Jump to content

Torbjørn O.

Aktiv medlem
 • Posts

  42
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Torbjørn O.

 1. En oppdatert utgave av denne skallbuksa fra Klättermusen.Buksa er laget i behagelig Cutan-stretch med store forsterkningspartier i kevlar fra knærne og ned. Den har lufting langs lårene med framovervendt stormklaff som gir veldig god ventilasjon når en går. To store lårlommer og to vanlige lommer sørger for at du får plass til mye. Alle lommene har klaffer og kan kneppes igjen. Buksa leveres med et meget behagelig og flatt stretchbelte. Et perfekt valg for turer med varierende forhold og vær. Buksa er for tett for varme sommerdager. Click here to view the article
 2. Det kan være verdt å merke seg at Gleipner 2.0 er på vei ut til butikkene. Den nye modellen har fått lufting i sidene. Her har du imidlertid et godt utgangspunkt for pruting på den gamle modellen! Knall bukse! Den mangler glidelås/klaff over stikklommene og de vil derfor kunne ta inn snø/vann, noe som har blitt poengtert på forumet tidligere.
 3. Kjørte over Dovre sist helg og det var fortsatt bra med snø i fjella.
 4. Jeg har bare gode erfaringer med Klättermusen og Arc'Teryx. Jeg er, som deg, ute i skog og fjell bortimot hver eneste dag med hunden og det er stort sett skallbekledningen som blir brukt da været her nede på Sunnmøre er så vanvittig ustabilt! Min snart to år gamle Klättermusen Froste viser ikke andre tegn til slitasje enn litt ull i borrelåsene. Når det kommer til sko er jeg meget fornøyd med Lundhags. Jeg har et par Syncro med vanvittig mange mil bak seg og de ser fortsatt nye ut! Det samme gjelder et par Haglöfs Crag GT som jeg bruker til hverdags og turer under tregrensa i tørt terreng. Kjøp svart så ser de nye ut lengre! Som sagt over her får du 15% rabatt hos Ute i Kjøpmannsgata i Trondheim, samt Axel Bruun. Tar du en svipptur innom Åre kan du også sikre deg godbiter fra Klättermusens konseptbutikk og tjene godt på en sterk norsk krone. Ta harryhandelen der med det samme og slå to fluer i èn smekk!
 5. Denne tråden hadde nok gjort seg bedre under kategorien "Utstyr". Tenker du på Lowe Alpines Mountain Cap? [Hidden Content]
 6. Kan på det varmeste anbefale Rab Drillum Pants. Vanskelig å få tak i her til lands, men du kan evt. høre med Kruse Topptur som har agentur på Rab i Norge og høre om noen butikker har bestilt dem/kan bestille. Prisen er ikke så halvgæren heller - mener å huske jeg ga snaut 1000-lappen for dem i England.
 7. Sportsnett har tilbud på en del dunplagg: [Hidden Content] Selv har jeg en Klättermusen Loke til bruk som varmeplagg i sovepose samt pauseplagg vinterstid og er meget fornøyd med den.
 8. Hei! Jeg har akkurat anskaffet meg en billig, godt brukt Optimus 111. Lærkoppen i pumpa smuldret fra hverandre da jeg trakk den ut, og jeg prøvde å bytte den med en fra et reparasjonskit jeg har hatt liggende en stund. Jeg sliter litt med å få festet lærkoppen til pumpa, da hullet i den er for lite til å gjøre gjengene på "festeskruen" tilgjengelig for mutteren på den andre siden. Har jeg feil lærkopp? Monterer jeg feil?
 9. Jeg tror grunnen til at de oppgir vannsøyle etter x antall vask er for å vise at plaggene tåler å bli vasket. Alle plaggene til KM kommer med en vaskelapp som oppfordrer deg til å vaske dem ofte. Jeg har ikke hatt noen problemer med min Froste jakke eller Megin 2.0 bukse. Har heller ikke trengt å reimpregnere DWR-behandlingen på ytterstoffet - alt som trengs er en rask omgang med strykejernet på laveste temperatur.
 10. Flott rapport! Husker med glede tilbake på førstegangstjenesten i Bardufoss og alle turene i de magiske Troms-fjella! Skal snart opp dit igjen, da jeg er innkalt til repetisjonsøvelse nå i mars
 11. Keb er en ålreit bukse det, men stretchpanelene (som det forøvrig er mye av) tåler ikke allverden. Mine er veldig synlig slitt på disse stedene etter trekvart års flittig bruk. Buksa har fine luftemuligheter og bra med lommer. Nytt av våren er Gaiter Trousers (No. 1), som ser lovende ut og vant forøvrig nettopp en SOA-pris. Link
 12. Februarutgaven av Villmarksliv har en test av vanntette pakkposer.
 13. Det er den blå fargen hun har. Sikkert bare dunfyll i føttene slik beskrivelsen sier. Vanskelig å huske alle detaljene
 14. Min frøken var veldig fornøyd med sin Huldreheimen etter en telttur i ti blå. Dog med ullundertøy på i posen. Hun er lettfrossen.
 15. Takk for tipsene! Skal ta kontakt med Ross, samt prøve nevnte rørtape
 16. Jeg er på utkikk etter reservedeler til min 8R, da spesielt blypakningen. Hvor får jeg tak i dette billigst mulig? Uniflamesupply virker fryktelig dyre...
 17. Planen var egentlig å komme seg opp tidlig lørdag morgen og dra med sovepose, et nyinnkjøpt reinskinn som måtte testes, og en tarp for å sove under åpen himmel. Værmeldingene ville det annerledes, og jeg bestemte meg for å skrote idèen sent fredags kveld. Lørdag våknet jeg imidlertid til strålende solskinn og bestemte meg for å ta en kjapp tur ut med trugene for å se an forholdene i marka, samt nyte den deilige vintersola. Bikkja, en labrador retriever på snart 3 år, gløttet opp med ett dovent øye fra sofakroken da jeg begynte å pakke sekk. Først da jeg hentet trugene fra boden og knytte på meg fjellskoene kom han løpende ned trappa og ville være med. Vi kjører opp til Gamle Bynesvei til Tømmerdalen og planlegger å besøke toppene Hebernsheia, Stadsheia og Svartdalsfjellet. En skikkelig kosetur med andre ord, ikke kilometerjag. Fra parkeringsplassen i Tømmerdalen velger vi bratteste rute rett opp til Hebernsheia. Det er mye kratt og dyp snø, men skarelaget på toppen bærer. Så vidt. Ruten opp til toppen er et skikkelig slit. Det hjelper ikke at den firbente som går bak meg trår på duken av trugen min annenhvert skritt. Etter noen kjappe korreksjoner holder han rikelig avstand. Vel framme på toppen av Hebernsheia ser vi fire fallskjermhoppere sveve i lufta over Gråkallen. Unektelig en fin dag å hoppe på. Vi loffer over til toppen av Stadsheia og begynner nedstigningen mot Hebernsdammen. Her kommer vi tilfeldigvis over ei postkasse med tilhørende "gjestebok" inni. Det viser seg at de fleste som har skrevet seg inn i boka har kommet fra Klemmetsaunet. Det er tre oppføringer fra det nye året. Samtlige har gått opp med truger. - "I dette føret er det bare truger som duger", lærer jeg. Vi skriver oss inn og går videre. På vei opp til Svartdalsfjellet ser vi det som ser ut til å være nedbørsskyene som var meldt velte inn over fjorden. De passerer fort, med et lite snøfall. Ikke regn, slik det var meldt. Vi ruller ut reinskinnet og koker kaffe halvveis opp til toppen. Jeg rasket med meg en sivil variant av Reals "Kylling Karri" i sekken for å ha til lunsj. Jeg skulle aldri tro at jeg ville si dette, men jeg har faktisk savnet smaken av akkurat denne retten siden jeg var i Forsvaret. Veien ned går over Hebernsdammen. Isen holder. Jeg tok sjansen da jeg så ferske skipor gå over. Ispluggene ligger rundt halsen, just in case. Snøen på vei ned er mye dypere og grovkornet. Jeg synes nesten synd på han som går bak meg. Han står med snø til skuldrene. Ingenting å si på innsatsen dog, han fullfører, og slukner fullstendig i bilen på vei ned.
 18. For den virkelige dedikerte gramjegern fins LAUFBURSCHE huckePACK. 49 liter - 330 gram! ([Hidden Content]) Ellers har Klättermusen Hugin, 60L og veier 0,95kg om jeg ikke husker feil.
 19. Outnet skal kvitte seg med en del varer: [Hidden Content] Mye snacks!
 20. Jeg har Froste, men de har samme membran og ytterstoff. DWR-behandlingen på ytterstoffet er jeg veldig fornøyd med og det holder unna det meste. Dessuten er det bare å gi den en mild omgang med strykejernet etter vask for å få den like god som ny. Membranen derimot, opplever jeg som dårligere med tanke på fukttransport fra innsiden enn Gore Tex Pro Shell. Heldigvis har Froste mulighet for å rulle opp ryggen og få rikelig med luftgjennomstrømning ved høy aktivitet.
 21. Mye nyttig stoff om valg av riktig rygglengde i denne filmen fra Oslo Sportslager:
 22. Jeg handlet to tørkede reinskinn fra denne selgeren på finn: [Hidden Content] Rask ekspedering, god kvalitet på skinnene, dog kun postoppkrav.
 23. For de som har mulighet til å hente pakker i sverige: Addnature har nå vinterferie-salg. Mye snacks der! [Hidden Content]
 24. Tøft! Jeg skal tilbringe 3 uker i fjellet i sommer og ser fram til å prøve dette! Hvor kjøpte du stanga? Tenkarausa.com?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy