Gå til innhold

svenni84

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  15
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om svenni84

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Gamma sl hybrid og Rab Sawtooth ser også fristende ut. Tror jeg heller mot at buksen må være ok for 3 sesonger og til en og annen finværs- og kort vintertur med netting eller ull under.
 2. Hei igjen og takk for mange gode tilbakemeldinger. Buksen jeg har brukt opp er (trolig) en Karl bukse fra fjellreven. Dette er en lett og enkel bukse i tynt, mykt g-1000 stoff. Det er nok derfor jeg digger den såpass. Den er trolig betydelig mer pinglete enn de buksene jeg har tenkt å erstatte den med. Jeg hadde håpet å få mer funksjonalitet uten å så mye mer vekt eller tap av bevegelighet/komfort med de framtidige buksene. Jeg er veldig glad for andre forslag enn de jeg selv har listet opp. Utifra det dere sier må jeg si at Falketind buksen frister. Tror ikke den kan være så mye mer pinglete enn den jeg har og den er nok mer vindtett. Da tenker jeg på flex1 varianten. Gamma AR synes jeg ser litt vel inntilsittende ut i passformen, noe jeg ikke er veldig fan av (vanskelig med lag under, mindre bevegelig?) Keb er sikkert bra, tross slitasjeproblemene som er nevnt. Jeg står neppe for den mest knallharde bruken. Gere2.0 buksene er jo enda dyrere og tyngre enn de andre jeg har vurdert sålangt. Men brra innspill. Svalbard flex1 hadde jeg tenkt var for tykk/tung til bruken jeg så for meg, men kanskje jeg må revurdere litt. Dersom du har flere gode forslag, Jan Erik Hansen, så er det bare å komme med de. Jeg er ikke fastlås i forslagene jeg kom med innledningsvis.
 3. Hei Jeg trenger en ny turbukse. Har slitt ut en lett fjellreven g1000 bukse som jeg har brukt med hell sommer og vinter (med ull under), samt på sofaen hjemme. Nå har jeg rotet rundt på nettet og funnet disse buksene som frister: - fjellreven Keb, ser ut til at alle digger denne og at den er svært anvendelig slik som buksen jeg har. Noe tung ifht til bukse under. - norrøna Falketind flex1, softshell, vindtett - arcteryx Gamma LT: softshell, lett Skulle gjerne prøvd dem alle, men det lar seg ikke gjøre. Har noen her på forumet erfaringer med noen av buksene til ulikt bruk: tur i skauen, fjelltur, motstandsdyktighet mot regn og vind og slitasje, fjellskiturer, klatring, sofaligging etc?
 4. Hei Vurderer meget sterkt å skaffe meg følgende basert på at litt lesning her inne og på friflyt: -Åsnes storetind -G3 targa ascent -Scarpa T4 Dette virker som en super pakke til kombinasjonen fjell og topp. Jeg har i alle år stått på fjellski (åsnes taiga, tynne saker) og savnet mer kontroll i nedoverbakkene. Til toppturer har jeg bært snøbrettet mitt opp ved hjelp av truger. Men jeg er rimelig lei de trugene, og har lenge tenkt å hoppe over til telemark. Jeg er rimelig elendig i telemark, men håper med at jeg lærer etter noen turer i skitrekk. Noen som har innspill? tusen takk mvh Sveinung
 5. ettersom vært ble råttent, satset vi heller på kun en tur og litt sightseeing. Så det ble en fin tur på slogen, besøk i øye og ålesund. Men skal ha tips i bakhodet ti len annen gang. Takk.
 6. Disse? http://www.haglofs.se/prd/prd.asp?nid=1128&CatNr=390〈=en&nid2=1219
 7. jeg har et par Aku Slope GTX, lette og fiffige sko i noe jeg tror er semsket skinn (?) og air8000(aku-lagd matriale) med gore tex membran. Har jeg forstått riktig bør jeg altså først spraye grundig med gore tex spray, la dette stå 24t, og så smøre på skokrem fra kiwi? Stemmer dette? Evt når en membran ikke virker tett lengre er det bare å kline til med voks.
 8. mye mulig. Har fått tips om tur fra Måvassbu - Vasstindbu - Svartvassbu i samme området, skal vist være bra mtp toppmuligheter og. Ellers har jeg begynt å snuse på mulighetene i Sunnmørsalpene, feks gå rundt på hyttene Pyttbua - Reindalssetre - Veltdalshytta og evt Torsbu. Har ikke kart, så det er litt stress å detaljplanlegge. Noen som har vært heromkring? En annen ting som sikkert er bra saker er vel å henge rundt Patchellhytta og Velleseter, evt campe sjøl med telt. Slogen er jo der (har ikke vært der enda), og sikkert noen flere fine topper, daler man kan traske i. Innspill tas framleis i mot med takk mvh Sveinung.
 9. Hei Jeg og madammen skal snart i til Åndalsnes på besøk til noen, tenkte da at siden jeg ikke er ofte i de trakter å benytte meg av muligheten for å vandre litt i fjellene deromkring. Vi har bil tilgjengelig så det går fint å evt kjøre til andre steder i nærheten. Men jeg har inntrykk av at det er mye opp og ned fra 0moh til toppen. Stemmer dette? (har vært på en del skitoppturer rundt isfjorden...) Det vi evt kun tenkt oss er helst å gå hytte til hytte 3-4 dager, inkl noen topper. Telt er også en mulighet, men krever mer planlegging og bæring... All hjelp mottas med takk, særlig tips til noen fine runder i dette området. Sveinung
 10. jeg er vel i samme båt, og om du ikke har lest trådene jeg surrer rundt i bør du titte på: Hilleberg kaitum 3:drømmetelt, men for dyrt for meg Exped Sirius II Extreme: virker fiffig, men dog 2-manns Hilleb Nallo3 gt er lur om du ikke er for lang Har akkurat begynt å kikke på helsprot Fjellheimern double, minner om kaitum. Det er definitivt et helvete å skulle bestemme seg.
 11. jeg tenkte lenge å shoppe Nallo gt fra hilleberg, men ettersom mange lange folk klagde over snø som la seg på duken og presset denne ned på soveposen slo jeg det fra meg. Det som virker genialt er Kaitum 3 fra Hilleberg. Dette har rette vergger, to utg, to ventiler, dugelig med plass til 2 og overkommelig ttil 3. Bare synd det koster en formue og at dollaren >7. Ellers snuser jeg nå på denne: http://www.oslosportslager.no/produkt/exped-sirius-ii-extreme-2-manns-telt-15964.aspx Som dere ser har den litt løft i fotenden av teltet, noe som kanskje redder dagen. Men det kan jo hende denne funker som snøfanger, hvem vet. Skulle gjerne hørt noe om dette teltet. Evt denne, http://www.oslosportslager.no/produkt/exped-venus-ii-extreme-2-manns-telt-6631.aspx her får man også rimelig bratte vegger som kanskje kan fungere. Igjen, erfaringer hadde vært snacks. Sveinung
 12. det siste så virkelig ut som noe. Jeg er rimelig lang så den formen er ikke så dum. Orion og så fin fin ut, men den blir litt dyr for meg. I tillegg veier den kanskje litt i overkant. Venus Extrem II så også ut som noe å samle på. Så akkurat nå er jeg giret på enten Venus eller sirius. De veier omtrent det samme, så jeg er litt usikker på hva som vil være det beste valget. Noen som har noen tips? http://www.oslosportslager.no/produkt/exped-sirius-ii-extreme-2-manns-telt-15964.aspx kr 2200 http://www.oslosportslager.no/produkt/exped-venus-ii-extreme-2-manns-telt-6631.aspx kr 4000 Fordel sirius: Litt større billigere Fordel venus: fiffigere løsning med doble utg og sidetelt selvstående Så det kommer egentlig an på om luftingen på den ene er bedre enn den andre, samt om den ene vil ha rettere vegger enn den andre. Exped har vel myggnetting og alt slikt som trengs? Og hvordan er muligheter for å stappe andre ting enn originalplugger ned i festeløkkene (ski, grener etc)? Nanok dropper jeg etter å ha lest om stangkanaler som revner for et godt ord.
 13. svenni84

