å se den) ser bra ut, men ha bare ett lokk. Går an å supplere med ei stekepanne i riktig størrelse som kan fungere som lokk, så da har man jo et sett som pakker fint og er komplett.

Settet du beskriver består av to like(?) kjeler, henholdsvis med og uten teflon. Går disse i hverandre?

Er hardanodisert aluminium litt dårligere non-stick enn belegg av diverse typer?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Sette jeg tok bilde av er ikke noe sett egentlig,jeg tenkt og kjøpe "aluminium" til vinterbruk siden jeg har brenner osv oppe i der (så ser får meg teflon kan fort bli ødlagt av en bensinbrenner hvis man er litt uforsiktig når den ligger oppe i der),til sommeren blir det nok non-stick da på vinteren blir det kun snø smelting på sommeren blir det nok lage litt mat siden da blir det dama med,på vinteren blir det nok real turmat får alle pengene.

jeg mener att hardanodisert aluminium er veldig sterkt og bra,men har nå kjøpt både billige og dyre greier som er teflon og andre matrialer hjemme til og lage mat og ingen av dem vare nå lengre enn 2 år før man må bytte dem om stekepanna koster 200 kr eller 800 kr virke som har pent lite og si.

fra msr (Skjult lenke - logg inn for å se den)

"Durable and Efficient: Hard anodized aluminum pot is strong, light and more efficient than titanium." og Titanium skal vel være rimlig bra greier

hva skal du med flere lokk egetlig lager du så mye mat samtidig? har du med flere brennere? det går vel ann og eventuelt bruke en tallerk (titan) vil jeg tro :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Regna ikke med det var et sett, men man kan jo plukke og mikse så man får et "sett" som passer :)Skjønner hva du sier om aluminium. Jeg har noen av de samme tankene, men kan jo putte brenneren i posen i den innerste kjela hvis den har teflon. Kunne tenkt meg non-stick, men da i form av hardanodisert aluminium hvis det er sterkere. Bruker ren aluminium eller stål til bålkjeler hvor varmen er litt mer ukontrollert.Jeg er tilhenger av å lage mat på tur - har spist for mye real turmat i mitt liv ;) Derfor er jeg ute etter to kjeler hvor jeg kan ha lokk på begge. For eksempel hvis jeg lager ris/couscous/pasta i den ene og lar det trekke med lokk på, mens jeg lar en gryterett el.l. putre i den andre kjela med lokk. Uten lokk vinterstid blir det forferdelig mye kondens. Trenger ikke være et spesielt lokk, bare det fungerer som lokk - f.eks ei stekepanne som passer, titantallerken, eller annet.Jeg fant forresten et Kovea kjelesett i ei en lokal forretning. Ikke den størrelsen jeg ser etter, men litt større. Tok meg friheta til å gjøre noen observasjoner og ta noen mål. Dimensjonene er omtrentlige da jeg brukte tommestokk, men veide dem med kjøkkenvekt.

Ø_i = indre dimaeter

Ø_y = ytre diameter (pga veggtykkelse + brett på kanten)

L_y = høyde oppgitt av produsent

L_håndtak = høyde opp til håndtaket (kan komme i konflikt med vinskjerm)

M_kjele = vekt kjele

M_lokk = vekt

Kjelesettet virka greit nok, det, men håndtakene på stekepanna og på det ene lokket var ganske slarkete. Et tegn på kvaliteten? Lokkene bygger noen få cm i høyden, noe jeg ikke ser poenget i. Jeg synes lokkene kunne vært flate, og heller brukt materialet til å evt. lage kjelene høyere, og dermed romme mer. Lokkene kunne da vært lettere.For aluminium så må en anta ca 150 g for 1,5-1,8 L kjele, 200 g for 2,5-2,8 L kjele. Lokk burde være på max 100 g, og klype/håndtak ca 50 g. Forventer dermed at kjelesett med to lokk burde veie ca 600 g.

MSR Quick 2 (1,5 + 2,5 L) veier 145 g (1,5 L) + 239 g (2,5 L) + 77 g (lokk) + 38 g (klype) = 499 g. Fin vekt, det, men mangler et lokk.

Four seasons (1,8 + 2,7 L) veier 150 g (1,8 L) + 204 (2,7 L) + 141 g (panne) + 98 g (lokk) + 50 g (klype) = 643 g. Panna fungerer også som lokk, mens lokket er av plast og har mye "lufting".

Kovea (1,8 + 2,8 L) veier 709 g. To kjeler og to lokk med integrerte håndtak. Tyngste alternativet, blant annet grunnet tunge lokk og integrerte håndtak, men praktisk på sin måte.

Herregud, er jeg blitt gramjeger? :D

post-12053-0-57152900-1358762457_thumb.j

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hva med Trangias hard-anodiserte kjelesett:

Skjult lenke - logg inn for å se den

Skjult lenke - logg inn for å se den

Skjult lenke - logg inn for å se den

http://viewitem.eim.ebay.no/TRANGIA-25-HARD-ANODIZED-SAUCEPAN-15-LITER--Cookware-Kitchen-Utensils/160920206003/item

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av Unknown_Uke
   Hei!
   Jeg er ikke av typen som hører på konspirasjonsteorier og lignende, men i helgen så jeg en interessant film, basert på virkeligheten, som heter Skjult lenke - logg inn for å se den. Den handler om hvilken skadelig effekt Teflon har hatt på miljø og personer fra begynnelsen.
   Stoffet PFOA som er i eldre typer teflonpanner har nå blitt forbudt å selge i USA/EU.
   Etter å ha sett denne filmen har jeg bestemt meg for å droppe de eldre pannene jeg har brukt på tur, som inneholder teflon..
  • Av Alina Kh
   Jeg har et kovea alpine pot system, som plutselig sluttet  virke da det var tid for middag. Det virker som om gassen ikke kommer gjennom når jeg vrir på vrideren som åpner opp og regulrerer gassmengde. Det lukter ikke gass, fungerte heller ikke med lighter... Forsøkte å trykke inn på halsen på gassbeholderen med en pinne, og da slapp det gass ut. Så det er ikke gassbeholderen som er problemet heller... Det er en piezotenner, og selve tenneren virker fint den og..
   Hjelp??
  • Av Dortase
   Hei
   Vurdere å kjøpe en Kovea Booster +1. Men finner ingen som selger reservedeler eller ekstra flasker til denne brenneren.
   Blir litt skeptisk hvis det i ettertid ikke blir mulig å skaffe deler...
  • Av Tessatroll
   Skal med dette avsløre mine elendige kjemikunnskapar og spørje, kva misfarging som vist under kan skuldast, og om det har ein konsekvens i forhold til frislepp av ymse mindre heldige stoff? 
   Kjelen har ikkje vore tørrkokt i utgangspunktet, men godt mogleg at eg ved eit eller anna høve har putta snø i av ein kvalitet der det tek tid før det er noko spesielt fuktig i botnen. 

  • Av pejourdan
   Heisann!
   Skal kjøpe ny kjele til gassbrenneren, men har sett på denne som et alternativ: Skjult lenke - logg inn for å se den
   Primærbruk blir å koke vann, men ser fordelen av å kunne lage mat i karet. Ulempen er at jeg ikke kan koke kaffe.
   Vekten betyr en del, turene er for det meste helgeturer med familien.
   Noen andre ulemper med å velge kar framfor kjele?
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.