Jump to content

Nybegynner-fisker i Børgefjell i juli


virrma

Recommended Posts

Jeg skal til Børgefjell neste uke. Vi skal primært gå tur (start fra Namsvatnet og ut ved Majavatn), men det blir nok tid til litt fiske også. Jeg er skikkelig nybegynnner på fiske, men har svært lyst på en fiskemiddag eller to. Jeg ville derfor satt stor pris på enkle tips til utstyr og gjennomføring. Er mark og dupp tingen? Evt hvilke typer sluk?

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Spørs hvilken fisk som er der.

Er det ørret så er det spinner og sluk på rundt 7 g som kan brukes hele tida, fikk en fin stor steike ørret i går på spinner faktisk. Dessuten funker spinner til det meste av fisk. Men hvis fisken vaker mye kan du prøve flue og dupp (ørret) eller mark og dupp (mest effektivt på abbor).

Spinnermerker du burde kjøpe er Blue fox, panther martin, abu, mepps. Når det gjelder sluker er alltid sølvkrøken et bra merke.

Kjøp hvertfall en blank og lys sluk/spinner og en mørkfarga spinner/sluk. Når det er mørkt så bruk mørkt og når det er lyst bruk lyst

Link to comment
Share on other sites

Ørretfiske i fjellet: Bruk lett utstyr og tynn sene (lettspinn).Stang med slukvekt 2 - 10 gram og snøre 0,15 -0,20. Er det klart vann så bruker du blank sluk / spinner og er vannet mørkt så bruker du kobber eller mørke farger. På høyfjellet er gult og svart ganske bra. Fisker du med flue og dupp så er et tips å montere flua i en liten opphenger en liten meter forran duppen. Da unngår du at flua surrer seg rundt snøret når du kaster. noen mener også at dette fisker bedre enn om flua henger etter duppen. Hvis du bruker flue kan det være lurt å åpne magesekken på den første fisken og ta ut mageinnholdet sammen med litt vann i et hvitt lokk eller lignende. Da ser du hva fisken beiter på og kan velge redskap etter dette.

Husk også at i klare fjellvann er fisken like lettskremt som fuglene som oppholder seg langs vannet. Vær veldig forsiktig når du går ned til vannet. Sjul deg bak steiner eller busker / trær. Hvis du tramper ned til vannet og hopper ut på den ytterste steinen så skremmer du fisken langt vekk og du kan spise Real Turmat til middag.

Hvis det er mye småfisk som vaker etter innsekter så kan det være lurt å vente til det blir mørkt og småfisken slutter å vake. Da kommer ofte storfisken inn på grunna for å spise restene.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy