Gå til innhold
Gjest

jakt av gås

Anbefalte innlegg

Gjest

Heisann, tenkte å dra på gåsejakt i år :)

men trenger litt hjelp

, hva slags ammo akal jeg bruke??

vil ikke bruke stålhaggel!!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Du kan alltids kjøpe vismut, wolfram, tinn eller sink.

Nå skal ikke jeg legge føringer og anbefalinger for ammunisjon som ikke lenger er tillatt, men bly vet jeg er en kjærkommen ammunisjon for småviltjegere.

For å finne riktig type ammunisjon, med tanke på de forskjellige typene ammunisjon som allerede er nevnt, er det viktigste å finne ut hvor mange grain haglet er opp mot størrelsen på haglet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Søk opp NJFF siit "testjegerprosjekt". Her finner du en powerpoint presentasjon av de forskjellige hageltypene og hva som dreper best.

Skjult lenke - logg inn for å se den

Skjult lenke - logg inn for å se den

I gamle dager hadde de noe de kalte "gåsehagler". Dette var ofte enkeltløpere med ekstra lagt løp og god trangboring. Gåsa er veldig sky og skal du jakte på den så er det lurt å poste ved overnattingsstedene. Da må du være der før gåseflokken kommer om kvelden, være godt kamuflert og gjerne bruke noen lokkefugler ute på marken.

Du kan også snike deg inn på gåsa før den letter om morgenen. Da må du være der i god tid før det begynner å lysne og krype lydløst frem til posten. Om morgenen får du som regel bare en kjangs / skudd og så letter alle fuglene.

Men er ikke du bare 14 år?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Om børsa er godkjent for stål så gå for det. Federal black cloud er en patron jeg kan anbefale til denne jakta. Billig og bra patron. Om du ikke er krøsus som har råd til 30 kroner smellen så kjøper du stål. Husk å bedømme avstand riktig, gåsa er hardskutt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest

er bare 14år ja :)

men er ikke stål litt mere for due/rype??

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Du kan godt bruke stål på gås, det viktigste er at du bruker en patron som passer best i hagla du bruker og sprer haglene rett i.f.t. hva du jakter på. Stål bør ikke brukes ved jakt der det er fare for rikosjetter, f.eks. i skog eller der det skytes mot bergrunn. Alle typer patroner kan gi rikosjett, men stål er desidert verst. På due og ellers til skogshøns jakt kan du f.eks. bruke vismut str. 4-6 avhng. av hva du skal jakte. Søk litt på nettet og les deg opp på ting hvis du synes det er interesant med jakt. Les jegerprøve boka hvis du ikke har gjort det ennå, og hvis du har lest den så les den igjen. Skader ikke med for mye kunnskap. Og husk at tørrtrening er like viktig som skytetrening.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvis du velger stål, velger du de rimeligste patronene og de dårligste jaktmessig. Av de lovlige alternativene for en haglejeger i dag er stål det dårligste. Hvis du velger en eller annen tungsten/matrix patron får du en patron med bortimot bly egenskaper. Og går du enda lenger opp på stigen og velger en eller annen variant av HD hagl,så velger du en haglpatron med høyere egenvekt enn bly. Selv om det er harde hagl. Men det er stålhagl også. På gåsa er også rekkevidde greit å ha og dess tyngre hagl, dess lengre holder de på hastigheten og evnen til å gjøre det du vil ha dem til å gjøre. Joda, disse patronene er dyrere enn stålhagl, men på gåsejakta er ikke skuddsjansene så mange som om du var på duejakt en sensommerdag. Det er vel anvendte penger...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av Tommy82
   Hei.
   Er det noen som har tips om rypeterreng med hytte for 4-6 jegere neste sesong?
   Hvor i børgefjell ville dere hatt «base» for en 5 dagers jakttur?
   veit inatur, røyrvik fjellstyre og visit børgefjell har noen tilbud, men om det finnes noe annet, eller generelle tips, så mottas de med takk🙂🙂 skitt jakt alle sammen
  • Av AmundJS
   Hei, er det noen her som vet om forskjellige typer pakkrammesekker? Idag har jeg en Bergans PowerFrame 3810 og er storfornøyd med den, men kan trenge en mindre sekk. Helst rundt 60-80L men med en ramme med visse detaljer som PowerFrame har. For eksempel så er jeg avhengig av disse rørene som stikker opp av ramma, da disse brukes til å bære rifle, ekstra bagger, poser, og mye annet. Vil gjerne også ha en L-formet ramme, da det gjør det mye lettere å pakke vedsekker/bensinkanner osv men L-ramme er ikke et "must".
   Jeg har sett en del på Norrøna Reconpack, men denne er også for stor og for dyr, har også sett på Eberlestock sin Mainframe men denne mangler disse to knaggene. 
   Eventuelt noen som har prøvd seg på å lage en annen sekkepose til PowerFrame? eller vet om en type sekk som lett kan festes på ramma uten å bli ubehaglig på grunn av stropper som festes på tvers av skulderremmer/ryggen? 
   Jeg setter stor pris på alle forslag og hjelp  
  • Av Iren Hansen
   Jeg har kun litt erfaring med storviltjakt og trenger råd og tips på hvilke tradisjoner som brukes for å sikre at man får riktig møring? Hvis til eksempel mørningstermometeret mitt går i stykker, er det metoder for å se om kjøttet er ferdig mørnet? 
  • Av GrundeL
   Leseverdig artikkel om eiendomsretten: Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Navn: Litt frå jaktåret 2017
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-03-27
   Innsendt av: Skjult lenke - logg inn for å se den

   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


   Skjult lenke - logg inn for å se den
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.