CPOW

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  22
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Finale Ligure på den italienske riviera. Bra strender, mange klatrefelt, stort stinett for tur og offroad sykling. Fly til Genova og leiebil (1 time) eller fly til Nice og tog (3 timer)
 2. Ny teknologi fra North Face - Ventrix

  https://andy-kirkpatrick.com/articles/view/the_truth_about_breathable_waterproofs Ikke helt ny artikkel, men fortsatt mange gode poeng.
 3. Øm lilletå

  Injiji tåsokker, gjerne kombinert med Foot Glide for å få ned friksjonen.
 4. Helgetur i Stavanger

  www.sandnes.kommune.no/Globalmeny/om-kommunen/Administrasjonen/Teknisk/Bymiljo/Parker-og-friluftsliv/Friluftsliv/Friluftsliv-i-Sandnes/Turomrader/
 5. Alternativ behandling av betennelser?

  Det finnes ikke en felles, evidensbasert behandling av plantar fascitt. Såler anbefales ofte, i mitt tilfelle ble det bare verre. Trykkbølgebehandling er det en del som har god effekt av. Vanligvis går det over av seg selv, men det kan ta 2-3 år. Hvis tålmodigheten din allerede er brukt opp er det nok litt lenge å vente Selv merker jeg bedring etter å ha unngått sko med myke såler (nullop og barfotsko). Droppet joggeturer noen uker uten å merke noen nevneverdig bedring, så nå unngår jeg asfalt og jogger flere ganger i uka selv om det er vondt fram til det blir varmt.
 6. skredfare tromsø?

  Hei, Så lenge skredproblemet er nysnøflak er det svært liten sjanse for å fjernutløse skred fra flatt terreng. Så lenge du holder deg i terreng under 30 grader er det ikke fare for at du selv løser ut skred. I tillegg bør du være bevisst på hva du har over deg og unngå å oppholde deg lenge under/nært bratt terreng. Legg lengre lunsjpauser på fornuftige steder God tur!
 7. Allround bukse

  Min favoritt er Mammut Base Jump. Relativt tynn, men bra vindtett samtidig som den puster bra. Stoffet er så behagelig at jeg har brukt den på joggeturer til fjells og passformen er vid nok til at den funker med stillongs under på høst og vinter. Bra slitestyrke, jeg er på bukse nr 2 nå etter at den første tålte flere års hard bruk. Norrøna Svalbard har jeg og, men den synes jeg er for tett og puster for dårlig til annen bruk enn småturer.
 8. Skredsekk til topptur?

  @REs Den siste seriøse, uavhengige studien av ballongsekker konkluder slik: • Airbags are a valuable safety device, but their impact on mortality is lower than previously reported and survival is not guaranteed. • For individuals seriously involved in avalanches of size 2 or larger, the use of an inflated airbag reduces the risk of dying from 22% to 11%. This means that inflated airbags will save about half of the victims who would have otherwise died. • Non-inflations remain the most considerable limitation to the effectiveness. http://beaconreviews.com/transceivers/pdfs/TAR-2014-09-Vol33-No1-Airbags.pdf Risikoforskyving ved at folk øker risikoen fordi de har fått nytt sikkerhetsutstyr er interessant og det har nok mye å si hvordan utstyret markesføres og hvilken kunnskap folk har, Utviklingen med skredsøkere viser at risikotakning på gruppenivå (alle skikjørere) ikke har økt, i alle fall ikke nok til at sikkerhetsutstyret har ført til flere ulykker.
 9. Mener det er xcsports.com som er importør av ME. De har ikke Annapurna på nettsidene sine, men kan kanskje skaffe den.
 10. Skovalg Jebel Toubkal

  Vi var på Jebel Toubkal i fjor sommer. Opp til hyttene var det ingen problem å gå med kraftige joggesko. Staver og regntøy er et bra tips (vi så for oss at hoved problemet skulle være varme og var lite forberedt på vedvarende regn på toppdagen).
 11. Gåstaver - godt kjøp?

