sherpa

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  176
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Forsvarets feltjakkee.

  Noen som vet om og i tilfelle hvor man får kjøpt den feltjakka som spesialstyrkene bruker?
 2. Fri ferdsel i Via Ferrata?

  Altså ingen klar konklusjon utfra slik jeg leser lovverket. Jeg mener man burde kunne gå på eget ansvar, (og det skriver man jo faktisk under på når man går med fører), uten fører mot å betale halv pris. Hvis det var oppgitt pris og telefonnummer man kunne Vippsè pengene til ved start tror jeg mange hadde gjort det.
 3. Kan man under henvisning til loven om fri ferdsel i utmark klatre ei Via Ferrata rute uten å kontakte den som drifter ruta? Jeg spurte en ruteutbygger om jeg og en til kunne klatre uten fører. Vi er fjell / klatrevante og har eget utstyr. Sa oss villige til å betale, men ønsket ikke fører. Svaret vi fikk var nei. Jeg skjønner godt at de trenger å få tilbake sine investeringer, men tror at denne holdning bare fører til at mange klatrer likevel. Så hva sier loven?
 4. Telefon dekning i fjellet.

  Var noen dager på Leirvassbu i sommer. Der var det ingen Telenor dekning. Er det andre teleselskap som har dekning der og hvordan er det generelt med dekning rundt de store hyttene i Jotunheimen? Vet at man ikke skal satse på mobiltelefonen som sikkerhet i fjellet, men noen ganger kan det være greit å få kontakt med andre.
 5. Er det noen som har prøvd begge disse og som kan uttale seg om stabilitet og fartsegenskaper? Hasle kajakken er litt lenger. Gjør det den raskere? Skal brukes til trening og tur.
 6. Skiskap for hyttevegg.

  Er det noen som har tegning eller bilde, gjerne med mål, av skap for oppbevaring av ski og staver. Vet at noen har slike fastskrudd ute på hyttevegg. Tenkte å lage ett for å ha på carporten, men vil gjerne se andres forslag før jeg går i gang med snekringa.
 7. Veien i Koldedalen

  Med tanke på Falketind og Uranostinden. Kan man på sommerføre kjøre bil på veien fra Tyinholmen og inn i Koldedalen ?
 8. Lavmål i terrenget

  Dekkes neppe av forsikring. Hvis jeg går fra utstyr i naturen sørger jeg for at det er merket " ikke rør" og med navn og tlf.nr. så evnt. ærlige finnere kan ringe å sjekke.
 9. Valg av videokamera.

  Har ikke erfaring med video for bruk på tur. Hva har dere og hvilke erfaringer ? Selvfølgelig et lite og lett med god lagrings- og batterikapasitet.
 10. Riktig atferd for "sivil vandrer" i elgjakta

  Vurderte å gå deler av leden nå i høst, men droppet det nettopp på grunn av elgjakta. Håper du legger ut en turrapport med startsted, etapper, overnattingssteder etc. her på forumet. God tur.
 11. Knær under nedstigning

  Hadde samme problem tidligere, men etter at jeg begynte å trene bencurl ( 3 serier a 15 rep.) og lette knebøy ( 25 kg sandsekk, 3 serier a 30 rep.) har problemet blitt borte. Det er viktig og ikke kjøre for dyp knebøy. Ang. gåstaver så tror jeg ikke at jeg går fortere når jeg bruker de, men jeg går sikrere. Brukte det da jeg var på Kilimanjaro. De kan jo være noe herk å dra på når det blir skikkelig bratt og hendene må brukes til klatring.
 12. Hendig GPS.

  Jeg har en Garmin Oregon 650 med 3" skjerm. Synes skjermen er litt liten. Ønsker 4". Jeg vet at Montana har 4", men synes den i likhet med Oregon er litt klumpete. Er det en GPS med 4" skjerm som har flat fasong som mobiltelefon og som tar Topo Premium kart? Har fire kartområder på minnebrikka nå. Kan jeg om ønskelig oppgradere denne brikka med flere kart ?
 13. Hund opp Bukkelægret?

  Burde ikke være noe problem. Hunden har mye lavere tyngdepunkt. Mine tidligere vorstehere ville klart det med bravur.
 14. Stemmer kaliberet?

  Det er bunnen av rillene i løpet som holder 6,5 mm. mens toppen av de noen hundredeler mindre. Derfor går ikke kula inn i løpet uten et skikkelig spark i baken. Hvis man ser på ei kule som er skutt gjennom løpet vil man kunne se merker etter rillene. Det går nok bra, lykke til.
 15. Hvilken bukse hadde du valgt.....

  Har flere, men det hadde nok blitt Fjellreven Keb. Har i tillegg alltid ei lett regnbukse i sekken i tilfelle skikkelig drittvær.