Jump to content
IGNORED

Pakke sammen stangen, lavvulight ?


Phaser
 Share

Recommended Posts

Kom hjem fra xxl med ny lavvolight. pris 2699 både nett og butikk men i kassa gikk det inn på 2500. :) Aner ikke hvorfor og spurte ikke heller. Men jeg prøvde å sette opp stanga for å se hvor høyt det var, og når får jeg ikke pakket den sammen igjen. Den tynneste går jo ikke helt inn i den nest tynneste hverken den ene eller andre veien?

Sikker jeg som er dum men uansett ????

Link to comment
Share on other sites

Den er litt klønete, ja. Prinsippet er at du begynner med den lengste og bredeste og alltid trer stengene inn med den glatte enden først og fra den siden der forrige segment var glatt. Med andre ord trer du fra annenhver side.

Var det forståelig tro? Vanskelig å forklare det godt, og jeg hadde noen forsøk før jeg fikk orden på dette selv.

Link to comment
Share on other sites

Du ser på stengene, unntatt den tynneste, at det er "ringer" i den ene enden. begynn med den største. Så trer du neste inn med ringene motsatt vei. Slik gjør du til alle stenger er inne.

Eks hold ringene på den største vannrett mot venstre. Ta neste tykkelse, holde ringene mot høyre. Tre stang inn i den største fra høyre mot venstre. Neste blir da å holde ringene mot venstre og tre inn i den neste tykkeste fra venstra mot høyre.

Ble et par forsøk første gangen her også.

Link to comment
Share on other sites

Takker for svar. Prøvde ikke så mye i går kveld men fant ut av det nå. Ledd som er kortere gjør at det går opp med det tynneste som ikke kan trees helt inn i den nest tynneste. Og det passer når man trer annenhver gang :)

En annen ting. De hadde ikke igjen bunn til det. Hvordan festes bunnen til lavvo og hvor tett blir det langs kantene? Bare lurer på om det er like dumt å klippe til en bit med pressening til å bruke under soveplassen. Er dog ikke sikker på om jeg beholder den enda. Må se den oppslått først, men det bør vente til det er litt tørrere ute om jeg skal benytte meg av 100dagers åpent kjøp. Tenkte til bruk av 1-2 voksne pluss 2 barn (i dag 1 og 4 år) og som solotelt. Som solo fungerer det sikkert strålende men er usikker på plassen når vi blir 4

Link to comment
Share on other sites

Duk klipses fast med klips i alle hjørner. Det blir ikke helt tett, mangler vel 10cm eller noe. Dog synes jeg det er praktisk. jeg har bikkja med som regel. Siden lavvu ikke er tett slik som et innertelt greier hu stikke ut mellom duk og bunn. Er jeg steder hvor det er mye "spennende" for henne så skrur jeg et jordanker i bakken i den glippa så kan hun ligge bindt. I tillegg kjekt om vintern hvos man våkner på natta og må pisse.

Bare rulle seg ut på siden, løsne ett klips, banke ett høl i snøen og pisse der. Så skuffe over litt ny snø og klipse på bunn igjen. Slipper en stå opp eller bruke flaske.

Går sikkert greit å bruke presenning. Vel noen som bruker fjellduk og slikt også.

Jeg har brukt min både alene med bikkja og sammen med en kompis og bikkja hans. Så 2 voksne og 2 bikkjer inkl bagasje går greit i min hvertfall.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By Myriameter
   Nå som kulda kommer krypende kan det være greit med fyring i teltet...eller som her, en hjemmesnekra lavvo. 8 knappeduker, rengjort for muggsopp. Stang fra gammel reklamevimpel av aluminium. Noen meter med paracord til barduner og leftover plugger. I gjennomføringen av rør fra brenner brukte jeg metallgitter og brannteppe i hodeåpning på en av dukene.
   Brenneren ble laget av tre større tørrmelkbokser...dobbel vegg i brenneren med passende hull for god trekk/ forbrenning. Denne er og kjekk å ha med på tur når bålforbud. Med hull i kransen er det bare å sette kjelen rett på. Veier drøye halvkiloen. Med kammer to over blir det mer trykk i trekken, så brenner bra. Til røyksamler og pipe ble det brukt en burk av stål(aluminiumen smeltet...selvfølgelig) og spirorør. Treleddet med tilhørende koblings stykker. Best på kvist og mindre vedkubber...til nøds pellets i metallgitter-innsats. Effekten i stikkflammen ved utgangen av pipa er på samme nivå som en rocket burner. (Selvfølgelig mest tøft med brølet det å fyre for kråka)
   Pakket i stor og mellomstor skips sekk og totalt 20 kg. Så greit som her ved Femunden en første frostnatt, ikke langt fra bil. 10 kalde i teltet ila natta ga godt med rim på duken innvendig. Men da dette er bomull, drypper det ikke så lett. Og stoffet er tykt nok til å holde greit på varmen, samt det å kunne tåle en gnist.
      • By tesk
   Jeg var i kontakt med Helsport for å få kjøpe en ny topphatt til min Varanger 8-10 camp etter at jeg hadde brent den originale. 
    
   Ble enig med en hyggelig dame hvilken topphatt jeg skulle kjøpe fra hjemmesiden til Helsport

   Hidden Content
   Siden min lavvo har innvendig regulering valgte jeg produktet «Topphatt 8-10, innvendig regulering»
   Til min store overraskelse var det en lang pakke som kom i posten. Topphatt med spiler? Jeg har ikke spiler i den originale topphatten. Noen som vet hva jeg bør velge for å få en topphatt uten spiler, men MED innvendig regulering?
    
    


  • By Franke
   Helsport Lavvo ovn:
   Slenger ut mitt inntrykk av lavvo ovn.
   Tungt, men jaggu er det deilig å kunne lage mat, både oppå og inni, holde seg varm, eller veldig varm ( alt ettersom hvordan du fyrer), mulighet for å tørke våte klær og unngår at det blir klamt og fuktig inne.
   Denne investeringen angrer jeg ikke et sekund på. 
   - tungt, ca 15 kilo 
   -stort volum
   - noe kostbart
    
   + alt er glemt når den er varm og vi sitter i
   bar overkropp, med taco i hånden😊
    
   Terningkast: 
   vekt: 3 av 6
   volum:3 av 6
   komfort:6 av 6
   pris:5 av 6
    
   (edit: Bruk en klosett kost til rengjøring, puttes inn i et pipe element.)
    
   Noen bilder lånt fra Helsport sine sider.
    


  • By LitekH
   Hei! Ønsker å få isolert pipen som går gjennom innerteltet i min Helsport lavvo. Har noen prøvd å pakke inn pipen i brannteppe? Ser at de tåler 550 gr. C men lurer på om det er nok. Teppet er i glassfiber og silikon og ønsker ikke å få giftig gass eller andre problemer. 
   Fint hvis noen har testet ut dette og kan gi meg en tilbakemelding.
  • By Familie-camperen
   Hei allle! Har en Helsport Nordmarka 6 lavvo, med bunnduk. Skulle gjerne hatt en innerduk til lavvoen, for å unngå for mye kondens etc. Ser ikke ut til at produsenten lager innerduk til denne modellen. Noen som har noen tips til hvodan dette kan løses, event. om andre produsenter lager innerduker som kan passe til seksmanns-lavvoen fra Helsport Nordmarka? 
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy