Jump to content

SuperTed

Aktiv medlem
 • Posts

  829
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by SuperTed

 1. Planlegger tur i USA og David Paulides er ganske klar på at en ikke bør gå på tur i nasjonalparker uten Personal Transponder Beacon, noe som ikke er en Personal Locator Beacon.
 2. Noen her som kan nok om dette til å fortelle meg om der er en forskjell mellom det som heter "Personal Transponder" og det som heter "Personal Locator Beacon"?
 3. Hei Litt usikker på hvilken del av forumet spørsmålet skal i, så moderator må gjerne flytte tråden. -- Tilbake til spørsmålet så hadde det vært moro å ta med småfolket på en liten tur i skogen der de kan plukke og spise litt nøtter. Husker jeg gjorde dette når jeg var liten på vestlandet (hasselnøtter), men har ikke kommet over noen områder rundt oslo med litt nøttetrær. Er det noen som vet om områder der jeg kan ta dem med på slik aktivitet? Vet at sanking av nøtter ikke er lov, men dette er ikke for matauk formål Sånn sett er det billig i butikken, men det har ikke samme sjarmen for de små. Vil sette stor pris på forslag! Send meg gjerne en PM
 4. Vel... Padler med beina når jeg svømmer:) du måtte bare, helt på g...
 5. Takk for detaljrik tilbakemelding! Skal ta en nærmere titt på kartet og se om jeg får plassert inntakene. Kartet er 1:50000 så ikke så fryktelig mye detaljer. Skal absolutt legge inn både plan B og C på ruta. Mulig jeg må vurdere å korte ned turen. Tror jeg fort kunne ha svidd av 20 dager på turen, og har ikke mer enn 8 eller 16 dager.
 6. Starter med å si at jeg ikke er en suveren padler. Har alltid brukt beina. Har padlet et par ganger når jeg var ung og speider og et par ganger i et vann for noen år siden. Nå planlegger jeg tur ettersom det ser ganske deilig ut. Turen jeg ønsker å ta starter i Aursjøen(sunndalsøra) fra sørøst siden. Turen går nordover gjennom Torbuvatnet - Sandvatnet -Langvatnet - Osvatnet - bæring over til Reinsvatnet og videre nordover ned Oksendalstjønnin før kanoen må bæres ned til Brandstad. Vurderer å kjøpe en Ally til turen. Det ser ut til å være ca 20 mil i luftlinje. Hvor lang tid tror dere jeg trenger på turen? Blir dette litt for tøft for en uerfaren padler? Burde jeg heller starte med Nordmarka Classic?
 7. Hehe.. likte best jerven i vaskemaskinen som stjeler sokker! Drømmen min er å møte på en lemen hær på 300 som går til angrep på meg alle samtidig.
 8. Tommelfingerregelen er 30% av kroppsvekten.
 9. Og permafrosten som nå smelter slipper fri metan. Den er for så vidt "naturlig", men har vært lagret i bakken og er 10x mer potent enn CO2. Har steget brutalt siste året. NASA gjør forløpende undersøkelser og har et fly som flyr over områdene med målinger hele tiden. Har funnet store søyler med metan som blir sluppet fri nå..
 10. Der kom avisen på banen.. «Dødelig trio» dreper verdenshavene En ny masseutryddelse kan ha startet. Les mer [Hidden Content]
 11. Jaggu har du leitet frem en artikkel som verifiserer problematikken i første posten min også! Artikkelen du peker på setter fokus på ringvirkningene av varmere hav. Alt trekker nordover grunnet varmere hav. Dessverre er ikke dette det største problemet for havene i dag.... Har forøvrig selv vært ute og fisket makrell på vestkysten i år. Midt i makrellstimen som jeg vanligvis finner i september måned. 135 makrell, tilsynelatende ikke noe dårlig resultat på noen timer med dorgesnøre. Dessverre var resultatet MEGET skuffende, og det samme har flere av pensjonist fiskerene pekt på. Makrellen som ble tatt var 1/3 mindre i størrelse enn det vi fikk på kroken for bare noen få år siden. Av 135 stk var der kanskje 7-8stk som jeg vil si var på den gode gamle voksne størrelsen. Vet ikke om du har lest artikkelen du selv postet, men her er noen utklipp fra den: ------------------------------ Mye lenger nord enn vanlig Forskerne ved Havforskningsinstituttet på en annen side, deler ikke fiskernes entusiasme hva mengden makrell angår. For makrellen tar godt for seg av annen småfisk og yngel, og kan med det ødelegge for andre arter. VI har sett en stor endring i vandringsmønsteret til makrellen de siste årene. Den beveger seg både lenger vestover og ikke minst nordover. Makrellen er en typisk opportunist, all maten som er tilgjengelig blir spist, sier forsker ved Havforskningsinstituttet i Bergen Svein Iversen. Ifølge forskerne er det på grunn av varmere hav og større tilgang på mat at fisken nå trekker nordover. Og det hersker ingen tvil, fisken strømmer nordover i full fart. – Den er mye lenger nord enn vanlig. For 10 år siden ble det kun fisket et par hundre tonn makrell utenfor Bodøkysten. I fjor ble det derimot fisket 7000 tonn makrell i samme område, sier Svein Iversen.
 12. Huff da.. Det er bare du Dag G. Evje som ser på dette som en dommedag artikkel, jeg har aldri hevdet det. Ser også at du ikke har lest hverken første innlegg eller siste innlegget mitt. Forstår ikke hvor du har det fra at dette er en tråd som hevde at global oppvarming er dommedag. Du trenger bare lese denne ENE setningen under, så slipper du å slite deg ut med å lese et helt innlegg. Hovedproblemet i sjøen er ikke oppvarmingen men PH endringen av sur nedbør, deretter oksygen nivået i havet grunnet gjødsel og avføring, og til sist tempraturøkningen. Ellers så synes jeg du bør gjøre LITT bakgrunnsinfo sjekk før du poster at NIPCC er uavhengige: NIPCC mottar direkte støtte fra Exxon Mobile (et av verdens største oljeselskaper). Hovedsponsor for NIPCC studien du viser til om klimaendringer er Heartland institute. Nettopp denne artikkelen (som også du peker til) ble promotert av Heartland Institute som også hittil har mottatt minst $678 000 fra Exxon Mobile. Derfor må gjerne forklare hva du mener med at NIPCC er uavhengige? Samtidig er det artikler der NIPCC har blitt avslørt for å forfalske tall og endre på grafer for å støtte sin sak. Du virker litt som en konspirasjonsteoretiker som tror at global oppvarming saken er skapt for at land skal tjene penger på CO2 avgifter. Er du det?
 13. En ting er sitatet til Asbjørn Dyrendal. Det som er noe HELT annet er situasjonen og saken du bruker sitatet hans i. Her er slik jeg tolker din bruk av dette sitatet på dette temaet: Du hever deg her over alt av forskere som er ledende i sitt felt. Du antyder at dokumentasjonen disse har kommet med er feil, og forsøker å latterliggjøre alle som lytter til dette. Personlig så ser jeg på dette som at du er redd for å godta sannheten. Du har dokumentasjonen rett foran deg men velger å leve i ignoranse. Det er lov å være redd Dag G Evje. Verden er full av mennesker som lever i sin egen lille boble, det er selvfølgelig veldig komfortabelt og føles sikkert trygt. Alle må på ett eller annet tidspunkt bli voksne og ta ansvar. Men, det er bare min tolking av bruken din av dette sitatet. Min personlige vurdering av sitatet til Asbjørn Dyrendal er at det ikke akkurat gjør han til den skarpeste kniven i skuffen, og at dermed folk kanskje ikke burde sitere han. Hadde han hatt litt forståelse for hvordan universet henger sammen, hvordan vårt solsystem er skapt og jordens historikk og mekanikk - så hadde han forstått at "dommedag" (med liten D) er uunngåelig. All masse i universet vil ende opp i mikroskopiske partikler, solsystemet vårt vil bli slukt av solen vår når den vokser til en rød gigant og livet på jorden som vi kjenner det vil slutte og kanskje gjenoppstå flere ganger før den tid. Men jeg synes det hadde vært fint om vi hadde klart å leve i en industrialisert verden i mer enn noen århundrer før vi ødela planeten vår som den eksisterer den dag i dag. Til og med en blind mann kan se at bærekraften til jorden vår ikke stemmer overens med levekårene menneskeheten har i dag. Et sitat fra en person som tilbrakte mesteparten av sitt liv med og i havet, Jacques Yves Costeau: "In order to stabilize world population, we must eliminate 350,000 per day." (1994 om jeg ikke husker helt feil, men korriger meg gjerne).
 14. Helt enig i den siste. Jorden er overbefolket, veldig overbefolket. Men, nå er situasjonen som den er og noe må gjøres. Denne infoen må spres, alle må vite det. Verden står nå overfor spørsmål om tiltak som vil avgjøre om 99% av jordens område blir ubeboelig for sjøliv. Utenfor temaet kan jeg si at jeg er enig i alt som sies om overfiske også. Samtidig må reglene om bare å ta stor fisk endres. Stor fisk gyter mest og naturlig seleksjon blir kastet ut vinduet da vi bare tar stor fisk o.l. Vi påvirker naturen til at de svakeste får reprodusere seg. Til slutt sitter vi igjen med bare "naturlig" små fisk, om ikke krillen utryddes først og eliminerer hele næringskjeden vel å merke. Men dette er en helt annen endring i et helt annet tema.
