Jump to content

Frifant

Passivt medlem
 • Posts

  89
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Frifant

 1. Alldeles enig! Jakt handler også om andre ting enn flest, størst, tyngst og best. Håper han får seg en lærepenge, og at den er såpass at andre også (forhåpentligvis) lærer noe av det.
 2. På tide, selv om det er helt unødvendig i følge enkelte her. http://www.adressa.no/nyheter/moreromsdal/article1202483.ece Og nei, all jakt er ikke bakhold. Jakt hvor du faktisk må gjøre litt andre ting enn bare å finne et lurt sted å ligge, det er virkelig JAKT, f. eks. støkkjakt på skogsfugl. Huffda, tråkket sikkert på noen ømme elg-/hjort-/rådyrjegertær der, men det få'kke hjelpe, altså. Jeg har aldri forstått hvorfor det skulle være noen prestasjon å sitte bakfull på en stubbe med den oransje lua si baki nakken og vente på at et dyr skulle slumpe til å labbe forbi.
 3. Helt på trynet. Virkelig. Litt for kjapp på avtrekkeren der. Som visse andre...
 4. Han må være god til å skyte, gitt. Litt av en kar. Hva tror dere jaktmotstandere ser når de bevitner slik villmannsskyting? Uansvarlig, uetisk og unødvendig. Dette er ikke jakt. Dette er bakhold med påfølgende massakrering. Dere som hevder noe annet, bør gå i dere selv. Jeg blir flau på jegerstandens vegne når jeg ser slike skrytevideoer, og jeg synes at det vitner om lite respekt for viltet når man går bananas og plaffer løs, slik denne "jegeren" gjør. En annen ting er jussen her. Pussig at han får til å skyte fire dyr, når det etter lovgivningen kun er tillatt med to skudd i magasinet og ett i kammeret under jakt med rifle, med mindre denne er halvautomatisk (Viltlovens kapittel 2, paragraf 2).
 5. Hva er problemet? Bållukt av klærne er et tegn på at du ikke sitter i sofaen og kaster bort livet ditt. Jeg er stolt av bållukta mi!
 6. Jeg foretrekker Ghilliesuit, lett liggeunderlag og rifle i 30.06 med bipod. Da er du kongen i skauen. http://topsecret.no/ds_product_info.php?cPath=53&products_id=1014
 7. Frifant

  Rypemassakre

  Såpass til utregning er jeg også i stand til. Det er ikke antallet per se jeg reagerer på, det er det å skryte over dette antallet, akkompagnert av et bilde med hauger av døde ryper. Det er lite "gentlemanlike", spør du meg, og jakt handler om langt mer enn antall dyr man er i stand til å drepe.
 8. Noen som har lest Adresseavisen i dag? Her skrytes det av fire kompiser som har skutt 70 (!) ryper på ti dager. Er det jeg som er surmaget, eller er dette temmelig usmakelig? Ikke bare å skryte over hvor mange man har skutt, men også mangelen på forvaltningsmessig tankegang? Synspunkter? http://www.adressa.no/forbruker/jakt/article1155075.ece
 9. Skriv i vei, dette er jævla spennende saker. Av og til kan man vel løfte blikket fra mosen også?
 10. Mens jeg presterer å bli like forkjølet til jaktstart HVERT ÅR!! Men skitt jakt folkens, jeg kommer sterkt tilbake...
 11. Beklager Kokken, men jeg tror ikke noen jegere med vettet i behold vil fortelle deg hvor rypa finnes... Spør man, peker de i 99% av tilfellene i stikk motsatt retning. Ingen ære blant småviltjegere, vet du! Håper likevel at du finner ut av det! Skitt jakt!
 12. Kjør sørover til Soknedal, ta av mot Budal, kjør inn mot Bjørgan, ta av inn mot Sommervollvollan(!). Da har du Litjfjellet, Sandfjellet og området der å boltre deg på. Sandfjellet ligger i nordvestenden av Forelhogna nasjonalpark, og det skulle vel være nok til å holde deg i aktivitet i noen dager. Nydelig terreng! Lå akkurat der inne i telt sammen med kone og barn, hadde det suverent!
 13. Det ble Primus Omnifuel, og de første turene er unnagjort med gass som brennstoff. Bråker som en F-18, men svært funksjonell! Storfornøyd så langt! Takk for all hjelp, folkens!
 14. Jeg synes nå at guttungen fortjener honnør for å ha dratt til topps for å bli funnet, jeg! Da jeg hørte at han var savnet etter å skulle gå ruten alene, ble jeg ikke bekymret i det hele tatt - en gutt som går alene i fjellet har nok vært i fjellet før (eller er TOTALT idiot, men det er jo mer sjelden). Så slutt å disse småen, han klarte seg bra og lærte nok masse!
 15. Har den, funker bra, no probs. En fylling varer en god stund ved standard bruk som båltenning, o.l.
 16. Fortsetter på denne med siste nytt fra Mars: jordprøver er nå analysert i Phoenix' "wet lab", og jordsmonnet der opp er næringsrikt, vel egnet til å dyrke grønnsaker i (hvis man ser bort i fra lavt trykk, kulde og en helvetes stråling, selvsagt). Videre finnes det ytterligere bevis på at planeten en gang har vært våt, da jorden også inneholder salter forbundet med vann. Altså: jorden der oppe er mer enn egnet til å understøtte liv slik vi kjenner det, så... er det der ennå...? http://www.nasa.gov/mission_pages/phoenix/news/phoenix-20080626.html
 17. Denne er faktisk ikke dum, brukt den endel uten probs. https://www.fjellforum.no/oldLinkConverter.php?oldTid=11537&highlight=
 18. Glassfiberduker bråker da så j**lig!
 19. https://www.fjellforum.no/oldLinkConverter.php?oldTid=11537&highlight= Funker bra, og er grisebillig.
 20. Og enda finnes det faktisk folk som tviler på at vår planet er den eneste med liv i universet... (merk at jeg ikke skrev intelligent liv - det kan man jo diskutere om finnes her på jorden også )
 21. Tipper vi snakker både taulengder og oksygen i massevis - og jeg tror videre at man måtte ha satset sterkt på medbrakt drikke... En øl på toppen hadde nok ikke vært ueffent?
 22. Da er flaskene i hus, og de ser knall ut! Made in USA, men neppe av barnehender der...? Men man vet jo aldri. Kjøper alle argumenter i denne tråden, men designet har litt å si, har det ikke? Det har det for meg, i hvertfall. Man må jo like utseendet på det man anskaffer seg også? Eller...?
 23. Phoenix har skuffla jord oppi en av forbrenningsovnene sine - nå skal det sniffes med avanserte måleinstrumenter, og jeg tror nok at vi har spennede nyheter i vente! Eller... i det minste håper jeg det... Den har også ristet Marsjord over på mikroskopet sitt, og gutta (og jentene. Og hermafrodittene) i NASA sitter nok og gransker dem med store, våte...eh...øyne as we speak. Kjempespennende tider! Edit: pussig tråd til Fjellforum å være, men kanskje det hjelper litt om vi nevner at det høyeste fjellet på Mars, Mount Olympus, er på ca 27 000 meter? Da snakker vi tinderangling!! http://en.wikipedia.org/wiki/Olympus_Mons
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy