Jump to content

Hvor kan man jakte rype i Heidal?


Kokken Tor

Recommended Posts

Hei.

Jeg ble gjenfødt som småviltjeger i fjor høst og har i år fått låne ei kjempefin hytte ved Stålane mellom Heidalen og Murudalen. Skal ha med meg to førstegangsjegere dit 15 september. Jeg jaktet såvidt en dag på kvernbru-feltet der i fjor høst men vet svært lite om resten av området. Jeg har lett etter informasjon på nettet, men ingenting å finne. Savner kart med oppmerkede jaktområder på fjellstyrenes nettsider. Er det noen av dere som vet om noe slikt? Eller kan noen fortelle meg på hvor på kartet(norge 1-50 000. SKÅBU) mug-feltet ligger i forhold til kvernbru-feltet?. Jeg frykter nemlig at jeg må kjøre 3 timer opp til hydro texaco i Heidal (som stenger kl 1900) og spørre om jeg får se baksida på jaktkortene de selger. Eller kanskje jeg burde ringe dit å spørre den 18 år gamle jenta som jobber der.... :)

Blir veldig glad om noen her har litt tips og veiledning!

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Beklager Kokken, men jeg tror ikke noen jegere med vettet i behold vil fortelle deg hvor rypa finnes... Spør man, peker de i 99% av tilfellene i stikk motsatt retning. ;)

Ingen ære blant småviltjegere, vet du! Håper likevel at du finner ut av det! Skitt jakt! :)

Link to comment
Share on other sites

Det skjønner jeg Frifant. Jeg lurer i grunnen bare på hvilke områder det selges jaktkort for, og hvis jeg er heldig, hvor grensene for disse går. Hvilke som er bra eller ikke får jeg jo sjølsagt finne ut av sjøl. Mulig jeg formulerte meg litt dårlig. Skjønner forøvrig ikke hva "pensj" er, men aner jeg en liten intern intern døl-spøk Krokfot? :wink:

Link to comment
Share on other sites

Jeg tenkte nå mest på rypene på puben jeg da....

Tok desverre en stegg med bilen på e-6 over dovrefjell ei natt tidlig i mai i år på vei til Harstad. Hadde ikke sjanse til å unngå smellen. :D Men den smakte fortreffelig etter en tur i stekapanna da jeg kom frem :D )

Link to comment
Share on other sites

Takk skal du Lompa. Men i følge Frifant er det trolig 99% sjanse for at du lyver :?

Jeg jakter ikke der selv, så hvorfor skulle jeg lyve? Var på tur med fjelloppsynet i traktene..... Men bevares, hvis du tror mer på en fri fant så... :shock:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Fant ut av det tilslutt. Kjedelig, lite ,fryktelig dyrt, men vakkert, område med svært lite fugl. Gikk i 3 dager uten å se noe annen fugl enn forskjellige rovfugler som perleugle, ørn, musvåk og noe jeg tror var spurvehauk. Jeg jaktet høyt og lavt og dekket alt unntatt toppen av heidalsmuen(var nok der de hadde gjemt seg tenker jeg). Da orket jeg ikke mer og dro til mer kjente trakter. Da ble det iallefall fugl til en bedre rypemiddag, og en til å ha med hjem som bevis på at man har gjort annet enn å ligge på sofa å drikke øl.

Konklusjon: Borte bra men hjemme best! :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy