Gå til innhold
 • Bli medlem

M-Nilsen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  75
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

M-Nilsen vant dagen sist 8. mars 2013

M-Nilsen hadde mest likt innhold!

Om M-Nilsen

 • Bursdag 21. sep. 1988

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Alta/trøndelag

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Dette hørtes gøy ut! Jeg er fra Finnmark, og selv om jeg ikke har vært på tur i disse områdene har jeg noen tanker om det du etterspør. for å unngå mygg og laksefiskere bør du padle aug/sep. Men det med laksefiskere bør du ikke bekymre deg over. Det er generelt god takhøyde på elvene i indre strøk hvor fisket ikke er like strengt regulert og på den måten "hellig". Bare gli rolig forbi på motsatt side av elva fra fiskeren. Hva været angår så er det god sjans for at været kan holde seg fint hele august og store deler av september. Ville ikke bekymret meg for å bli overrasket av vinteren såpas
 2. For å teste dette ville jeg først prøvd å gjøre det i litt mindre skala. En plass hvor du vil kunne høste av fisk og bær hvis vi befinner oss i innlandet. Vi tar Finnmark for enkelhets skyld, siden det er rikelig med fisk overalt og det omtrent ikke finnes restriksjoner og begrensninger på innlandsfiske. Før du setter ut på fiskespiseekspedisjon vil jeg anbefale deg å venne deg til et lavkarbokosthold godt i forveien, slik at ikke karb-suget blir for stort og overgangen for brå, med påfølgende fysisk og psykisk knekk. Du vil måtte fange minst 2 kilo fet fisk(for å ta et generelt tall) hver dag
 3. Syklusen er nå på det stadiet at det dette året vil bli smågnagerår. Så får vi bare krysse fingrene for at de overlever vinteren.
 4. Den nederste artikkelen du linker til her sier jo at elgen på sørlandet har dårlig fitness til tross for at bestanden der er i tilbakegang, noe som er motsatt av normen når man snakker om populasjonsøkologi.
 5. Strekninga er ikke merket, men det går sti/vei på sommerstid. Men det går flere stier her iom at det er reindrift, og samene bruker firehjuling sommerstid, så ikke stol blindt på det. Dette er altså mellom bojobæskihytta og ravnastua det ikke er merket sti, ca 2 dagsmarsjer.
 6. Autostrada over vidda med oppstakede scooterløyper. Hva angår vind og sol så er vel ikke sola det som er mest plagsomt i dette kvartalet, men om du vil gå mot lyset er nok det beste å vende nesa mot Karasjok. En annen grunn til å gå mot karasjok er at du på en måte går rett ned i sivilisasjonen, og du avslutter turen på en måte der. Et fint startpunkt er stilla eller jotka. Stilla er en dagsmarsj fra jotka, her må du se hvor lenge du vil bruke på turen, og det kan forventes mindre scootertrafikk (og ergo ikke nødvendigvis hard løype) mellom stilla og jotka. Den eneste utfordringen er at det ik
 7. Dørstokkmila med snøscooter? Og dessuten har Stein P ganske rett i at finnmarkinger flest ikke drar på tur så fremt det ikke er motorisert ferdsel involvert. Det er nesten så jeg vil si at det er unntaksvis at du treffer på familier på ski til fjells i påsken.
 8. Nå vet vi jo ikke om f. eks politiet var ute i et annet ærende. Kan hende det var en øvelse el. som gjorde at fuglen allerede var i lufta. Jeg er fra norges største snøscooterkommune og kan skrive under på at ungdommen her gjør sport i å stikke av fra loven når den kommer durende på snøscooter for å kontrollere dem. Helikopter er avskrekkende og effektivt derfor mener jeg at slik ressurssbruk kan forsvares nå og da for å få bukt med tullkjøring.
 9. M-Nilsen

  fotposer

  Kan anbefale Neos overtrekkssko både med kartanker og som et alternativ til å dra over skiskoa. Mange hundekjørere sverger til disse i kombinasjon med nesnalobber i ull. De vet hva de snakker om.
 10. Skal innrømme at jeg tilla dette aspektet med "hobbyen" vi alle her inne bedriver noe mere vekt når jeg var fersk fjellmann. Nå er det liksom bare å ta en checkup ved sesongstart i at jeg har alt jeg trenger. Ja han kan godt gå i joggesko og dongeribukse. Bomullsskjorta er også kanonfin, luftig og relativt myggsikker på sommeren. Ville du rådet en som var fersk i fjellet som planla en langhelg på hardangervidda i juli til å kjøpe seg sko og gore-texplagg til flere tusen?
 11. M-Nilsen

  Sokker

  Det er vel sånn tålig billig. Fleece duger nok til ditt bruk, har selv bare erfaring fra sledehunder og der brukes mest cordura og bomull. Har ikke opplevd i så stor grad at de sokkene slites ut. Det jeg kan si er at du gjør lurt i å ha med deg noen ekstra på tur. Om sommeren bør du i størst mulig grad unngå å bruke potesokker pga herding av potene. Det er uansett individuelt hvor sterke poter hver hund har og du overvåker selvsagt dette. Lurt å ha med litt potesalve og en sokk eller 2 skulle bikkja skjære/og eller bli halt som følge av såre/ømme poter. Jeg har imidlertid aldri erfart at husky
 12. M-Nilsen

  Sokker

  Søk på hundekjørerbutikker. Handler import er ei bra sjappe. De har rimelige og gode sokker i forskjellige str som du får kjøpt mye billigere enn de til 143 du linker til her. Er ganske enkelt å sy sjøl også. Dogbooties.com kan du og besøke.
 13. M-Nilsen

  jakt av gås

  Om børsa er godkjent for stål så gå for det. Federal black cloud er en patron jeg kan anbefale til denne jakta. Billig og bra patron. Om du ikke er krøsus som har råd til 30 kroner smellen så kjøper du stål. Husk å bedømme avstand riktig, gåsa er hardskutt.
 14. Hestravottene er ikke like vanntette som gore-texvotter og har de fordelene og bakdelene dette medfører. Det er uansett vel verdt å kjøpe disse, god pusteevne+vindtetthet er de egenskapene du bør sette høyest. At de også er i god kvalitet er heller ingen bakdel.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.