Gå til innhold

sherpa

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  182
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Torfinnstraversen

  Takk
 2. Torfinnstraversen

  Er det enkelt å finne rapellfester på Torfinnstraversen ? Tenkte å gå den alene fra øst mot vest i sommer. Vil jo nødig bli stående fast.
 3. Rifleskudd som klikker.

  Takk. Ringer Landerø på mandag.
 4. Rifleskudd som klikker.

  Prøvde bare 2 av Norma patronene, men de fungerte i ei gammel Carl Gustav rifle. Anslagene så ut til å være like dype.
 5. Rifleskudd som klikker.

  Takk for svar. Skal jakte rådyr og bever.
 6. Rifleskudd som klikker.

  Kjøpte nylig ei Sauer 100 Classic XT rifle i cal. 6,5 * 55. Da jeg skulle prøveskyte første gang med Norma stålspiss patroner som jeg fikk av en kompis klikka rifla. Det var tydelig merke etter tennstiftanslag på perla. Prøvde så med Lapua blyspiss som fungerte problemfritt. Jeg vet ikke hvilken type Norma patronene var. Er det noen som har lignende opplevelser eller kan gi meg et godt svar på problemet? Ettersom jeg snart skal kjøpe ammunisjon for trening og jakt så er jeg usikker på hvilken type jeg skal kjøpe. Vil gjerne ha patroner som går noenlunde likt.
 7. Forsvarets feltjakkee.

  Noen som vet om og i tilfelle hvor man får kjøpt den feltjakka som spesialstyrkene bruker?
 8. Fri ferdsel i Via Ferrata?

  Altså ingen klar konklusjon utfra slik jeg leser lovverket. Jeg mener man burde kunne gå på eget ansvar, (og det skriver man jo faktisk under på når man går med fører), uten fører mot å betale halv pris. Hvis det var oppgitt pris og telefonnummer man kunne Vippsè pengene til ved start tror jeg mange hadde gjort det.
 9. Kan man under henvisning til loven om fri ferdsel i utmark klatre ei Via Ferrata rute uten å kontakte den som drifter ruta? Jeg spurte en ruteutbygger om jeg og en til kunne klatre uten fører. Vi er fjell / klatrevante og har eget utstyr. Sa oss villige til å betale, men ønsket ikke fører. Svaret vi fikk var nei. Jeg skjønner godt at de trenger å få tilbake sine investeringer, men tror at denne holdning bare fører til at mange klatrer likevel. Så hva sier loven?
 10. Telefon dekning i fjellet.

  Var noen dager på Leirvassbu i sommer. Der var det ingen Telenor dekning. Er det andre teleselskap som har dekning der og hvordan er det generelt med dekning rundt de store hyttene i Jotunheimen? Vet at man ikke skal satse på mobiltelefonen som sikkerhet i fjellet, men noen ganger kan det være greit å få kontakt med andre.
 11. Er det noen som har prøvd begge disse og som kan uttale seg om stabilitet og fartsegenskaper? Hasle kajakken er litt lenger. Gjør det den raskere? Skal brukes til trening og tur.
 12. Skiskap for hyttevegg.

  Er det noen som har tegning eller bilde, gjerne med mål, av skap for oppbevaring av ski og staver. Vet at noen har slike fastskrudd ute på hyttevegg. Tenkte å lage ett for å ha på carporten, men vil gjerne se andres forslag før jeg går i gang med snekringa.
 13. Veien i Koldedalen

  Med tanke på Falketind og Uranostinden. Kan man på sommerføre kjøre bil på veien fra Tyinholmen og inn i Koldedalen ?
 14. Lavmål i terrenget

  Dekkes neppe av forsikring. Hvis jeg går fra utstyr i naturen sørger jeg for at det er merket " ikke rør" og med navn og tlf.nr. så evnt. ærlige finnere kan ringe å sjekke.
 15. Valg av videokamera.

  Har ikke erfaring med video for bruk på tur. Hva har dere og hvilke erfaringer ? Selvfølgelig et lite og lett med god lagrings- og batterikapasitet.
×