Gå til innhold

StineHV

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  19
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om StineHV

 • Bursdag 02. okt. 1983

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Interests
  Jakt, fiske, friluftsliv, ekspedisjon, eventyr, rekreasjon- og feltskyting
 • Sted
  Bærum

Nylige profilbesøk

1 155 profilvisninger
 1. StineHV

  Villreinjakta 2017

  Endelig var det min tur. Etter mange tomme timer i skog og fjell det siste året fikk jeg mitt første fall. Mitt første hjortevilt ble en skikkelig storbukk! Reinsjakta gav virkelig mersmak, i dobbelt forstand. For en fantastisk kombinasjon av natur, stillhet, tomme timer og kontrasten med fult fokus og intens jakt. Med dette går startskuddet for prosjektet mitt "Jakten på Norge". Dere kan følge reisen på NJFF sine nettsider under Jakt > Jegerstine og på bloggen min. Her er bilder og story på reinsjakta: DYR (klikk på linken). SKITT JAKT folkens!
 2. Har du opplevd orrfuglleik noen gang? Jeg gjorde det for første gang nå i helgen og vil anbefale alle og enhver å få med seg dette minst en gang i livet. Helt rått å våkne midt på natta til leiken og å se over 30 orrhaner som "sloss" om hønenes oppmerksomhet VÅR! Var for mørkt til å få fanget hanene på film med mobilen, men lyden sier alt. Skru opp lyden ORRFUGLLEIK UNDER STJERNEHIMMEL
 3. @Silj3 KULT! Den ruta er nok fin Skal gå ruta "Norge på tvers 63%" med barn nå til sommeren og så starte på Norge på langs (også med barn) fra høsten av. Blir jo en del etapper. Men denne ruta som du skal gå virker å ligge i fantastisk terreng! Ble fristet til å gjøre den selv Gleder meg til å lese rapport! GJØR DET!
 4. Om man vil oppleve Besseggen litt mindre traffikert kan jeg anbefale nattvandring. Spis frokost på eggen i soloppgangen Her er min opplevelse av det: Besseggen i soloppgang0 Mvh Stine www.jegerstine.no
 5. FINNMARKSVIDDA på langs. Kåret av Forbes reiseguide til en av verdens fem flotteste skiturer - med god grunn! Jeg elsker Finnmarksvidda - ferdig snakka! Bilder og kort om dagene (link til bloggen): På tur over Finnmarksvidda Neste tur der håper jeg blir den gamle postruta. Da med barn. Finnmark er unik og fantastisk vakkert. Skituren er noe alle kan gjøre Bare å legge opp til det antallet dager man ønsker og hvor tungt man vil pakke.
 6. Selv tok jeg jegerprøven for et år siden og har det siste året fått mange nye venner og bekjentskaper innen jaktmiljøet. Alle som en av de jeg har møtt, er mennesker med stor respekt for både dyrevelferd, natur og sunn forvaltning. De er kunnskapsrike og har stor fascinasjon for alt som lever og gror i naturen. Jakt er kunnskap, og en genuin interesse for noe som egentlig er en så grunnleggende naturlig handling. Den mest miljøvennlige veien til fantastiske råvarer, der dyrene har levd et godt liv. Ta jegerprøven med god samvittighet. Husk at jakt sjeldent er å stikke til skogs og plaffe ned dyr på dyr... En jeger kan bruke årevis før man i det hele tatt får felt ett vilt, i tillegg er all jakt godt regulert med tanke på god viltforvaltning. Så, det er ikke skytelyst og dårlig moral som bør drive en som skal holde på med jakt . En jeger uten respekt for natur og dyrevelferd vil dessuten antakelig ende som en veldig ensom jeger. Dette er også noe de fokuserer på under jegerprøven. Unntak finnes det alltid, men min opplevelse til nå har utelukkende vært positiv på det området. Lykke til
 7. StineHV

  Barn og fiskelykke

  @Snutemor Fiske er noe alle kan gjøre og man trenger absolutt ikke mye utstyr og heller ei trenger det være dyrt. Jeg kjenner selvsagt til timene med å rette ut en snelle i totalt umulig knute, men min erfaring er at man ikke må ha så store forventninger som voksen, så blir det mye triveligere. Legg opp til helt enkelt utstyr - start med snøre på en pinne, dupp, krok og agn på en brygge der de kan ligge og se fisken som står... bare det i seg selv er spennende, uavhengig av om de får napp eller ikke og man får alt for 50-lappen. Så kan man jo drømme om timesvis ved elva, men i realiteten kan 10minutter være alt som skal til den dagen. Man bør gi seg før de blir møkk lei . Sånn er det også på generell tur i skog, fjell og strand. OG,- det er ikke bare fisk alt som glimrer... men det er sabla så fint - det også . Spor - dyrebæsj - konglekuer - barkbåt - bål og pinnebrød +++++ alt som hører det enkle turliv til er også fantastisk for små og store skogtroll.
 8. StineHV

  Barn og fiskelykke

  @Terka og @Bjørja Ja, jeg husker akkurat sånne stunder så innmari godt fra egen oppvekst. Det er de minnene som bare er...fine... I dag da jeg hentet min datter på skolen så var det bare EN ting hun ville - fiske! Hehe. Så i morgen skal vi på tur Så fine bilder @Terka ! Morro med garn og teiner også. Det har ikke frøkna mi vært med på enda. Har ikke tilgang på det i dag, men den tid kommer også.
 9. StineHV

  Barn og fiskelykke

  Hei, Hva er deres erfaringer og meninger om barn og fiske? Jeg blir ofte litt overasket når kolleger og venner kommenterer "åh, du er så flink å ta med din datter på så mye uteting...fiske og sånn"... Høres ut som verdens vanskeligste ting når det legges frem sånn, mens det i virkeligheten er såre enkelt :). Tilgjengelig, rimelig, enkelt og GØY! I dag har jeg skrevet et lite innlegg på bloggen min om nettopp dette. JEGERSTINE - BARN OG FISKELYKKE (klikk på linken) Jeg håper å inspirere flere til å ta med de små på fisketurer. Til sommeren skal jeg og min datter reise fra nord til sør med telt og fiskestenger. Det har jeg gjort årlig med min far gjennom livet og det er en fantastisk måte å oppleve både land og vann på, og samtidig være sammen med barn på. Man er til stede der man er, det er det som er så fint med sånne opplevelser. Mange med småtroll som opplever fiskelykke her? Mvh Stine
 10. StineHV

  Revejakt

  Det er større satsning på det i nabokommunene her vet jeg. Ikke at det er enormt, men lokalt i Oslo og Bærum er det ikke mye. Jeg vil jo tro at det er enklere ute i distriktene fordi bystrøk har mindre tilgjengelige terreng og grunneiere har nok av henvendelser ettersom det er lite terreng ift. antall jegere. Kanskje har "byjegere" også en annen holdning for alt jeg vet - ref. "statusjegere".
 11. Takk for svar @elgen Var oppe i området der i helgen nå og det er jo som du sier ikke stort med snø. Fint, men hardt. Har for brede ski for spor og foretrekker å gå utenfor, men dette er jeg nå blitt frarådet over selve Reineskarvet pga. skredfare. Får heller ta en tur over der i sommer. Bergsjø - Reine runden derimot, den skal jeg prøve å rekke en av helgene før all snøen forsvinner Fikk samme tips fra en til, så da er det tydelig verdt å prøve. Takk for tips Blir å gå med pulk og telt. Nyte naturen maks! Påsken går over Hardangervidda på samme vis. Neste uke står Finnmarksvidda for tur. Livet lever! God tur!
 12. StineHV

  Revejakt

  Masse tilbakemeldinger fra ulike kanaler. Inntrykket jeg får er at fokuset på revejakten varierer stort i distriktene, så det er ulike meninger om at det faktisk er reduksjon på denne jakta, men - det skal visst nok ha vært utført tellinger de siste 30 årene som "beviser" dette. Regner med at det da er i snitt over hele det landstrakte, men tallene taler visst nok sitt. Med den økte bestanden står reven alene for mer enn 70% av all reirplyndring. Særlig er det lirypa som får lide, men også skogsfugl. Nok om det - revejakt bør jo uansett formidles som en positiv jaktform. En spennende, givende og fornuftig jaktform - og ikke minst at det er relativt lett tilgjengelig. Det burde ihvertfall ikke være mindre attraktivt å drive revejakt om man skal vektlegge opplevelsen og spenningen. Så lenge man snakker om meningsfylt og fornuftig jakt så synes jeg man bør ha like mye fokus på rovvilt som annen jakt i alle distrikter i landet.
 13. StineHV

  Revejakt

  @Vandrefalk Jeg er veldig enig i det du skriver. Inntrykket mitt er vel nettopp det at mange i min generasjon og yngere driver med jakt som en ren "status hobby" fordi det er litt "tøft". Ihvertfall i min generasjon og yngere, MEN jeg håper og tror at de som virkelig ønsker å være JEGERE endrer seg med årene og får en økende interesse for viltforvaltningen og de fantastiske naturopplevelsene man får. Det er bare synd at man ikke har et større fokus på det under selve jegerprøvekurset synes jeg, for det er så viktig å øke kunnskapen om HVORFOR. Rovviltjakt var et kort kapittel på kurset gitt... Det er rett som du sier og min mening er at nettopp det er hovedgrunnen til at så få fatter interesse for det i dag. Ingen økonomisk gevinst og ingen kulinarisk opplevelse = ingen "status". Har du noen tanker rundt hva man kan gjøre for å øke interessen for dette?
 14. Hei, Kan noen anbefale en helgetur i området rundt Reineskarvet? Gå på: fjellski Sove i: telt Frakter i: pulk/sekk Minimum 30km Maks 50km (da må det ikke være for mye stigning - må gå på 2 dager) Gjerne en rundtur så vi kan gå tilbake til parkering.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.