Gå til innhold

Magávi

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  20
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Magávi

Nylige profilbesøk

459 profilvisninger
 1. Magávi

  holde varmen

  Min opplevelse er at det ikke trenger å være klær og utstyr som er "feil" når man fryser. I løpet av en flere netters tur kan jeg godt ha helt ulik opplevelse av varme/kulde de ulike nettene, selv med samme bekledning, pose og temperatur ute. Det jeg har funnet ut at utgjør forskjellen for meg er mat og aktivitetsnivå før leggetid. Jeg har lagt meg litt kald rett etter en god middag, men sovet godt og varmt hele natta. Og jeg har spist en god middag, og så lekt meg på ski i leirområdet i flere timer, før jeg krøp i posen god og varm - og våknet om morgenen og kunne nesten ikke kjenne tærne. Når kroppen forbrenner protein skapes det visstnok en overskuddsvarme, og det synes jeg stemmer godt med mine opplevelser. Hvis jeg går "tom" for brensel i løpet av natta, da våkner jeg kald. Jeg anbefaler å eksprimentere litt med det her, og finne ut hva som funker for deg. Jeg prøver i alle fall alltid å gå ganske nyspist i seng nå vinterstid, og ha nøtter eller ost liggende i nærheten hvis jeg skulle våkne og fryse i løpet av natta. God tur!
 2. Magávi

  ØK: Helsport Polheim

  Hvis du fortsatt leter etter Helsport Polheim, ser jeg det ligger en ute på finn nå: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=138917541
 3. Magávi

  Klättermusen Brage jakke

  Er det noen som har erfaring med den temmelig nye Klättermusen jakka Brage? ( https://www.klattermusen.com/se/search?q=brage ) Den kom vel på markedet i fjor, men jeg finner ingenting av tester eller erfaringer på nett og det er jo litt merkelig... Er det ingen som har kjøpt den enda?😜 Jeg vurderer å kjøpe damemodellen, men er interessert i alle erfaringer folk måtte ha. Gjerne om stoffkvalitet, størrelsene, og hvordan fargene (rød og lilla) er i forhold til de få bildene man finner på nett. Hvis noen skulle ha herremodellen er jeg også nysgjerrig på hva de tror om passformen på den for en dame? (Fordi blått er finest!) Nå venter jeg spent på å høre om det er noen andre som er så tullete som meg og har tømt lommeboka for denne tilsynelatende lekkerbisken 😁
 4. Magávi

  Frokost på langtur

  Nå ble jeg nysgjerrig og måtte sjekke: 150 g couscous = 553,5 kcal 50 g cashewnøtter = 295,5 kcal 20 g gulost = 70,2 kcal = 919,2 kcal Det er uten kaloriene fra soyasaus og 20 g tørka grønnsaker, for det blir litt vanskelig å regne på. Til sammen veier måltidet 240 g. Jeg hadde vel i utganspunktet tenkt å ha noe fett i også, men glemte det i farta. Til neste tur tenker jeg at jeg legger til 10 g kokosolje (= 90 kcal), så ender jeg på ca 250 g for 1010 kcal - som jeg synes smaker godt Er egentlig veldig glad i Logan-brød også, så kan legge med et eksempel fra en tur i fjor. Da bakte jeg noen som med leverpostei på ga 980 kcal per porsjon og veide 310g. Vektbesparelsen er kanskje ikke enorm med couscous istedet, men for meg er det også et poeng at jeg får i meg mye mer vann da - mange dager spiser jeg den som suppe. Så bra! Gi gjerne tilbakemelding på om det smakte, og tips om du prøvde noen spennende varianter
 5. Magávi

  Frokost på langtur

  Lunsjen jeg komponerte til forrige tur var en fantastisk suksess ifølge mine smaksløker, så den vil jeg gjerne anbefale. Den er fjernt fra alt som ligner grøt og frokostblanding, trenger bare varmt vann, og veier ikke stort. Coscos Mandler eller cashewnøtter, som du på forhånd steker/koker inn i soyasaus Tørka rå løk Tørka kokt søtpotet Et par skiver gulost Prikken over i-en er å putte forskjellig krydder i hver pose slik at man får litt underholdning i å gjette hva dagens variant er. Ingefærpulver vant førsteplassen, men ellers prøvde jeg vel chili, koriander og sitronpepper i alle fall. Bare vær kreativ Til en så lang tur er det selvfølgelig en del arbeid å lage slik mat, men for meg blir forberedelsene også en viktig del av turen. Om du setter av tid og lager ting i store kvanta trenger det heller ikke å føles som så mye.
 6. Magávi

  2 serier med nye 1:50000 "plastkart"

  De Nordica plastkartene jeg har sett på i butikken har koordinater også inne i kartet. Vet noen om det er noe nytt de har kommet med nå, eller kan det hende at de dere har sett uten har vært fra turserien til Nordica og ikke fra Norge-serien?
 7. Magávi

  Fjell-skalljakke

  Tusen takk for utrolig mange svar og gode tips! I denne omgang ser det ut som jeg sniker meg unna det store valget ved å kjøpe en litt for tung, men billig, brukt jakke av en venninne - bare så jeg kan få tankefred fra all beslutningsvegringen. Men jeg er fortsatt nysgjerrig på et par ting. Jeg gikk og prøvde Arcteryx Theta AR og SVX i en butikk og hørte på den grusomme knitringen fra Gore-Tex Pro - er det noen her som har hatt en Gore-Tex Pro jakke over tid og kan fortelle om knitringen avtar etterhvert? Altså ikke bare om man blir vandt til lyden, men om det blir mindre av den? Også lurer jeg på om du har noe egenerfaring med Klättermusen Glaser jakka @seventh? Jeg holdt nemlig på å kjøpe den i høst, men så fikk jeg høre fra en som har den at stoffet hadde nuppet seg frampå brystet etter at kartmappa hadde gnikket på det i vinden på en ukestur. Dermed fikk jeg kalde føtter i forhold til holdbarheten, men egentlig tror jeg den passer veldig godt inn i det jeg er ute etter.
 8. Magávi

  Fjell-skalljakke

  Til min store sorg har jeg innsett at min gamle arvede ekspedisjonsjakke har sagt takk for seg etter fjorvinteren, og derfor må jeg finne meg en ny - men jeg er altså ikke særlig glad i å handle jakker. Kan jeg få litt hjelp? Jakka skal brukes på fleredagers skiturer i fjellet, i tillegg til litt som generell allværsjakke. Selv om jeg gjerne skulle gått for noe behagelig og pustende som bomull, så er jeg denne gangen ute etter nok vanntetthet til at jeg ikke må ha med regnjakka i sekken. Det viktigste kravet er absolutt at den er lang nok, den må helt ned over den frøsne stompen min. Ellers hadde det vært fint om kragen gikk godt opp over ansiktet når man lukker både den og hetta, og det hadde ikke skadet med en stormklaff over glidelåsen, men jeg får se hva det fins å velge i. Hvis det går an å slippe unna goretex-knitringa som er i en del jakker, men allikevel ha vanntetthet og litt slitestyrke, så sier jeg ikke nei til det heller. Damejakke hadde vært fint, men tar en herremodell om det ikke fins alternativ. Har du noen forslag?
 9. Takk! Er det noen som har noe å si på hvordan breen er å orientere på oppe på flatene?
 10. Jeg skal planlegge en mest mulig gjennomtenkt rute på ski over Folgefonna på vårparten, og lurte på om noen her har noen gode tips de kan slenge ut i farten (i løpet av dagen). Har du noen råd om?: - Gode innsteg og utsteg (når ein vil gå breen lengst mulig på langs) - Spesielle plasser/momenter/formasjoner man bør være obs på/planlegge rundt på breen - Gode holdepunkter underveis (synlige fjell eller annet) Er det f. eks. noen som har gått av breen helt i sørenden av Sør-Fonna, nær/mellom Insta Botnane og Blomstølsskardvatnet?
 11. Nå vet jeg ikke hvor eller hvordan dårlig du har vært, men jeg tror de fleste skal kunne klare det. Første turen er enten segltur eller kanotur, og om du vil kan du be om å komme på gruppa som har segling først. Den turen er lett fysisk, og kanoturen som kommer etterpå har kun en lengre ordentlig tung bæring. Så er det en fire dagers vandretur i fjellet, og den siste skoleferden før jul er en kombinert fjell- og kanotur på 10 dager, men hvor gruppa selv legger opp ruta. Etter jul kommer vinterferdene, som gjerne er noe tyngre enn de om høsten, men innen da vil du jo ha hatt en del tid til å bygge deg opp. Mer enn den fysiske delen, tror jeg det er viktig tenke over at det er et veldig intenst studie med lite pauser. Den første høsten er det tur nesten annen hver uke, og turplanlegging og forelesninger i mellom der. Ute på tur er det program fra morgen til kveld, og turene kan godt overlappe med helger, så det er absolutt ikke et 9-16 studie. Men fint er det! Et annet viktig tips: Ta med deg alt utstyret (utenom ski-/vinterutstyr) når du først kommer til Bø, for det blir veldig lite tid til å reise derfra de første månedene. Jeg trives veldig godt i Bø, så det blir nok ikke noe Alta på meg, men en gang i livet har jeg lyst til å bo nordpå
 12. Som en annen Bø-boer og friluftslivsstudent kan jeg jo uttale meg litt jeg også. Bøs natur virker kanskje ikke så spektakulær ved første øyekast, det er jo ei landbruksbygd, men det er muligheter for mye variert fritids-friluftsliv rett i området. Skog er det overalt, så det er god plass til småturene. Om høsten (og våren?) er det en orienteringsløp for alle som vil hver uke. Det er et utrolig aktivt klatremiljø i Bø, med flere buldre- og taufelt sentralt beliggende. Det er også en aktiv elvekajakklubb som holder til i sykkelavstand fra det meste. Om en vil padle på flatt vann ligger den digre Norsjøen bare ei mil unna. Så, som mange andre steder utenfor storbyen, så er det veldig praktisk med bil! Eller å få seg gode venner med bil Da er Lifjell, hvor en kan komme seg opp på snaufjellet både sommer og vinter, bare en bitteliten svipptur unna. Der er det også et mindre skianlegg, eller om en orker kjøre litt lenger er det mange som reiser til anleggene i Rauland og på Kongsberg. Bare litt forbi det igjen er en plutselig oppe på Hardangervidda, om en skulle få lyst på (finne tid til!) langtur. Om du har noen spesifikke spørsmål så bare fyr løs. Men jeg er jo egentlig litt nysgjerrig på Alta selv (gresset er jo alltid grønnere på den andre siden, og tenk deg: nordlys!). Er det noen her som går/har gått der?
 13. Har ikke tid til å utbrodere nå, men i denne tråden finner du en ganske god sammenligning med Hilleberg Allak: http://www.fjellforum.no/topic/24162-haster-overbevis-meg-exped-orion-extreme-eller-hilleberg-allak/?hl=exped+orion+extreme Lykke til!
 14. Magávi

  Voile 3-pin Cable eller Rottefella Chilli?

  Men både 412-bindingen og Super Telemark med wire er det vel lettere sagt enn gjort å få tak i, eller? Ser litt sånn ut fra resultatene jeg søker fram på nettet... Og vil du utdype "spiste opp"
 15. Magávi

  Voile 3-pin Cable eller Rottefella Chilli?

  Tusen takk for hjelpen alle sammen! Det ser virkelig ut som Voile-en blir den riktige bindingen for mitt bruk. I går fikk jeg prøvd et par ski med Voile og et par med Chilli, og utfra det jeg fikk testet med den bittelille mengden snø vi har fått her, så bekrefter det helt det dere sier. Det handler jo om prioritering, så jeg kan fint leve med å lengte etter hvor lette Chilli-ene er å ta av og på, mens jeg nyter hvor gode Voile-ene er å gå med uten kabelen Men, bare av nysgjerrighet, er det noen som kjenner til hvordan gamle Kandahar-bindinger, a la de på bildet her, er i bruk? Vi har jo faktisk en haug gamle treski i garasjen med slike på..
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.