Gå til innhold
 • Bli medlem

hhaf

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  22
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om hhaf

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Oslo

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. hhaf

  hhaf

 2. Han kunne hjelpe meg da jeg manglet deler til pumpen. Grei kommunikasjon og fikk delene raskt. Anbefales.
 3. Har også kjøpt en slik boks for å prøve. Men vanlig gass funker greit enda, så venter til det blir vinter før jeg prøver. Har egentlig avskrevet gass på vinteren, så ser litt frem til å prøve dette. Men, det fungerer veldig greit med mulitifuel-brenner på vinter, så egentlig ikke et problem.
 4. Har nå testet Primus ETA Power settet. Overrasket over hvor fort en halv liter vann kokte, bare litt over minuttet. Super stabil. Men, litt stor og veier litt (1,2 kg + gass). Da har du med en 1,8 liter kjele, men ikke stekepanne. Testet løs stekepanne, og den passet fint på. Brenneren har liten spredning, siden den er optimert å brukes med kjeler med varmevekslering. Antar det kommer en slik stekepanne fra Primus på et tidspunkt, men JetBoil fluxring pannen er tilgjengelig. Har ikke prøvd om den passer. Kjøpte også en boks med Primus vintergass. Blir spennende å prøve når det blir kaldt.
 5. hhaf

  Tips til truger?

  Har også brukt Tubbs Mountaineer et par sessonger i variert terreng og turer opp til 6 timer. Veldig fornøyd. Synes de er gode i bruk og stegjernene sitter godt. Har også brukt et par andre typer Tubbs av de rimeligere, og var ikke i tvil da det var salg hos XXL. Ser frem til sessong tre! Enig i anbefalingen av å bruke staver sammen med truger. Gjør det selv og synes det er lettere å gå i litt tung sne med stavene. Bærer skaren godt er det ikke like stor forskjell.
 6. Her var det mange svar, og alle har sin egen mening! Spennende! Rødspritbrenner: Grei og enkel, men lav effect og soter. Regn ca 15 min på å koke en liter vann. Grei tilgjengelighet på drivstoff. Gass: Enkelt og greit med de fleste brennere og rask varme. Renslig uten soting. Ulempen er når det blir under null, da er effekten rask synkende, også fordi gassboksen blir kaldere når den brukes fordi trykket synker. Finfin over null. Lett å få tak i drivstoff, men pass på at boksen har skrugjenger (finnes uten gjenger, med en hurtigkopling og for punktering i brenneren (og kan da ikke tas av). E
 7. Grei handel fra linken på Finn, og nå har jeg pumpen og trakten i hus. Da er 111C'en komplett. Blir bra!
 8. For oss fra flymiljøet lukter brent Jet A-1 godt! Har brukt mye rart drivstoff til min Nova+, men er nå tilbake på white gas (renset bensin) og da har behov for service vært minimal. Er nå i gang med en Optimus 111C også, og den blir det nok også white gas på.
 9. Har kjørt primuser på mye rart, og gått tilbake til white fuel (renset bensin, "Coleman Fuel"). Det fungerer fint og gir enkel drift av primusen og lite koks/avleiring. Alternativt bruker jeg "fritidsparafin", renset parafin. Det går å forvarme med også om det ligger fibermatte i brennskålen. Det har Optimus i Nova+ og i 111C. Også enkelt og greit.
 10. Takker! Melding sendt. Håper det blir bra.
 11. Finn linken i innlegget er desverre død. Fikk kjøpt en ny 111C i dag for en ok pris (500,-), men det viste seg at pumpen var borte. Da var jo ikke prisen like bra. Kan gå tilbake å få pengene, men vil først prøve å finne en pumpe til en bra pris...
 12. Det finnes en overgang, ingen DIY. Fungerer utmerket.
 13. Har et trangiasett med en Optimus Nova+ multifuelbrenner og en gassbrenner. Gass om sommeren, ellers Nova+ med parafin. Veldig fornøyd med dette oppsettet, men kjeleklypen "håndtaket" til Trangia er dårlig og ødelegger panne/kjele. Har kjøpt en fra Optimus som er langt bedre.
 14. Det er vel med brennere som med alt annet, det kreves instruksjon og litt øvelse. Gass har en lav terskel, men virker dårlig når det er kaldt. En multifuel brenner brukt med parafin litt høyere terskel, omtrent samme (same, same - but different) med bensin - litt enklere forvarming. Rødsprit kan være alt fra enkelt og sotete med en type brenner til enkelt og trykt med en annen. Service på en brenner er vel ikke noe alle burde kaste seg på. Prøvde meg på en enkel service på min Optimus Nova+ og fikk masse problemer, men så tok jeg en grundig service og renset, polerte og børstet alt -
 15. Har en egen gassgrenner til mitt trangia sett, for mest sommerbruk. Har en Optimus Nova+ multifuel brenner, men er ikke sikker på at den går på gass. Uansett ville jeg da heller brukt gassbrenneren. Normalt går nå Novaen på renset parafin.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.