  Teltkvaler

  Hei Jeg har tidligere ymtet frampå ønske om å kjøpe hilleberg telt fra utlandet. Den gangen var dollaren en smule bedre enn nå, og det ble lagt på hyllen etter hvert. Nå står jeg mellom disse: Nanok Domus Trio a kr 2500, 3,3kg, ok plass, usikker på kvalitet Helsport fjellheimen camp a kr 4000, ca 3kg, ok ellers Exsped Andromeda a 3000, vekt 3,8, litt lite bredt Ellers ser det også ut til at Fjellreven har noen ok greier på gang. Egentlig er jeg litt lost i jungelen av telt som ser gode ut, trenger sårt litt veiledning. Jeg har egentlig lyst å satse på Nanok og tro på at de er flinke, men det hadde vært bra med noen gode forslag. Målet er egentlig et 2-3manns telt som jeg også evt kan drasse litt på alene. Samt så funksjonelt så mulig ang ventilasjon. Helårs. Det idelle teltet har jeg kommet fram til er Hilleberg Kaitum 3, men med en pris over 7000kronasjer kan ikke det forsvares.
 14. Jeg tenker likt som dere ser jeg. Kaitum frister med 2 ventilasjonsluker og to utganger. Men nallo har et sinnsykt fett fortelt, hvordan er det å lage mat i kaitum, evt ha med seg hund? Teltet skal brukes til alt, og ønsker å ha muligheten til å stikke på tur vinterstid, selv om dette ikke utgjør primærbruken. Og, jeg har ikke penger til flere hillebergtelt, så det er uaktuelt. Har i utg tenkt å kjøpe 2-3 mannstelt slik at jeg kan dra det med alene om jeg vil, samt ha plass til noen andre, primært fruen. Med Kaitum 2 på 2,7kg og 3'ern på 3 er vel 3 et greit valg. Pris moontrail+frakt: (745+66,5)usd x 5,9 x 1,25=5984nok Dette begynner å bli urimelig dyrt. Hmm, trodde egentlig det ville bli mye rimeligere når jeg hentet fra utland. Har fått med meg at helsport fjellheimen xtreme selges for 4000 nå hos xxl, hvordan er dette i forhold til kaitum?
 15. Hei Jeg har store planer om å skaffe meg dette teltet fra moontrail eller backcountrygear. Men jeg har lest en del rundt her inne (greit å gjøre før man legger mange tusen i telt) og forstått at det er litt trøblete med skråtaket for lange personer i snøvær. Jeg er sjøl 187cm og lurer på hvor stort dette problemet er og om det kan løses på noen måte. Teltet virker som det beste mtp størrelse, vekt, styrke og kvalitet, men dersom noen har forslag til alternativer er jeg fortsatt åpen for nye ideer. Tusen takk for svar og hjelp. Mvh Sveinung
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.