 15. Bakgrunnen for tråden er siste artikkelen på emnet: [Hidden Content] Synes det er på tide vi deler denne informasjonen til bekjente. Synes det er på tide alle "fjellforum" rundt om kring i verden kommer med forslag og hjelper til med å sette fokus på denne saken. Kanskje dette kunne skape forslag til endringer og tiltak som kanskje kan hjelpe? Kanskje dette gir et fokus på saken som nå er kritisk? En oppsummering av artikkelen: Havet står ovenfor en dødelig trio av trusler som alle spiller sammen. 1. Oppvarmingen av havet, dette gjør at alt liv trekker mot polene. Koraller som er viktig for livet i havet står smuldrer opp og blekner av temperaturendringen. (Havet absorberer mesteparten av vår globale oppvarming). 2. Avføringen og gjødsel som renner i vannet gjør at vi får en oppblomstring av alge som reduserer det nødvendige oksygen-nivået i havet. 3. Vårt enorme CO2 utslipp påvirker surheten i havet mer enn vi hadde trodd. ------- (Andre kilder tallfester at havet siden den industrielle revolusjonen har tatt til seg halvparten av CO2 utslippene. Dette har igjen ført i et fall på 30% i havets PH verdi. Dette gjør at blant annet krill, som er livsviktig for alt liv i havet nå er i overhengende fare for å dø ut. Kilde: [Hidden Content]) Ca 16% av verdens dyreprotein konsum kommer fra havet. 3,5 milliard mennesker har sjømat som primær næringskilde (ca halvparten av verdens befolkning. Kilde: [Hidden Content]). Hjelp til å gjøre en endring, det koster deg veldig lite og kan påvirke veldig mye!
 16. Kjøpte nettopp 20 tuber med beste typen medisinsk vaselin (blir benyttet på sykehus i USA) 100grams tuber fra ebay, 87,5kr inkl frakt og moms på 20 tuber. Noen som trenger så kan dere sende meg en melding, har helt klart mer enn jeg behøver selv nå. Grunnene til at jeg vil ha med vaselin (helst medisinsk - hvit vaselin): 1. Tube gjør at man ikke stikker grisete fingrer i boksen. 2. Helt fantastisk å starte ild med!! 3. Brukes på sår og bandasjer. 4. Brukte det på brannsår en gang og følte selv det fungerte bra til å bevare fuktigheten. 5. Kan brukes til smøring av mekaniske deler. 6. Kan gi en rask løsning for å impregnere sko i nødstilfelle. 7. Smøring av tørre lepper, og kuldefett!! 8. Smører områder jeg føler jeg begynner å få gnagsår på, funker fett! Andre ting: 9. Kjerringa bruker det når hun fikser neglene for å ikke søle på neglbåndene, og rundt øyenbryn når hun farger øyenbryn for å ikke søle på huden. 10. Meget bra til å blande eteriske oljer i før påsmøring. Fungerer også som underlag på parfyme for å få den til å holde lenger uten å tørke ut
 17. Heisann! Endrer på denne posten ettersom jeg vil unngå å være for negativ, ønsker ikke "flaming". Så advarselen min går på at alle må huske at utenlandske nettbutikker har en tendens til å sende pakker i FLERE forskjellige forsendinger (stykket opp ordre). Gjør man dette til Jetcarrier MÅ man velge standby, ellers kan det bli en meget dyr fornøyelse å få alle pakkene tilsendt en etter en med 260kr i porto minimum på hver.
 18. Sender ikke til Norge fikk jeg opp.. har du bestilt derfra før?
 19. Hmm.. Saltidin aka Picaridin Ser ut til å være fremstilte kjemikalier, men ikke skadelig. Mindre enn 6% av stoffet ble absorbert av labratorie mus og mesteparten ut gjennom urinen neste dag. Ser ut til at stoffet gjør at myggen ikke "enser" deg og dermed ikke finner frem til bitt. [Hidden Content] Skal jaggu ha meg en slik, og tenkte teste sitrus mix myggservietter fra Kina også. Godt mulig det dukker opp noe som fungerer bra i Norge når man tester ting nye produkter fra utland.
 20. Står at man skal være forsiktig med å ha det på plastikk Er vel egentlig ikke meningen å ha den på huden heller..
 21. Kan du skrive hvilken virkemidler/innholdsfortegnelse det står på den?
 22. Ser også at disse båndene har fått greie tilbakemeldinger, f.eks. her på Amazon er 5/7 positive. [Hidden Content] Virkestoffene er generelt sett citronella, citrus og eucapyluptus. Skulle det feile så har du alltids 98.11% DEET her : [Hidden Content] Må bare elske USA..
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy