Gå til innhold

selma

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  18
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. selma

  selma

 2. selma

  Hund til friluftsliv - tips

  Som flere her nevner, bør du tenke på hvilken type hund du vil ha, og hvordan hundehold du vil ha hjemme, ikke bare når dere er på tur.. Jakthund, spisshund, gjeter, vokter..? I tillegg bør du tenke over om det er viktig for deg med en hund som kan gå løs, eller om det er greit med en hund som kanskje må være båndhund hele livet. Mye av våren/sommeren/tidlig på høsten er det jo båndtvang uansett. For min del er det et viktig punkt å ha en hund som kan være løs uten at jeg trenger å bekymre meg for om den plager folk og fe eller kan finne på å stikke av, mens andre synes det er helt greit å alltid måtte ha hunden i bånd på tur. Jeg har godt inntrykk av settere, både irske, engelske og gordon, som sosiale og "enkle" hunder som stort sett alltid går godt overens med andre hunder, er flinke med barn, og rolige og greie å ha med å gjøre så lenge de får den aktiviseringen de trenger. De kan derimot, som flere her nevner, være rimelig vimsete og ha stor radius på tur. Synes ofte jeg treffer settereiere med særs dårlig innkalling på hunden sin, men jeg skal ikke uttale meg om hvor lett eller vanskelig det er å få til god innkalling på en setter. Jeg for min synes ikke det er så trivelig å være på tur med en hund som går på tur alene, jeg vil faktisk at vi skal gå tur sammen, og at hunden skal (stort sett) holde seg innenfor syne og holde kontakt med meg hele tiden. Men det er jo smak og behag Om du liker settertypen, men vil ha litt mer førerkontakt, kan du jo se på spaniels, f.eks engelsk eller welsh springer. Jeg vet ikke så mye om welsh, men ess er i hvert fall stort sett veldig trivelige hunder, sosiale, glade og stort sett ganske greie å trene, med mindre radius og mer førerorienterte enn settere. Samojed, som er nevnt her, har jeg godt inntrykk av som sosiale og glade hunder, flotte turhunder, men med fare for at de ikke kan gå løs pga jaktinstinkt. Hadde jeg kunne fått en samojed med garanti om at den kunne gå løs hadde jeg glatt skaffet meg en
 3. selma

  Finnes det turjenter lenger?

  Ute og går tur
 4. selma

  Hvem har hund og hvilken rase?

  Jeg har en eurasier, en gutt på 4 år. Fin turkompis i all slags vær, og med sine 32 kg bærer han greit med kløv også
 5. selma

  Finse - Aurland/Vassbygdi - Bergen med hund

  Du kan ha med hund på bussen fra Vassbygdi til Flåm
 6. Har funnet noen sko som heter Meindl Madison Lady GTX til 899,- på outnorth.no, og lurer på om det er et ok kjøp. Trenger vanntette ankelhøye sko, men har ikke 1500 - 2000+ å bruke akkurat nå..
 7. Da har jeg snakket med Østerbø, og de sier at føret er greit og at de har hatt folk som gikk samme rute som oss for et par dager siden. Så da er vi noenlunde klar for tur Noen som vet om ruten er godt merket? Kan det evt være et problem med merkingen pga snø?
 8. Takk igjen for svar! Vi har med oss to store hunder, så togbilletter er allerede bestilt. Kan ikke satse på å ta reise på sparket med de to på slep siden man dessverre ikke får ha med hund på alt av transportmidler.
 9. Takk for svar så langt Planen er å overnatte på Østerbø ja. Vi tar tog Bergen - Finse om morgenen og går Finse - Geiteryggshytta første dag, så gå til Østerbø og overnatte neste dag, og så ned Aurlandsdalen og tog til Bergen igjen tredje dag.
 10. Da skal jeg endelig på min første "langtur" - har fått med meg en venninne for å gå Finse-Geiteryggshytta-Østerbø-Aurlandsdalen nå siste helgen i juni. Hun er også nybegynner på flerdagerstur, og vi gleder oss veldig! Vi er litt usikre på hva vi skal pakke, så tar gjerne i mot tips til en liten pakkeliste. Hvilke klær kan vi regne med å trenge i det området på denne tiden? Hvordan er det med mat på Geiteryggshytta, må vi ha med selv eller er der middag og frokost/lunsj til neste dag tilgjengelig? Har lest om ruten på ut.no, men er usikker på tidsberegningen.. Vi går begge en del kortere turer i fjellet, men som sagt ikke vant med flerdagersturer el oppakking; er tidsplanen på ut.no realistisk for oss? Noen som har en formening? Jeg har tenkt å gå med North Face Hedgehog Tall, høres det ut som et fornuftig skovalg? Sikkert mange dumme spm, men better safe than sorry Takker på forhånd for svar!
 11. Ja, dette lurer jeg også på, så "bumper" denne opp litt.
 12. selma

  Alpha Walk Queen - rett sko til mitt bruk?

  Takk igjen for svar! Stikker opp og henter disse i ettermiddag jeg
 13. selma

  Alpha Walk Queen - rett sko til mitt bruk?

  Takk for svar begge to, forresten
 14. selma

  Alpha Walk Queen - rett sko til mitt bruk?

  Njei, tror egentlig ikke jeg vil ha særlig lavere sko.. Tror jeg går for disse jeg, var et ganske bra tilbud (1200kr)? Så bruker jeg de i høst/vinter, og om jeg finner ut at jeg vil ha noen lettere/lavere sko, så får jeg evt vurdere det til våren. Kanskje jeg blir skikkelig turfrelst, kjøper meg telt og begynner å gå ukesturer? Da er det jo ikke så dumt å ha et par sånne stående vel..
 15. Er på utkikk etter nye tursko, og kom over Alpha Walk Queen Grip+ på tilbud. De satt veldig godt på foten min såvidt jeg kunne kjenne på det jeg gjorde av gåing i butikken. Det var dessverre ingen i butikken som kunne hjelpe meg med å finne ut om det var rette skoene til meg og mitt bruk, så nå er de lagt av til lørdag i påvente av at jeg forhåpentligvis kan få litt hjelp her Jeg har hund, og er derfor ute stort sett hver dag hele året uansett vær. I hverdagen blir det bare 1-2 timers turer, men i helgene går vi gjerne lengre. Av og til dagsturer, av og til hytte til hytte fre-søn, samt vi har tilgang på en hytte på fjellet som vi bruker en del. Går også mye i skog/under tregrensen. Driver med spor og rundering med hunden, så det blir en del gåing utenfor sti, plasking i myr, ulendt terreng osv. Har forsåvidt sjøstøvler til den slags, men de er jo ikke så gode å gå med hele dagen + kan bli litt kalde. Det jeg lurer på er om jeg kan/bør kjøpe såpass kraftige sko som Walk Queen, eller om jeg like gjerne kan kjøpe noen litt lettere? Vil jo gjerne ha de så lett som mulig. Har et par lettere sko/støvler i semsket skinn/stoff som er greie i sommerhalvåret/når det ikke er så vått, men de blir våte av å gå over lang tid i vått gress f.eks, og garantert gjennomvåte om jeg plumper i en myr, så jeg trenger noen ordentlig vanntette sko til vinterhalvåret.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.