  Helinox importeres og selges på nett av XCSport. De har også en oversikt over forhandlere på nettsiden: http://www.xcsports.com/merkevarer/helinox/
 12. Teltovernatting nærme Sandnes

  På østsiden avTengesdalsvatnet (du finner det på gulesider) er det en fin teltplass og badeplass. Parkering 10 m fra teltet. En del som telter og bader der i helgene, men i uken har du det nok for deg selv utenom noen badere på ettermiddagen, Klatrevegg 100 m unna om det er av interesse.
 13. Vi var der i august i fjor. 2 voksne og 3 ungdommer på 15, 17 og 17 år. Ungdommene hadde knapt vært over 2000 m tidligere og alle kom seg til topps. Vi voksne har en del høydeerfaring. Alle er vant til å gå dagsturer i terreng. Vi gikk den vanlige veien fra Imlil til CAF hytten dag 1, videre til toppen tidlig om morgenen dag 2 og returnerte til Imlil etter lunsj på hytten. Siden vi ikke kjente noen som hadde vært der tidligere valgte vi å leie guide. Det gjorde turen enklere, ikke minst mtp planlegging, men var egentlig ikke nødvendig. Ruten gir seg selv og er lett å følge. Vi var usikre på varme og tilgang til drikke underveis, men det viste seg at det var tre små kiosker med jevne mellomrom mellom Imlil og hytte. Dag en var i shorts og joggesko, til toppen trengs fjellstøveler og vanntett bekledning. (Vi hadde kraftig regn hele toppnatten, visstnok nedbørsrekord i følge de lokale.) Staver er anbefalt, det er mange høydemeter retur med mye løs grus. Fram til ca 3000 moh kjennes ikke høden noe særlig, på hytten (3207 moh) kjennes det at du er i høyden og for akklimatiseringen sin del er det viktig å ta livet med ro. Vi gikk jevnt og rolig opp til toppen og ingen av oss fikk spesielle problemer med høyden utover lett hodepine. Turen anbefales absolutt. Folkene i Imlil er utrolig hyggelige, det er få turister, maten er god, turen er variert og starter i varme, frodige daler og endrer seg til goldt månelandskap høyt på fjellet. Temperaturen er høy i begynnelsen, behagelig mellom 2000 og 3200 moh og som norsk høyfjell om sommeren videre opp (vi hadde sludd på toppen). Post eller send pm om du lurer på noe mer.
 14. nedkjøring gaustatoppen?

  https://mariesturblogg.com/2012/04/21/gaustatoppen-2/ Her er en beskrivelse av de vanligste rennene ned fra toppen. Generelt øker bratthet og skredfare jo høyere nr renne du velger (se bildet i linken). Det går an å kjøre ned på andre siden av ryggen også, men det har jeg ikke opplysninger om. Har ikke anelse om hvordan forholdene er for tiden.
 15. Hjelp til valg av fjellsko til tinderangling

  Jeg har vært på begge disse fjellene, men brukt forskjellige sko (MB: La Sportiva Nepal, Killi: Scarpa Chamoz). Begge fungerte bra. Dersom jeg skulle hatt en sko for begge fjellene ville jeg sett etter noe midt i mellom disse to. MB blir det dimensjonerende for hvor lett du bør velge. For meg blir Chamoz og liknende lette alpine støvler litt vel kalde og har litt for lite støtte for mye stegjernbruk. Fra listen din ville jeg droppet Salomonskoene og Chamoz, de andre bør funke. LS Nepal er kanskje litt overkill hvis du skal gå normalruta på MB. Som Johann2000 skriver er passform viktig. Jeg har Scarpafot. Nepal Cube, Triolet (lærutgaven av Chamoz) og Mt Blanc Lite er alternativer jeg ville vurdert til disse to fjellene. På Killi går du på joggesko langt opp på fjellet , kanskje helt til øverste camp.