Gå til innhold
 • Bli medlem

sherpa

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  186
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om sherpa

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. sherpa

  Kjøp av GPS

  Tenkte å kjøpe meg GPS. Den bør være enkel i bruk og helst med knappestyring, ikke touchskjerm. Har kart på minnekort som jeg ønsker å bruke. Ønsker forslag med synspunkter og deres erfaring.
 2. Jeg mener å ha lest at det går en sti fra Rjukan sentrum til Gaustatoppen. Har ikke kart over området og lurer derfor på om det er noen som kjenner til den stien. Tenkte å bruke den som treningstur når det blir barmark. Ca hvor langt og tidsbruk.
 3. Takk Prøver FB. Kanskje flere svar her også
 4. I fjor da jeg skulle gå til Falketind hadde snøfonna ved vannet på 1291 moh rast ut og det var derfor vanskelig å komme fram. Er det noen som vet noe om framkommeligheten her nå? Tenkte meg også en tur til Storebjørn 2222 moh fra Leirvassbu via anleggsveien i Gravdalen. Noen som vet noe om forholdene på breen her?
 5. Er det enkelt å finne rapellfester på Torfinnstraversen ? Tenkte å gå den alene fra øst mot vest i sommer. Vil jo nødig bli stående fast.
 6. Takk. Ringer Landerø på mandag.
 7. Prøvde bare 2 av Norma patronene, men de fungerte i ei gammel Carl Gustav rifle. Anslagene så ut til å være like dype.
 8. Takk for svar. Skal jakte rådyr og bever.
 9. Kjøpte nylig ei Sauer 100 Classic XT rifle i cal. 6,5 * 55. Da jeg skulle prøveskyte første gang med Norma stålspiss patroner som jeg fikk av en kompis klikka rifla. Det var tydelig merke etter tennstiftanslag på perla. Prøvde så med Lapua blyspiss som fungerte problemfritt. Jeg vet ikke hvilken type Norma patronene var. Er det noen som har lignende opplevelser eller kan gi meg et godt svar på problemet? Ettersom jeg snart skal kjøpe ammunisjon for trening og jakt så er jeg usikker på hvilken type jeg skal kjøpe. Vil gjerne ha patroner som går noenlunde likt.
 10. Noen som vet om og i tilfelle hvor man får kjøpt den feltjakka som spesialstyrkene bruker?
 11. Altså ingen klar konklusjon utfra slik jeg leser lovverket. Jeg mener man burde kunne gå på eget ansvar, (og det skriver man jo faktisk under på når man går med fører), uten fører mot å betale halv pris. Hvis det var oppgitt pris og telefonnummer man kunne Vippsè pengene til ved start tror jeg mange hadde gjort det.
 12. Kan man under henvisning til loven om fri ferdsel i utmark klatre ei Via Ferrata rute uten å kontakte den som drifter ruta? Jeg spurte en ruteutbygger om jeg og en til kunne klatre uten fører. Vi er fjell / klatrevante og har eget utstyr. Sa oss villige til å betale, men ønsket ikke fører. Svaret vi fikk var nei. Jeg skjønner godt at de trenger å få tilbake sine investeringer, men tror at denne holdning bare fører til at mange klatrer likevel. Så hva sier loven?
 13. Var noen dager på Leirvassbu i sommer. Der var det ingen Telenor dekning. Er det andre teleselskap som har dekning der og hvordan er det generelt med dekning rundt de store hyttene i Jotunheimen? Vet at man ikke skal satse på mobiltelefonen som sikkerhet i fjellet, men noen ganger kan det være greit å få kontakt med andre.
 14. Er det noen som har prøvd begge disse og som kan uttale seg om stabilitet og fartsegenskaper? Hasle kajakken er litt lenger. Gjør det den raskere? Skal brukes til trening og tur.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.