Gå til innhold
 • Bli medlem

Boomstick

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  75
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Skal prøve det britiske forumet, god idé! Har også gjort litt mer research selv, og Skottland har allmennrett slik som oss. De kaller den "Right to Roam". Det ser imidlertid ut til at det er litt mer betent i forhold til grunneiere og slikt, så det er nok lurt å ta hensyn. Som snilen sier virker det ikke som det er så vanlig med telting, men det er i hvert fall tillatt uten søknad og løyve. Jeg var forøvrig i Fort William og på på Ben Nevis for noen år siden, så nå blir det nordover derfra. Har blinket meg ut en rute som kalles Cape Wrath Trail som går fra Fort William til Skottland
 2. Hei, Jeg har bestilt meg tre uker i Skottland i september. Ingen konkrete planer foreløpig, men regner med en del trasking i høylandet og kanskje litt øyhopping (inkludert en tur til Shetland). Er det noen som har erfaring med det skotske høyland? Tenker først og fremst på rent praktiske ting rundt friluftslivet, som for eksempel: - værforhold i september - tilgang på drikkevann - regler for telting (og lokales forhold til dette) - passer gassflaskene man kjøper der til Primus Omnifuel (evt en Pocket Rocket som jeg tenkte å kjøpe meg) - er det enkelte områder som er svær
 3. Artig at NetCom og Telenor faktisk kompletterer hverandre, og det var jo i grunn en god idé å ha en kontanttelefon på si. Men jeg fikk avkreftet at OneCall er et "byabonnement", så da tror jeg jammen jeg går for den. Bruker mobilen lite der ute uansett, så lenge jeg kan gå opp på en knaus og ta inn signaler innimellom er det mer enn nok. Takk for hjælpa!
 4. Vurderer å bytte leverandør på mobilabonnement til OneCall fra Tele2. Ser at de bruker Network Norway som mobilnett, og lurer på om det er noen som har erfaring med dekninga på tur, kontra Netcom-nettet som Tele2 benytter. Google ga meg bare info fra avisartikler i 2008, og da sto det at Network Norway kun hadde holdbar dekning i de største byene... Evt andre erfaringer med hvilket mobilnett som tilbyr best dekning i de områdene vi her på Fjellforum ferdes?
 5. Ikke at jeg har testa det selv, men man får kjøpt flammehemmende spray som kanskje kan fungere for behandling av presenning. Skal fungere på alt fra tekstiler og syntetiske stoffer til organisk materiale. Prinsippet er vel egentlig at materialene ulmer og forkuller fremfor å flamme opp å spre seg, men det virker jo naturlig at det også vil virke "flammeavstøtende" til en viss grad. Bare pass på å ikke kjøp med bromerte flammehemmere, hvis det i det hele tatt er mulig å få tak i privat nå til dags. Noen som har prøvd?
 6. Kjenner til stoltrekk til oppblåsbare liggeunderlag som Exped og Therm-a-rest sine, men lurer på om noen av disse fungerer med Bamse Extreme. Eventuelt om det finnes andre løsninger for å lage stol av denne type underlag. De er jo langt mer "floppy" enn oppblåsbare, så de trenger kanskje mer avstivning i stoltrekket? Har ikke sett disse stoltrekkene i levende live, men er de konstruert slik at man strengt tatt kan bruke dem uten underlag i, hvis man bare vil ha ryggstøtte?
 7. Så det hadde forsvunnet 10 cm snø i Oppdal i hvert fall, så vi satser nok på at det skal være fremkommelig. Men må jo være forberedt på råttent føre på denne tida. Har relativt god tid, og kan alltids dreie av til Røros om vi merker at Tynset blir for langt. Hovedsaken er å komme seg på et tog tilbake til Støren. Men det er en god idé å ringe fjellstyret og høre an forholdene. Også noterer jeg meg at jeg må ha med spade og nok heimert!
 8. Noen som har en statusrapport på føreforhold på Forollhogna om dagen? Skal gå Støren - Tynset i påska, og det er første turen i nasjonalparken. Litt søking på forumet fortalte meg at det var vinterbrøyta til en seter innenfor Budalen i fjor. Noen som vet om dette er tilfelle i år også? Andre innspill og røverhistorier om området fra lommekjente mottas også med stor begeistring!
 9. Mulig jeg går glipp av noe opplagt her, men blir det ikke litt trasig å fylle på med vann i bekken når flaska er sydd fast i sekken? PS! Vær klar over at slike drikkesystem er lite egnet i streng kulde. Jeg har selv den vinterisolerte Camelbacken, men selv om jeg blåser vannet ut av slangen når jeg har drukket fryser det ofte til. Og stortuten på camelbacken er ikke lett å drikke av.
 10. Har desverre ingen erfaringer med Tyin, men kan i hvert fall bekrefte at Raudfjorden er en god pose med skikkelige løsninger. Raudfjorden har også ca 20% dun, vet ikke om dette også gjelder Tyin. Hvis bredden er bedre i Tyin er jo dette et viktig element for komfort, men husk at en romsligere pose tar litt lenger tid å varme opp. Mistenker at disse posene stiller nokså likt - lik vekt betyr jo gjerne lik isolasjonsevne, selv om det selvfølgelig er litt avhengig av av fyllmaterialet. Hvis du får 35% avslag på en av de på XXL er vel saken grei?
 11. Friluftsklær kan også brukes i byen. Med helgrønn jaktdress på handletur får man derimot flere skeive blikk. Ellers har vel jaktklær en rekke egenskaper som ikke er vektlagt på friluftsklær, som lommer til jaktradio, lydløst stoff og patronlommer. Angående dyrs fargesyn har jeg hørt mye rart. Slik jeg har forstått det oppfatter de ikke farger som oss, men snarere kontraster. Derfor er det ikke fargene i kamuflasjeklærne som er viktig, men mønsteret. Ensfargede klær stikker seg ut i krattskogen uavhengig av farge. Det samme gjelder svært lyse eller svært mørke farger. Mener også
 12. Boomstick

  Notodden

  Kun to ting du trenger å vite: 1. Notodden Bluesfestival 2. Norges rånerhovedstad Notodden og Midt-Telemark forøvrig er et flott sted å bo, har selv bodd i Bø. Skikkelig skog og gode fiskemuligheter. Begynte ikke å jakte før etter at jeg flytta derfra, så har ikke oversikt på det, men det er sikkert gode muligheter på både stort og smått.
 13. Var i Femundsmarka (på Trøndelag-sida) første uka i juni i fjor. På første dagen fikk jeg den største ørreten jeg har fått både før og siden, resten av turen var det knapt et napp. Som det ble nevnt over, så gjelder det bare å være på rett tid til rett sted. Vi spekulerer nok mer på fiskeføre en fisken selv. Som en tendens var det forøvrig småvanna som ga fisk, mens store vann, elver og håer hadde lite aktivitet. Men med én innertier og resten skivebom er det ikke godt å trekke ut generelle regler. Det skal forøvrig også nevnes at det gikk fra 22 grader i skyggen til snøføyke på sam
 14. Boomstick

  Krem

  Er ikke så plaget med dette selv, så har ingen personlig erfaring, men elgspekk skal være fine greier. Fåes kjøpt i boks og på tube. Eventuelt skal det formodentlig være å finne under skinnet på elgen. Bruker det selv som skosmurning, med stor suksess. Står på pakka at det også kan benyttes i stekepanna, men det har en noe harsk smak så jeg foretrekker margarin enn så lenge.
 15. Jeg har 130-liter'n, er 172 og har aldri bært tunge bører bedre enn med Viking. Ikke at det er direkte overførbart til din rygg, men i forhold til høyden skulle du i hvert fall være innafor. Rygglengde og passform blir en annen sak. Men for å svare på spørsmålet ditt, så ligger de 20 ekstra literne i bredden på sekken. Det er rett og slett 10 cm (eller no...) større diameter på 130-litern, og med et såpass stort sekkerom gir det en økning på 20 liter i volum, med en marginal økning i gram. Så ikke noe å lure på - go big!
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.