Gå til innhold
  • Bli medlem

cand

Aktiv medlem
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

6 Neutral

Om cand

Nylige profilbesøk

632 profilvisninger
  1. Alpha SL Pant - http://www.arcteryx.com/product.aspx?language=NO&gender=Mens&category=Pants-Shorts&model=Alpha-SL-Pant Denne er jeg veldig fornøyd med. Man merker knapt at man har den på seg, veldig behagelig å gå med. Det er glidelåser fra topp til bunn på begge ben, som gjør at det går raskt å ta den på seg om været plutselig skulle bli dårlig. Den veier kun 365g.
  2. cand

    Første telttur

    Takk for alle svar! Da var første turen gjennomført, og det ga absolutt mersmak! Det gikk overraskende bra med sekken. Jeg prøvde meg litt frem, og fant fort en komfortabel innstiling. Turen opp gikk veldig bra. Ble sliten i hofte og skuldre, men ikke ondt. Var litt øm i hoftebeinet i morges, men ellers fin. Turen ned gikk ikke like bra, det var mye tyngre. Merket det i skuldre, delvis i rygg og spesielt i hoftene. Akkurat nå er jeg så øm i hoftebeina, at det gjør ondt å bare stramme til buksebelte. Er også litt øm over kragebeinet, men det er knapt merkbart. Regner med at dette er en tilvenningsak, at det blir bedre etter hvert. Det er vel som å sykle en lang tur for første gang, der det føles ut som man har hele sykkelsete langt opp i ræven. Hva sier dere? Ellers var turen helt topp. Vi var heldig med været, og alt gikk som planlagt. Fikk også øvd meg litt på kart og kompass, og forstår betydelig mer nå enn før. Det jeg også merket var hvor stor matlyst man får. Den toro gryteretten har aldri smakt så godt som i går! Ny tur er planlagt om 2 uker. Noen tips? 1-2 overnattinger, helst i Hordaland nå i første omgang.
  3. cand

    Første telttur

    Jeg bærer mesteparten av vekten. Hun bærer sin sovepose, klær og mat til hunden. Jeg har laget liste ja, en lang en. Har sikkert med meg mye unødvendig, men tror det kan være greit med litt luksus på første tur Har prøvd så godt jeg kan å pakke høyt og med vekt inn mot sekken. Det kan nok helt sikkert gjøres bedre, men jeg lærer vel sikkert etter hvert. Har lagt sovepose og klær i bunn. Deretter telt, kokeutstyr, mat og ikke minst noen øl.
  4. cand

    Første telttur

    Flott, da slipper jeg å bære med meg så mye vann. Jeg strammer hoftebelte først, deretter skulderstroppene. Jeg merker at jeg har all vekt på hoftene når jeg ikke har strammet skulderstroppene. Det er først når jeg strammer skulderstroppene at jeg kjenner det i skuldrene, jo mer jeg strammer, jo mer kjenner jeg det i skuldrene. Hva er anbefalt? Stramme hardt til eller løslig? Merker at sekken henger mer bakover når jeg ikke strammer hardt til. Blir litt baktung. Har prøvd å pakke de tyngste tingene inntil ryggen.
  5. cand

    Første telttur

    Hei. Jeg og min samboer skal på vår første tur i telt. Turen går til Gullfjellet i Bergen der planen er å gå fra Osavatnet, forbi redningshytten og videre oppover til vi finner en fin teltplass. Vi vet egentlig ikke hva vi begir oss ut på, så regner med det blir litt prøving og feiling. I den forbindelse er det et par ting jeg lurer på: - Er det trygt å drikke fra vann i naturen eller bør det kokes? - Avføring. Grave ned, bære med seg eller finne en avsidesliggende busk? Hva er best med hensyn til andre turgåere? Har kjøpt meg en Norrøna Para Ranger sekk. Har pakket MYE i den og den veier rundt 19 kg. Merker jeg blir sliten i nakke og skuldre etter å ha gått med den hjemme. Er dette vanlig i begynnelsen? Skal sies at jeg aldri har gått med tung sekk før så det er vel kanskje noe som må trenes opp? Føler jeg har klart å tilpasse sekken bra i forhold til rygglengde, hoftebelte osv. Fikk gode instruksjoner av selger.
  6. Jeg har Crispi Skarven og er veldig fornøyd med de. Kjempegod komfort allerde fra første skritt. Eneste minus er at de kan være litt glatte på våt stein/fjell. Koster litt mer en budsjettet ditt, men skotøy er viktig om man skal gå noen timer. http://www.xxl.no/Root/Tur-og-villmarksliv/Fjellsko/Fjellsko/Skarven-Fjellsko/p/1053831_1_Style
  7. cand

    Ny skalljakke

    Hvordan er de dårlige i kulde? Jeg bor i bergen og her er det som oftest masse regn (flytende solskinn) og fra 0 grader og oppover. Jeg har flere andre skijakker, denne vil kun være et alternativ til det jeg allerede har. Den vil primært bli brukt til turer i skog og fjell med hunden. Jeg ser at det ikke er noen nettsider fra usa som sender ut av landet, stemmer dette? I såfall så er det vel bare å komme seg til byn å vrenge lommeboken i første å beste butikk.
  8. cand

    Ny skalljakke

    Tusen takk for gode svar. Har sett litt på andre jakker, men har landet på arcteryx alpha sv. Har også fått prøvd den i rett størrelse. Tenkte å bestille fra usa. Er dette å anbefale eller fraråde? Tenker litt på garanti om f.eks glidelåsen skulle ryke. Noen nettsider som er å foretrekke fremfor andre?
  9. cand

    Ny skalljakke

    Er på jakt etter ny skalljakke. Den skal hovedsaklig brukes til tur i fjellet året rundt og ski i vinterhalvåret. Det står mellom 2 jakker: - Arc'teryx Alpha SV Jacket - Norrøna Trollveggen Gore Tex Pro Shell Jacket Har vært å sett på begge to men ingen hadde størrelsen min inne. Jeg er ganske liten og smal, og har forstått det sånn at arcteryx jakken skal være endel bredere enn norrøna sin? Ønsker ikke en altfor posete jakke. Hvilken er best av disse to? Hvilken ville du valgt?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.