Jump to content

Turkaren

Aktiv medlem
 • Posts

  103
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Turkaren

 1. Turkaren

  Turkaren

 2. Heisann, vurderer å kjøpe gps i Usa, f,eks Garmin Montana 650 til generell turbruk. Turkart/minnebrikke kan jeg kjøpe her. Er dette greit å gjøre? Får jeg noen problemer på noen måte? Er det samme varen? Eller er det noe datateknisk/innstillinger/annen soft/hardwear eller lignende som skaper krøll? Noen som vet? På forhånd takk
 3. Raundalsryggen: 6. april med turlaget. http://www.bergenoghordalandturlag.no/activity.php?ac_id=51841&fo_id=199
 4. Heisann - vil nevne at på Amazon.com selges Chili for 79,97 dollar, 56 % (tre par igjen) og Voile 3-Pin Cable Telemark Binding for 84,95 dollar. Kjenner du noen i Usa, kan varen sendes dit, og så sendes deg i gave.
 5. Kan jeg få spørre om hvilke kamera og linse som er brukt? På forhånd takk.
 6. Minner om sikkerhetsproduktet refleksvest. Aktuelt for alle som beveger seg i fjellet. Også effektivt på dagtid. Kan korte ned mye tid som brukes på søk ved skade/dårlig vær/gått seg vill. Lett, rimelig, effektivt. Har vært omtalt i media i det siste.
 7. http://www.dinepenger.no/slipper-norske-kart-fri/21617180
 8. Tre kompiser på vei ned fra Store Knutholstind, 2341 m.o.h. Canon 650d. (miniatyr - klikk for større)
 9. Har en Exped Mountain Pro 30. Veldig fornøyd med den. Med rulletopp, og vanntett. Kartmappe medfølger sekken, som festes på innsiden med glidlås. Følger diverse stropper med.
 10. Man kan vel ta en engangsgrill til 30 kr, strippe for rist og kull, og brette aluminiumen til ønsket form.
 11. Turkaren

  Første telttur

  Når det gjelder sekken, ville jeg pakket en del i den, halv/full sekk, og først gått f.eks 30-60 min på sti, og så brattere sti, f.eks et av byfjellene. Det er når du bruker sekken med vekt i naturen du kjenner hvordan den fungerer, og kan gjøre evt. tilpasninger. Er tung sekk uvant, bør man ut og trene seg opp noen ganger, for at sekken blir komfortabel når du først skal på tur. Belastningen kan komme som et lite "sjokk" på muskler/sener/skuldre, så trening i forkant anbefales.
 12. Monstersneglene Glefsius barbaricus har god hørsel, og kan tiltrekkes av musikk, spesielt hip-hop og datarock med mye bass. Ville kanskje spilt noe country eller Kurt Nilsen, har hørt at da trekker sneglene seg unna. Alternativet er å ligge musestille og late som om du ikke er der, for da kan sneglene heller finne noe annet interessant. Problemet da er at sneglene kan lukte at det er mat i nærheten, spesielt hvis du har mye bamsemums og brus med. Sneglene er nyskjerrige, så pass på.
 13. Heisann Sindre Ville kanskje tatt med vernebukse i tillegg til verneskoene, sånn i tilfelle du blir angrepet av monstersneglene av typen Glefsius barbaricus. Kan veie rundt 1 kg, og er ofte sulten og sint nå i parringsesongen. Har hørt det er mye av den i området du har tenkt deg. Den ser dårlig, så den skiller ikke så godt mellom en legg og andre rivaler i mørke. Den biter fort gjennom teltduken. Et annet problem er at den liker søtsaker, så ville også tatt med noen ekstra pakker med bamsebums og 10-12 flasker brus, og sette dette rundt teltet med noen små bjeller festet i et snorsystem. På den måten får du tid til å ta på deg vernebuksen og gjøre deg klar med rambokniven hvis flere av dem angriper samtidig. Ville også tegnet en god reiseforsikring, og lagret nummeret til 113 via en app du finner på nettet. God tur.
 14. Skovalget virker greit. Kan være litt fuktige partier på den ruten. Et tips kan være gamasjer, slik at dere ikke får så mye gjørme oppover bena. Regntøy/goretex bør være med. Geiteryggshytten er betjent, så der skal det være frokost. Ellers går det buss fra veien et stykke nedenfor Geiteryggshytten til Østerbø. Hvis ikke dere tar den bussen, er det et stykke å gå fra Geiteryggshytten til Østerbø. Noe langt hvis dere da ikke overnatter på Østerbø. Geiteryggshytten skal ha telefon, så mer info kan fås der. Aurlandsdalen tar vel ca 5 timer, avhengig av pauser/tempo. Husk "Vetlehelvete" : )
 15. Du mener å si at tollvesenet kan gå rett inn på min bank-konto og sjekke hva jeg har brukt penger på? Har du belegg for å hevde det, eller er det noe du bare gjetter deg til? Siden du her virker sikker, ville det vært fint om du viste til hva som er bakgrunnen for at du er så sikker.
 16. Vil legge til at grensen for gave sendt fra utlandet er kr 1000, før mva/toll slår inn. Kjenner man noen som bor i f.eks USA, kan man først kjøpet objektet hos nettbutikken, og få den sendt til den du kjenner (shipping adress). Billing adress blir da din egen adresse. De fleste nettsteder, etter min mening, aksepterer denne løsningen, men ikke alle. Enkelte nettbutikker tar ikke imot bestillingen hvis du er bosatt f.eks i Norge. Hos andre er det ikke så nøye. Alternativet er å få din kontakt i USA til å kjøpe tingen, og sende den til deg. Dollaren er lav for tiden, med mye bra saker på salg. Din kontakt sender så varen til deg som gave, og skriver gjerne at verdien f.eks er 100 USD, som er under 1000 NOK. Fjern alt av kvitteringer. Man kan f.eks få kjøpt seg et telt eller soveposen på den måten. Tollvesenet aner jo ikke hva varen faktisk har kostet, hvem som har betalt den, og hvor den er kjøpt, og om varen er brukt eller ikke.
 17. Så nylig et program på Nrk, Ut i naturen: Ut på tur på Hardangervidda. Programmet omtalte godt ørretfiske. Noen som vet hvor dette er? Navn på vann? På forhånd takk
 18. Ingstad er en topp ski for ulendt terreng, opp og ned, mer en toppturski. Har 180 lengde, supert til nedkjøringer. På flat mark blir det vingling, skien er lite egnet til lange flate partier. Gikk tre dager på Hardangervidda i påsken 2011, skal ikke gjenta seg med Ingstad.
 19. Se på Forsvarets pakksekk/skips-sekk. Betalte kr 35 for mine på et forsvarsutsalg. Slitesterkt materiale. Ikke 100 % tett ved lukkingen, men duger til å frakte saker og ting.
 20. Vil slå et slag for Lundhags jakker i 65 % polyester, 35 % bomull. Glimrende til vinterbruk. Puster bra, er vindtett, og vannavstøtende. Og ikke minst har den glidelås foran - jakke, ikke anorakk. Har en enklere modell enn vist under, som jeg ga 800 kr for på nettet. http://www.qxl.no/pris/sport-fritid/sportsklaer-sko/tur-og-fjellbekledning/lundhags-traverse-pro-jacket-herre-tea-green-large/v/an643535418/ Etterfølgeren Lundhags Este Jacket er også et alternativ: http://www.lundhags.se/jackor/#showProduct?id=16614
 21. Har 32-liters utgaven. Veldig fornøyd. Kvalitet hele veien. Og ikke minst vanntett. Ikke nesten vanntett, men vanntett. Viktig her på vestlandet. Rulletopp. Høykvalitets kartmappe medfølger, som kan festes med glidlås på innsiden. Faktisk den jeg bruker til vanlig. Avtagbart hoftebelte. Stålhemper for å feste lokket til sekken, som gjør at man kan foreta operasjonen med votter på. Ekstra stropper medfølger, er festet på innsiden. Godt med festepunkter. To lommer i lokket, inn og utsiden. Lett å gjøre ren. Lett sekk.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy