Jump to content

Stekepanne


Nikke

Recommended Posts

Argh, nå har omnifuel'en min ødelagt 2 stk stekepanner, begge ble deformert på midten og teflonen smeltet :shock: Den siste stekepannen var av merket "rast", sto på embalasjen at den skulle tåle alle typer brennere, samt bål.

Har noen et tips om en brukbar stekepanne? Helst testet på omnifuel'en.

På forhånd takk.

N

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Om du er glad i å bære tungt kan vel en ordentlig støpejernspanne være tingen :D

Ellers tipper jeg de fleste "lette" stekepanner laget av tynne plater vil bulke litt på seg om du kjører brenneren på fullt. Teflonbelegget tar helt sikkert kvelden i allefall. Brukte selv en sånn 29-kronerspanne fra IKEA med stor suksess i mange uker på tur, men var litt varsom med varmen. Problemet med den var at håndtaket smeltet en dag jeg prøvde meg over et bål...

Link to comment
Share on other sites

Har hørt at Titanpanner skal være bra. Har ikke prøvd disse selv, men en ting er helt sikkert. Turpanner med Teflon holder ikke. Teflon er et plastbelegg og tåler veldig lite av både varme og stekeredskaper i metall. Panner som er laget av titan, ikke bare et tynt belegg, skal visst fungere bra.

Selv bruker jeg en liten, gammel stekepanne av støpejern. Den er ganske tung i forhold til de fleste andre turpannene, men desidert det beste å steke på både på primus og på bål. Når disse er sjikkelig "innstekt" trenger de ganske lite fett. Slike jernpanner med håndtak av jern kan det kanskje være vanskelig å få tak i nå, men sjekk slike "antikvitetsbutikker" eller bruktbutikker som gjerne ser ut som en skraphandel. De selger det meste til ganske greie priser.

Link to comment
Share on other sites

P.S.

Jeg har også et gammelt vaffeljern av den typen som mor / bestemor brukte på komfyren. Dette bruker jeg på primusen. Kjempesuksess når du er på tur med barn. Men øv deg litt hjemme før du tar det med på tur første gangen. Det må snues hele tiden for å steke likt på begge sider.

Link to comment
Share on other sites

Omnifuelen min har tre stekepanner på samvittigheten; to med teflon og én uten. Nå har jeg stort sett ikke med stekepanne lenger, men steker fisken i grillrist og bacon i gryta.

Hvis jeg vet jeg kommer til å trenge stekepanne (pannekaker er vrient å mekke i rist eller gryte) så tar jeg med en liten stålpanne jeg stjal fra mutter en gang i tida (aner ikke type eller merke). Den har så tjukk bunn at den ikke lar seg affisere av 3000 watt, men veier deretter.

Link to comment
Share on other sites

Verste teflondreperen er rask nedkjøling. Da reduseres levetiden veldig! La den kjøre seg ned sakte først, så kan den vaskes/renses. Man kan evt fylle panna med vann og gi det et oppkok for vasking, men da må den ikke rett i bekken/snøen for skylling etterpå..

Link to comment
Share on other sites

Jeg har god erfaring med at stekepannene i MSR Alpine settene tåler en del varme. De er i stål, og har ikke teflon, så det kan være lett å svi fast ting, men så takler de skikkelig skraping / skrubbing om det trengst.

Link to comment
Share on other sites

personlig har jeg ALDRI steikepanna på brenneren uten smør og mat i... lar den sjeldent stå i ro, og tar den av varmen for å riste ting rundt med jevne mellomrom. på bål setter jeg den aldri rett ned i bålet, av samme grunn. tror ikke man kommer unna dette på 3000W uten en tykk og tung panne av typen støpejern, det er rett og slett en del av kompromisset man inngår når man skal ha ei steikepanne på 10g....

Link to comment
Share on other sites

Det tror jeg du har rett i. Det er selvsagt at ikke kvaliteten kan bli den samme som på ei god panne for komfyren med mye tykkere gods. Men også på dyre panner med teflon for komfyren står det advarsel på innpakningen om at de ikke skal kjøles direkte under springen fra full varme.

Link to comment
Share on other sites

Argh, nå har omnifuel'en min ødelagt 2 stk stekepanner, begge ble deformert på midten og teflonen smeltet :) Den siste stekepannen var av merket "rast", sto på embalasjen at den skulle tåle alle typer brennere, samt bål.

Har noen et tips om en brukbar stekepanne? Helst testet på omnifuel'en.

På forhånd takk.

N

Sikker på du ikke har varm stekepanne ned i snøen eller vann mens den er varm? Da blir den deformert.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy