Gå til innhold

Pearl

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  41
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Pearl

 • Bursdag 20. juli 1983

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Pearl

  Tips til sykkeltur?

  Om noen skulle lure så endte vi opp med å reise opp på Hardangervidda ved Rjukan! For å gjøre ting litt enklere for oss selv så kjørte vi opp til Kalhovd turisthytte. Med utgangspunkt her syklet vi en liten tur i retning Synken. Der lagde vi basecamp helt nede ved vannet og nøt 2 rolige dager med små gåturer og bading. Det var meldt tordenvær og mye regn onsdag til torsdag, så da tok vi en natt inkl. deilig middag på Kalhovd. Nydelig vær lokket oss videre ut på sykkel igjen. Syklet fra Kalhovd og retning Gvepeborg. Fant oss en flott sted ved et lite vann, ny base camp som utgangspunkt for flere dager med sykkelturer, bading, multeplukking og oppdagelsesferd. Såååå deilig å være oppe på vidda igjen!! Med en toåring og 2 mnd igjen til termin så blir det enkel turlykke uten de helt store forflytningene. Takker så masse for tips dere som kom med de! De øvrige tipsene er lagret for nye eventyr neste sommer! Da er det duket for en måned eller to på tur i permisjonstiden.
 2. Hei! Noen som har tips til hvordan hjelpe småbarn med å finne søvnen i telt nå på sommeren? For å si det kort så sovner jeg før frøkna på 2år, gjerne sånn i 22.30 tiden... Noe som resulterer i utslitt 2åring dagen etter.. Noen som har noen tips?
 3. Pearl

  Tips til sykkeltur?

  Skal sjekke dette nærmere, takk for tips!
 4. Pearl

  Tips til sykkeltur?

  Takk for link!! Har tenkt på Rallarvegen mange ganger, men tenkt at det ikke var et sted for barn i vogn... men ser av teksten at turen fra Haugastøl til Finse skal være ok. Har du syklet den? Mye folk?
 5. Pearl

  Tips til sykkeltur?

  Dette høres spennende ut! Ser ut som et flott område for å kombinere også noen fotturer og kanskje litt bading! Har kun vært i området vinterstid tidligere... Syklet dere noe videre forbi Kalhovd? Gikk det greit å få med sykkel/vogn på Krossobanen? Rjukan er jo et vakkert område med mange muligheter!
 6. Pearl

  Tips til sykkeltur?

  Hei på dere! Takk for mange fine tips!! Skal sjekke ut alle! 😀 Vi holder til i Østfold, men kjører gjerne et stykke - så alt sør for Trondheim er interessant! 😉 I fjor syklet vi nordover i Øyerfjellet en liten uke, med utgangspunkt rett nord for Hafjell. Der var det veldig fint! Hadde noen dager på Skeikampen langs Peer Gyntveien også, men det var alt for mye trafikk... Så enig med deg @Jan@, minst mulig trafikk! 😉 Så turen trenger ikke være så lang i mil, men vi vil gjerne være ute i flere dager. ☺️ Til fjells er mest ønskelig, alternativt langs elv/sjøen.
 7. Pearl

  Tips til sykkeltur?

  Hei på dere!😀 Vi er en liten familie på 3 som har lyst til å dra på sykkeltur i sommer, men vet ikke helt hvor. Er det noen som har tips til områder som er fine å sykle i? Lille frøkna er 2år så det må være fremkommelig med sykkelvogn. Gjerne en tur på 2-3 dager eller lengre. Vi ønsker å sove i telt. Helst ikke alt for mange laaaange oppoverbakker da det er myyye pikkpakk som skal med...😜😜 Det kan gjerne være en rundtur, frem og tilbake eller muligheter for på komme seg tilbake til bilen med kollektiv transport. Helst minst mulig langs veldig trafikkert vei... Veldig takknemlig for tips!! 😊
 8. På tørrebarn.no selger de våtdrakter ned til str. 1-2 år for kr 299. De er med korte armer og korte bein tror jeg. Har ingen erfaringer med de selv, men vurderer å kjøpe til frøkna her på snart 2år. 🙂
 9. Vet du om det er mulighet for å parkere ikke så langt fra bommen eller er det ordning med buss fra Beitostølen? Ser at Vegvesen.no oppgir at Flya er ventet åpnet 23.3, men du tror det kan ta lengre tid grunnet all snøen i år?
 10. Finse er også et godt alternativ ja! Takk! Kjennes litt stress ut med tog når man har med trolig 3 pulker, ski og barn, men selve togturen høres jo digg ut. Setter det opp på lista! Vet du om DNT hytta åpner til påske?
 11. Hei! Hvor kan vi enklest komme oss opp på fjells?? Vi er to voksne og et lite barn som gjerne vil komme oss til fjells i Påska. Om været er ok så er planen overnatting i telt og på dagen ønsker vi å gå på tur med fjellski og kite. Det aller beste hadde vært å kunne laget basecamp max et par km fra bilen for sikkerhet og enkelhetens skyld. Vi bor litt sør for Oslo og vi håper å kunne begrense kjøringen til max 4-5 timer. Har sett på alternativer som Friisveien og Riksvei 27 i Ringbufjellet, men først nevnte åpner vel ikke til påske og det er vist ikke lov å parkere langs rv 27 på vinteren. Så hvor kan vi dra? Er Valdresflya eneste fornuftige alternativ? Skulle helst ikke vært så langt fra Gubrandsdalen da vi har tilgang på hytte der om været skulle bli kjipt. Alle tips mottas med stor takk!!
 12. Pearl

  Et friluftsliv

  Så herlig!! Og inspirasjon i bøtter og spann! 😉 Frøkna her er drøyt 1,5år så dette gav ekstra motivasjon for å komme seg ut oftere! 😊
 13. Pearl

  Snøforhold i Rondane?

  Hei! Jeg har også tenkt med til Rondane i påska, men føremelding fra DNT er ikke akkurat positiv... https://www.dnt.no/foremeldinger/ "Det blir kun selvbetjening på Grimsdalshytta i Påsken. Den betjente hytta i Grimsdalen åpner ikke til påske. Det er svært lite snø, og i praksis ikke skiføre mellom Hjerkinn og Grimsdalen og videre til Dørålen. Det blir heller ikke kvistet mellom Hjerkinn og Dørålen. Se bilde tatt innover Grimsdalen fra Folldal nederst på siden. Fine forhold i Haverdalen og det er kvistet fra Eftansåe til Haverdalsseter, videre inn i Haverdalen og opp Dørålglupen og ned til Dørålseter. Derfra mot Rondvassbu er det som vanlig." "I praksis ikke skiføre"... man kan jo lure på hva det betyr... Har noen vært i den nordlige delen av Rondane? Har lyst til å ta toget til Hjerkinn og gå sydover, men det virker som etappen til fots kan bli lang... Det har i følge yr.no kommet 20cm snø i området siste uken, men etter webcam på Hjerkinn fjellstue så ser det ikke slik ut. Mulig har denne snøen bare gjort gå etappen verre... Så det store spørsmålet er jo da om jeg skal gå for det opprinnelige planen eller heller gå av toget i Otta og buss derifra til Mysusæter... Noen som har noen innvendinger/tips?
 14. Hei! Kult at du planlegger denne turen! Krysset Finnmarksvidda i fjor med to kompiser- MAGISK opplevelse! Noen erfaringer fra meg: 1. Pulk på fly er ikke noe problem. Du må bare holde deg innenfor maks vekta og levere den som spesialbagasje. Hos Norwegian betalte vi kun for 1 ekstra kolli vanlig bagasje. 2. Legg primusen godt beskyttet i innsjekket bagasje så er du helt sikker på at du unngår trøbbel. Selvfølgelig ingen drivstoff under flyreisen. Tar deg ca 15 min å gå til nærmeste sportsbutikk i Alta som selger renset bensin. 3. Kan være en ide å gå fra vest til øst, eller mot syd - da får du sola i ansiktet og kan nyte sol opp/nedgang bedre. 4. Ta med refleksvest eller ekstra lykt. Veldig fint å gå i snøskuter løypene, men de kjører som galninger der oppe og farlig å ferdes i skumringen/mørket uten å synes godt. Google snøskuterløyper og Finnmark. Da får du opp kart over skuterløyper som du kan laste inn på GPS'n. Veldig praktisk! 5. Ta med NOK varme klær og god nok sovepose... jeg var der riktignok tidligere enn deg, men var -34 da vi gikk av bussen i Kautokeino. Heldigvis "mildere" oppe på vidda, men fortsatt godt under -20. 6. Gjør som du selv vil mht drag. De har begge fordeler og ulemper! Jeg har gått på Hardangervidda med både stivtdrag og tau (med en strikk). Som du skriver så er det enklere å komme seg bak i pulken med tau, men at stivt gjerne er mer stabilt. Pakker du pulken "riktig" når du har tau kan du sette deg på den i nedoverbakkene og ake. Veldig artig! Valg av tau gir deg en mindre ting som kan gå i stykker... Og så har du jo problemstillingen med og uten sekk... Du får nok like mange svar som folk du spørr! Lykke til med valget! 7. Velg GPS med knapper... Når du er super kald på fingrene og jevnlig må sjekke kurs så er det ikke gøy å ta av seg votten! Spesielt ikke om det er -20 og blåser... De med stor skjerm bruker også ofte mindre strøm/lengre batterilevetid og i hvert fall jeg har lett for å stappe den i allerede overfylte lommer... Da kan en stor skjerm være utsatt... Masse lykke til med forberedelsene! Dette fisker du greit! Folk er veldig hyggelig der oppe og området er noe av det vakreste vi har! Så gled deg! Riktig God tur!! Gleder meg til å lese rapporten og se bildene etter turen!
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.