Jump to content

Gass og omnifuel


Frithjof88

Recommended Posts

Hei.

Har brukt min trofaste omnifuel i mange år nå og er godt fornøyd med den. Har allikevel alltid bare brukt diverse flytende brensel og aldri virkelig brukt gass. Tenkte å gå over til gass på sommeren og skal på en to ukers tur nå i mai. Hvor mye gass (eventuelt merke/blanding) vil dere tro trengs for to uker? Håper på en del bål men mye tid i høytliggende strøk kan føre til mest matlaging på primus.

Er klar over at det såklart varierer etter hvor mye tid jeg bruker på matlagingen, men er bare ute etter sånn ca mengde gass.

Link to comment
Share on other sites

Annonse

her er litt info om saken :)

https://www.fjellforum.no/index.php?app=forums&module=forums&controller=topic&id=26122&highlight=lett

http://www.idetfri.no/2011/09/19/gassforbruk/

ps tror du må skifte "dyse" før du kan bruke Gas på omnifuel,ambefaler og teste litt før du reiser på tur slik att alt fungere 100% kjedlig og stå der så fungere ikke ting :?

jeg tror gass/bensin er rimlig like tunge (med tanke på KW efekt) og bensin er vel litt rimligere og,så er du sikker på bensin så er det kanskje like greit og bruke noe som du vet fungerer :)

selv tok jeg med GAS på tur en gang det var rundt 0 skal si det tok lang tid og kokke vann,når det er sakt er det rimlig greit med gass att man slipper forvarme osv og veldig enkelt og justerer efekten.

Det som er kjedlig med GAS er att det er vansklig og vite hvor mye man har igjen,(hvis man ikke brukt mye gass og klarer og kjenne/riste da) anbefaler og dele opp i flere GAS bokser så du ser hvor mye du har igjen,jeg har alltid en 100g som backup.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Har en egen gassgrenner til mitt trangia sett, for mest sommerbruk. Har en Optimus Nova+ multifuel brenner, men er ikke sikker på at den går på gass. Uansett ville jeg da heller brukt gassbrenneren. Normalt går nå Novaen på renset parafin.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy