Jump to content

Pakke sammen stangen, lavvulight ?


Phaser

Recommended Posts

Kom hjem fra xxl med ny lavvolight. pris 2699 både nett og butikk men i kassa gikk det inn på 2500. :) Aner ikke hvorfor og spurte ikke heller. Men jeg prøvde å sette opp stanga for å se hvor høyt det var, og når får jeg ikke pakket den sammen igjen. Den tynneste går jo ikke helt inn i den nest tynneste hverken den ene eller andre veien?

Sikker jeg som er dum men uansett ????

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Den er litt klønete, ja. Prinsippet er at du begynner med den lengste og bredeste og alltid trer stengene inn med den glatte enden først og fra den siden der forrige segment var glatt. Med andre ord trer du fra annenhver side.

Var det forståelig tro? Vanskelig å forklare det godt, og jeg hadde noen forsøk før jeg fikk orden på dette selv.

Link to comment
Share on other sites

Du ser på stengene, unntatt den tynneste, at det er "ringer" i den ene enden. begynn med den største. Så trer du neste inn med ringene motsatt vei. Slik gjør du til alle stenger er inne.

Eks hold ringene på den største vannrett mot venstre. Ta neste tykkelse, holde ringene mot høyre. Tre stang inn i den største fra høyre mot venstre. Neste blir da å holde ringene mot venstre og tre inn i den neste tykkeste fra venstra mot høyre.

Ble et par forsøk første gangen her også.

Link to comment
Share on other sites

Takker for svar. Prøvde ikke så mye i går kveld men fant ut av det nå. Ledd som er kortere gjør at det går opp med det tynneste som ikke kan trees helt inn i den nest tynneste. Og det passer når man trer annenhver gang :)

En annen ting. De hadde ikke igjen bunn til det. Hvordan festes bunnen til lavvo og hvor tett blir det langs kantene? Bare lurer på om det er like dumt å klippe til en bit med pressening til å bruke under soveplassen. Er dog ikke sikker på om jeg beholder den enda. Må se den oppslått først, men det bør vente til det er litt tørrere ute om jeg skal benytte meg av 100dagers åpent kjøp. Tenkte til bruk av 1-2 voksne pluss 2 barn (i dag 1 og 4 år) og som solotelt. Som solo fungerer det sikkert strålende men er usikker på plassen når vi blir 4

Link to comment
Share on other sites

Duk klipses fast med klips i alle hjørner. Det blir ikke helt tett, mangler vel 10cm eller noe. Dog synes jeg det er praktisk. jeg har bikkja med som regel. Siden lavvu ikke er tett slik som et innertelt greier hu stikke ut mellom duk og bunn. Er jeg steder hvor det er mye "spennende" for henne så skrur jeg et jordanker i bakken i den glippa så kan hun ligge bindt. I tillegg kjekt om vintern hvos man våkner på natta og må pisse.

Bare rulle seg ut på siden, løsne ett klips, banke ett høl i snøen og pisse der. Så skuffe over litt ny snø og klipse på bunn igjen. Slipper en stå opp eller bruke flaske.

Går sikkert greit å bruke presenning. Vel noen som bruker fjellduk og slikt også.

Jeg har brukt min både alene med bikkja og sammen med en kompis og bikkja hans. Så 2 voksne og 2 bikkjer inkl bagasje går greit i min hvertfall.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy